Pokémon kohtaa ihmiskunnan julmuuden – selviytymispeli Palworld huvittaa ja kummastuttaa maailmalla / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon kohtaa ihmiskunnan julmuuden – selviytymispeli Palworld huvittaa ja kummastuttaa maailmalla

7.06.2021 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2
Palworld, Pocketpair, Survival, Pokémon

Uusi selviytymispeli Palworld on paljastunut ja herättänyt heti myös huomiota erinäisillä tulkinnoillaan Pokémon-tyylisestä hirviöiden keräyksestä.

Palworldissa seikkailemaan päädytän monenlaisten pal-otuksien kansoittamaan hiekkalaatikkomaailmaan, jossa tarkoituksena olisi tietysti selvitä ja ylipäätänsä pärjätä hyvin elämässä. Tämä tarkoittaa muun muassa ruokavarojen ylläpitoa, hyödyllisten rakennelmien kyhäämistä, maanviljelyä, luolastojen tutkiskelua ja kamppailua salametsästäjiä vastaan. Erilaisten pal-kumppaneiden avulla kaikki tämä on tietenkin helpompaa kuin yksinään pärjäten.

Oma käänteensä Palworldissa on tosin se, että pelimaailman eliöstöä voi käyttää hyväkseen kylmällä tavalla. Otuksista on mahdollista kyllä pitää huolta ainakin jonkinlaiseen pisteeseen asti, mutta yhtälailla ne ovat hyödyllisiä myös orjatyövoimana, ruokana ja jopa kilpinä vihollistulitusta vastaan. Esimerkkejä tapauksista on tarjolla useita jo Palworldin julkistustrailerilla.

Tekeillä Palworld on pc:lle ensi vuotta silmällä pitäen. Kehityksestä vastaa japanilaisyhtiö PocketPair, joka on aiemmin niittänyt painetta jo myös Craftopia-selviytymispelillään.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Traileri voitti minut välittömästi puolelleen, etenkin otusten ristisiitoksen tekemä tulilohikäärme nostatti mielenkiinnon. Harmillisesti kun ihmiset rupeavat tekemään Pokemonlike-pelejänsä, he vain apinoivat Game Freakin pelejä ja lisäävät muutaman "gimmickin" ja olettavat sen olevan siinä. Tämä peli ei rupea siihen vaan on reilusti eri pelinsä Pokemon-satiirilla, joka muokkaa pelattavuudesta oman uniikin kokonaisuutensa. Nostan hattua kehittäjälle, tämä meni vuoden 2022 toivelistan kärkeen.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Jostain syystä tuo juttuun upotettu trailerivideo ei suostu pyörimään ainakaan allekirjoittaneen kännykällä ¯\_(ツ)_/¯. Noh, kiersinpä sitten Youtuben puolelle ja katsoin sen sieltä.

Pakko myöntää, että tässä olisi ensimmäinen "Pokemon-klooni" ikinä, joka kiinnostaisi minua, juurikin tuon suoranaisen häikäilemättömyyden takia. Kaiken maailman hypetetyt Yo-kai watchit ja Temtemit olivat perusolemukseltaan liian samankaltaisia Pokemonin kanssa. Perheystävällisiä, kiiltokuvamaisia. Palworld on paljon realistisempi katsaus siihen, miten oikeassa maailmassa kohdeltaisiin Pokemonien kaltaisia olentoja, söpöydestä piittaamatta. Eikä sitä tekisi vain jotkut piirettymäiset pahikset taikka rikolliset, vaan ihan tavalliset kaduntallaajat, kun miettii esim. ruokateollisuutta taikka lääketestejä.

Jään siis innolla odottamaan lisätietoja tämän pelin edistymisestä. On tosin pakko myöntää, että tuo kuvan vasemmassa yläreunassa oleva valkoinen otus näyttää minusta jo häiritsevän paljon jonkun Pokemonfanin OC-plagiaatilta Reshiramista. Varsinkin kun näkee, miten samankaltaisesti se liikkuu tossa trailerissa. Verratkaapa vaikka.

IMAGE(https://cdn2.bulbagarden.net/upload/thumb/8/8d/643Reshiram.png/240px-643Reshiram.png)