Pokemon Gon jättimenestys vain kasvaa - tuotot jo 2,65 miljardia / Uutiset / pelaaja.fi

Pokemon Gon jättimenestys vain kasvaa - tuotot jo 2,65 miljardia

10.07.2019 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
7

Nianticin mobiilihitti Pokemon Go takoo edelleen rahaa.

Sensor Tower -julkaisun tietojen mukaan Pokemon Go on tuottanut jo 2,65 miljardin dollarin liikevaihdon kolmivuotisen taipaleensa aikana. Arvioiden mukaan valtaosa pelin tuotoista on peräisin Yhdysvalloista, jossa pelaajat ovat käyttäneet yli 900 miljoonaa dollaria Pokemon-jahtiin. Seuraavaksi eniten rahaa on käytetty Japanissa (779 miljoonaa) ja Saksassa (159 miljoonaa). Tuottoisin alusta on ollut Android, jolla pelaajat ovat käyttäneet peliin 1,43 miljardia dollaria.

Pokemon Gon menestys ei näytä vieläkään hyytymisen merkkejä. Tämän vuoden aikana pelaajien arvioidaan käyttäneen maailmanlaajuisesti lähes 400 miljoonaa dollaria, mikä olisi n. 19 % enemmän kuin viime vuonna samassa ajassa. Arvioiden mukaan Pokemon Go rikkookin vuoden loppuun mennessä 3 miljardin dollarin rajapyykin.

Lähde: Sensor Tower

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Ei jäänyt tähdenlennoksi tämä. Nianticilla menee lujaa.

Käyttäjän Miku87 kuva
Miku87

Saisivat vain poistaa huijareita aktiivisemmin.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Se kertoo jo paljon, että "rahvaan" keskuudessa tämä käsitetään "perus" Pokémon pelinä. Kuullut jo useamman suusta "pelaan vain sitä perus Pokémonia", heti olettaen kyseessä olevan tyyliin Game Boyn Red/Blue. Konsoli Pokémoneista, saati sitten TCG:stä ole moni tätä pelaava kuullutkaan.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Vähän surullista että Pokémon Go on kohta ainut Pokemon peli jossa voi oikeasti kerätä kaikki Pokémonit.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Lahis

Vähän surullista että Pokémon Go on kohta ainut Pokemon peli jossa voi oikeasti kerätä kaikki Pokémonit.

Vielä surullisempaa on minusta se, mitä Megaman tuossa totesi. Kuinka valtaväestö pitää TÄTÄ mobiili-räpellystä "peruspokemonina", eikä sitä hemmetin pääsarjaa, joka ylipäätänsä ALOITTI koko mediaperheen taipaleen!!

Niin paljon kuin olenkin dissannut Game Freakin käytäntöjä tulevan sekä viime generaation kohdalla, tavallaan pystyn myös ymmärtämään heitä. Helppoa rahaa takovat mobiilipelit ovat syrjäyttäneet heidät, sarjan alkuperäiset luojat, jotka varmaan olivat muutenkin jo vähän kyllästymässä luomukseensa... sekä, ennen kaikkea, sen kiivaaseen julkaisutahtiin. Tavallaan en voi täysin syyttää Game Freakia yrityksestä hakea jalansijaa muualta, nyt kun Pokemonin pääpaino on siirtymässä yhä enemmän mobiilihöttöön...

Tästä huolimatta, Pokemon ON SILTI maailman tuottoisin franchise ja Game Freakilla ON YHÄ kiitettävästi valtaa oman luomuksensa suhteen. Rahaa ja valtaa, vaan ei motivaatiota ulkoistaa hommaa muulle porukalle. Iso N määrää toki monessa asiassa, mutta eiköhän GF:llä ole riittävästi sananvaltaa pyytää joko lisää työvoimaa taikka -aikaa, kerta Town on halkaissut heidän porukkansa kahtia... Mutta miksi vaivautua? Kaikista nuoremmille ja/tai muuten vaan kokemattomille Pokemon-pelaajille riittää puolikypsäkin pääsarjan Pokemon (olettaen toki, että he edes pelaavat muulla kuin kännykällä). Diehard-faneista puhumattakaan...

