Pokémon GO saapui nyt Suomeenkin – lataa peli-ilmiö viimein virallisesti! / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon GO saapui nyt Suomeenkin – lataa peli-ilmiö viimein virallisesti!

16.07.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
15

Hurjaksi menestykseksi jo vajaassa viikossa noussut mobiilipeli Pokémon GO on saapunut viimein Suomeen. Niantic Labsin ja The Pokémon Companyn yhteistyöprojekti on parhaillaan imutettavissa niin iOS-laitteille App Storen kautta kuin myös Android-vehkeille Google Playn välityksellä.

Peli ei ole välttämättä heti nähtävissä latauspalveluissa mobiililaitteilla selatessa. Kuitenkin ainakin Android-laitteilla lataus on mahdollista laittaa käyntiin ihan yllä olevan linkin kautta.

Suomen ohella peli on saapunut tai ainakin saapumassa tänään lauantaina myös Itävaltaan, Belgiaan, Bulgariaan, Kroatiaan, Kyprokselle, Tshekkeihin, Irlantin, Tanskaan, Viroon, Kreikkaan, Grönlantiin, Unkariin, Islantiin, Latviaan, Liettuaan, Luxemburgiin, Maltaan, Alankomaihin, Norjaan, Puolaan, Romaniaan, Slovakiaan, Ruotsiin ja Sveitsiin. Ensimmäisenä peliin pääsivät aikoinaan käsiksi australialaiset ja amerikkalaiset, joille peli saapui jo noin viikko sitten.

Pokémon GO'n kansainvälinen julkaisu tapahtui hieman suuremmalla viiveellä kuin Niantic alkujaan toivoi. Pelin järisyttävä menestys sai sen palvelimet nimittäin nopeasti tukkoon, minkä seurauksena yhtiö halusi keskittyä serviongelmien tasoittamiseen ennen pelin tuomista uusiin maihin. Tämä ei ole estänyt toki suomalaisiakaan tutustumasta peliin, sillä siihen on ollut tähänkin asti mahdollista päästä käsiksi epävirallisempia reittejä pitkin.

Pelaaja-lehden vinkkejä Pokémon GO'n peluuseen voi lueskella tästä.

Päivitys kello 13:40: Osa suomalaiskäyttäjistä on raportoinut, etteivät he ole onnistuneet lataamaan peliä vielä ainakaan iOS-laitteille. Ongelma ei näytä koskevan kuitenkaan kaikkia Apple-pelaajia.

Lähde: Pokémon GO (Facebook)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Harmillista tässä on vain se että peli suosii älyttömästi kaupungissa asuvia. näin tämmöisessä pikkukylässä asuvana ainoat pokemonit mitä löytyy ovat yleensä vain rattatat, weedlet ja sen tyyliset, lisäksi täällä on tasan kaksi pokestoppia täysin toisella puolella kylää, kun taas kaupungeissa löydät yhdestä puistosta ehkä jopa viisi stoppia.

Käyttäjän erakko kuva
erakko
Lainaus käyttäjältä taistelujake

Harmillista tässä on vain se että peli suosii älyttömästi kaupungissa asuvia.

Nuo Pokéstopithan perustuvat paitsi firman aiemman pelin tietokantaan, myös siihen onko alueella Google Mapsin perusteella mitään kiinnostavia maamerkkejä. Tähän kyllä riittää ihan vaikka pieni leikkipuisto. Nythän on mahdollista (ainakin toistaiseksi) pyytää uusia Pokéstoppeja jos oman sijainnin lukumäärä ei miellytä: https://support.pokemongo.nianticlabs.com/hc/en-us/requests/new?ticket_form_id=319928

Itseäni hämmensi ettei Samsung Galaxy S3:lle sitten löytynyt tukea. Epävirallinen versio näyttää toimivan täysin ongelmitta ja itselläni myös Androidin versio on oikea (eikä Intelin rautaa näkyisi myöskään sisältävän). Selvittelin asiaa ja näköjään yleisesti luurilla on nimenomaan vain vanhempaa versiota, tiedä sitten miten omaan puhelimeen päätynyt tuo oikea. Tämä selittäisi miksi se jäi julkaisun ulkopuolelle, mutta siitä huolimatta tuli laitettua Nianticille postia, olisi kiva saada päivityksetkin tulevaisuudessa.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

En lataa.

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah
Lainaus käyttäjältä erakko

Itseäni hämmensi ettei Samsung Galaxy S3:lle sitten löytynyt tukea.

Ei mikään ihme. Kyseessä on kuitenkin lähes 4v vanha puhelinmalli, joten tuohon taipaleelle voi mahtua useampikin mutka matkaan. Eiköhän tuki ole myöhemmin tulossa, mikäli näkevät Nianticilla vaivan arvoiseksi. En ihmettelisi vaikka näiden vanhojen lippulaivamallien lisäksi olisi jäänyt muutama uudempi karvalakkimallikin tukea vaille.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä snaketus

En lataa.

Kiitos syvällisyydestä.

Voisi tabletille ladata. Siinä vaan ei oo nettiä kuin wifi niin saan vaan kodistani löytyvät. :D

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Jaaaa serverit ovat nurin, mikä yllätys! Jos tätä peliä mielii pelata ihan lähipäivinä, niin parhaimmat ajankohdat siihen taitavat olla joko öisin tai aamuyön pikkutunneilla. Koska moinen yöhiippailu ei minua nappaa, niin epäilen että itellä eka turri tulee pyydystettyä vasta ens viikolla...

Käyttäjän Mikanes kuva
Mikanes

Rysäyttivät tänään kerralla 26 Euroopan maata palveluun, niin ei ihmekään jos serverit hieman rutisevat. Aamupäivällä vielä toimi, mutta kun sossumediassa on puskaradio huutanut hoosiannaa pitkin päivää, niin melkoisella rytinällä ovat "poke-uhritkin" sovelluksen ladanneet. Varmasti alkuviikosta tilanne tasaantuu.

Käyttäjän Luffymcankka kuva
Luffymcankka

Ei pääse hahmonteko-ruudusta eteenpäin, ei. Josko tuo parin päivän päästä toimisi, jos ja ku serverit saadaan kuntoon.

Käyttäjän tiger80 kuva
tiger80
Lainaus käyttäjältä mecha_no_maniac

Jaaaa serverit ovat nurin, mikä yllätys! Jos tätä peliä mielii pelata ihan lähipäivinä, niin parhaimmat ajankohdat siihen taitavat olla joko öisin tai aamuyön pikkutunneilla. Koska moinen yöhiippailu ei minua nappaa, niin epäilen että itellä eka turri tulee pyydystettyä vasta ens viikolla...

Varmasti harmittais...Jos olisin 12-vuotias.

Käyttäjän Core kuva
Core

Ei taida olla paljon gymeille asiaa kun jotkut on tahkonut koko viikon. En tiedä vielä oikeen että onko mitään saumaa, kun kaksi kertaa juuri kävin gymillä kääntymässä ja aina servut nurin kun pääsi sinne asti.

Ei taida mun CP 200 Pidgeottosta olla vastusta CP 630 Jolteonille :D