Pokémon GO -pelaajat voivat ensi viikosta alkaen lähteä metsästämään taskuhirviöitä virallisen lisälaitteen kera. Syyskuun 16. päivä Nintendo tuo Suomeen Pokémon GO Plus -rannekkeen, joka tarjoaa vaihtoehtoisen keinon pelailla suursuosittua mobiilipeliä.

Pokémon GO Plussan voimin Pokémon GOta ei tarvitse pelata enää jatkuvasti kännykkää tuijotellen, vaan valojen ja värinän voimin se viestii aina, milloin lähistöllä sattuu olemaan taskuhirviöitä tai PokéStop-pisteitä. Laitteesta löytyvän nappulan voimin pelaajat pystyvät nopeasti myös vuorovaikuttamaan pelin kanssa, kuten heittämään poképalloja ja keräilemään tavaroita.

Täysin ilman rajoituksia Pokémon GO Plussan käyttö ei kuitenkaan luonnistu. Ranneke ei esimerkiksi havaitse incense-esineiden houkuttelemia hirviöitä, eikä peli edelleenkään myöskään laske pelaajiensa askelia, kun Pokémon GO ei ole aktiivisena kännykän ruudulla.

Hinnaltaan Pokémon GO Plus pyörii noin 40-50 euron paikkeilla. Tuki laitteesta löytyy seuraavanlaisille mobiilivehkeille:

  • iOS 8-9, iPhonet 5/5c/5s/SE/6/6s/6 Plus/6s Plus
  • Android 4.4 tai uudempi, joissa Bluetooth Smart (Bluetooth v4.0 tai uudempi) sekä ainakin 2 gigatavua RAM-muistia

Pokémon GO Plus -rannekkeiden valmistuksesta on vastannut nimenomaan Nintendo itse, kun noin muuten Pokémon GO on ollut ensisijaisesti yhdysvaltalaisen Nianticin ja Pokémon-brändiä hallinnoivan The Pokémon Companyn tuotos. Plussan oli alunperin määrä saapua kauppoihin jo heinäkuussa, kunnes rannekkeen eteen päätettiinkin tehdä vielä hieman lisää optimointitöitä.

Lähde: Nintendo Suomi

Lisää luettavaa