Uusi selviytymispeli Palworld on paljastunut ja herättänyt heti myös huomiota erinäisillä tulkinnoillaan Pokémon-tyylisestä hirviöiden keräyksestä.

Palworldissa seikkailemaan päädytän monenlaisten pal-otuksien kansoittamaan hiekkalaatikkomaailmaan, jossa tarkoituksena olisi tietysti selvitä ja ylipäätänsä pärjätä hyvin elämässä. Tämä tarkoittaa muun muassa ruokavarojen ylläpitoa, hyödyllisten rakennelmien kyhäämistä, maanviljelyä, luolastojen tutkiskelua ja kamppailua salametsästäjiä vastaan. Erilaisten pal-kumppaneiden avulla kaikki tämä on tietenkin helpompaa kuin yksinään pärjäten.

Oma käänteensä Palworldissa on tosin se, että pelimaailman eliöstöä voi käyttää hyväkseen kylmällä tavalla. Otuksista on mahdollista kyllä pitää huolta ainakin jonkinlaiseen pisteeseen asti, mutta yhtälailla ne ovat hyödyllisiä myös orjatyövoimana, ruokana ja jopa kilpinä vihollistulitusta vastaan. Esimerkkejä tapauksista on tarjolla useita jo Palworldin julkistustrailerilla.

Tekeillä Palworld on pc:lle ensi vuotta silmällä pitäen. Kehityksestä vastaa japanilaisyhtiö PocketPair, joka on aiemmin niittänyt painetta jo myös Craftopia-selviytymispelillään.

Lisää luettavaa