Pokémon GO- ja Harry Potter -kehittäjä on rangaissut yli 5 miljoonaa huijaria viime vuodesta lähtien / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon GO- ja Harry Potter -kehittäjä on rangaissut yli 5 miljoonaa huijaria viime vuodesta lähtien

25.02.2021 // Kirjoittanut: Tarja Porkka-Kontturi
0
Pokémon GO

Kehittäjä Niantic on rangaissut yli viittä miljoonaa huijaria vuoden 2020 alusta lähtien.

Pokémon GO -luoja Niantic on julkaissut blogikirjoituksen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti joistakin sen huijauksen vastaisista ponnisteluista. Vuoden 2020 alusta lähtien Niantic on antanut yli 5 miljoonaa rangaistusta pelaajille, jotka ovat jääneet kiinni väärinkäytöksistä. Lukema sisältää Pokémon Go-, Ingress- ja Harry Potter: Wizards Unite -sanktiot. Yli 20 prosenttia rangaistuksista on ollut pysyvää laatua, eli bannivasara on heilahtanut lopullisesti noin miljoonalle huijarille. 

– Olemme sitoutuneet varmistamaan reilun pelaamisen koko pelivalikoimassamme. Joka päivä internetissä on saatavilla uusia huijaus- tai väärennöstyökaluja, ja työskentelemme jatkuvasti näiden huijareiden torjumiseksi ja keskitymme parantamaan havaitsemistamme ja täytäntöönpanoamme, koska heillä ei ole sijaa peleissämme, Nianticin blogikirjoitus julistaa. 

Nianticin liikkumiseen perustuvissa lisätyn todellisuuden peleissä huijaaminen liittyy yleensä erilaisiin sijainnin väärentämisiin. Järjestelmä halutaan saada uskomaan, että pelaaja on jolkuttanut paikasta toiseen, vaikka tosiasiassa nappeja painellaan kotisohvalta käsin. Nianticin mukaan jopa 90 % varoituksen saaneista pelaajista lopetti väärinkäytökset välittömästi.

Lähde: Niantic

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Nostoja