Go:ta en enää pelaa ja muita mobiili-Poksuja en ole kokeillutkaan. Masterssia aioin kokeilla, mutta en aio maksaa siitä, niin kuin mistään muustakaan mobiilipelistä. Sen verran voin kuitenkin tukea ko. peliä, että jahka se väistämätön krääsäaalto iskee mm. pelaajahahmo-avaimenperien, rintanappien yms. muodossa, pelastelen suosikkini talteen. Ne muistuttavat paremmista peleistä, paremmista ajoista. Ja ovat myös jotain, jollaista olen toivonut jo pitkään, tarpeeksi huokeaan hintaan.

Tiedä häntä, missä kunnossa Sword & Shield olisivat sitten olleet ilman GO:ta. Voi olla, että motivaation puute olisi iskenyt joka tapauksessa, mutta tuskin aivan yhtä räikeästi.

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis
Lainaus mecha_no_maniac

Iso N määrää toki monessa asiassa, mutta eiköhän GF:llä ole riittävästi sananvaltaa pyytää joko lisää työvoimaa taikka -aikaa, kerta Town on halkaissut heidän porukkansa kahtia... Mutta miksi vaivautua?

Edes siinä tilanteessa jossa Game Freakia oikeasti kiinnostaisi pelien laatu, ei niillä valitettavasti ole sananvaltaa siihen milloin Pokémon pelit pitää julkaista. Eikä syy ole Nintendossakaan. Nintendo kyllä viivästyttää pelejä jotta niistä tulee valmiita ja parempia.

Syy on Pokémon Companyssa. Niillä on jo miljardien arvosta oheiskrääsää painossa Gen 8;aan liittyen, ja pelit sekä krääsä on pakko saada ulos joulumarkkinoille.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac
Lainaus Lahis

Edes siinä tilanteessa jossa Game Freakia oikeasti kiinnostaisi pelien laatu, ei niillä valitettavasti ole sananvaltaa siihen milloin Pokémon pelit pitää julkaista. Eikä syy ole Nintendossakaan. Nintendo kyllä viivästyttää pelejä jotta niistä tulee valmiita ja parempia.

Syy on Pokémon Companyssa. Niillä on jo miljardien arvosta oheiskrääsää painossa Gen 8;aan liittyen, ja pelit sekä krääsä on pakko saada ulos joulumarkkinoille.

Eli joka tapauksessa, ruokkivaa kättä purraan ja kunnolla. Olipa kyseessä sitten Pokemon Companyn ja Game Freakin välit, taikka pääsarja ja sitä tukevat fanit :/.

Siihen nimeen huvittaa kaikki ne diehard-fanien puheet, joissa Game Freak maalataan ikään kuin empaattiseksi toveriksi. Hahmoksi, joka on aina "välittänyt faneistaan" ja jota tulisi nytkin ymmärtää sekä tukea, puutteistaan huolimatta (jos siis nämä fanit suostuvat edes myöntämään koko ongelmien olemassaolon, eikä vaan kaivelemaan tekosyitä betaversioista yms.).

Olipa kyseessä sitten konsolivalmistajat taikka pelistudiot, aika harvassa on ne bisnekset, jotka välittävät faneistaan ihmisinä, eikä vaan kävelevinä rahamaatteina. Näin ollen, en kohtelisi juuri mitään puljua "toverina". Hyvin pieniä indie-tiimejä, kenties, kunnes menestys tekee heistäkin kyynisiä.

Pokemonin tapauksessa, kriittisempien fanien nurinoita ei pidetä nyt tarpeeksi tärkeänä 8. genin paranteluun. Se potkitaan pellolle aika lailla siinä kunnossa, miltä se testidemoissa näyttää. Ainoa tapa viivästyttää sitä olisi massiivinen ennakkotilausten peruminen + muu boikotti. Ja me kaikki tiedämme, ettei niin tule käymään.

Siksi olenkin, kuten sanottua, hyvin utelias Swordin/Shieldin jälkipyykistä. Löytyykö fanikunnasta tarpeeksi soraääniä kurssin muuttamiseen? Vai riittääkö pienimpien lasten sekä diehard-fanien fyffet pitämään suunnan entisellään?

Epäilen silti, että aika moni kokenut Pokemon-fani kohtaa joka tapauksessa pettymyksen tämän genin kohdalla, olipa näiden ennakkoasenteet sitten mitä tahansa. Sillä voi olla kauaskantoisia vaikutuksia, tulevissa geneissä. Mutta juuri nyt, fiilikset viime genistä sekä GO:sta ovat varsin positiiviset. Game Freak voi rauhassa testata kepillä jäätä, kuinka puolivillaisella uudella genillä voidaan yhä takoa rahaa.