Pokémon kohtaa Tekkenin?! Nintendo julkisti Pokkén Tournamentin! / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon kohtaa Tekkenin?! Nintendo julkisti Pokkén Tournamentin!

26.08.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
24

Nintendo on julkistanut Pokémon-teemaisen taistelupelin nimeltä Pokkén Tournament. Yhteistyönä Bandai Namcon kanssa kehitetty peli on matkalla japanilaisiin kolikkopelihalleihin vuoden 2015 aikana.

Pokkén Tournament paljastettiin osana Pokémon Companyn ja Famitsu-lehden yhteistä verkkolähetystä lyhyen trailerin voimin. Lähetyksessä vierailemassa nähtiin Soulcalibur-tuottaja Masaaki Hoshino ja Tekken-tuottaja Katsuhiro Harada, jotka peliblogi Kotakun käännöksen mukaan ovat lupailleet pelistä sekä kokeneille että uusille taistelupelaajille sopivaa kokemusta, joka muistuttaa paikoin enemmän toimintapeliä kuin vain pelkkää mätkintää.

Pokkén Tournamentin paljastuslähetyksessä vihjattiin, että peli voitaisiin vielä ajan myötä nähdä myös kolikkopelihallien ulkopuolellakin.

Pokkén Tournament on jo noin vuoden ajan spekuloinnin kohteena viihtynyt peli. Siitä nähtiin ensimmäinen kuva japanilaisessa Pokémon Game Show -tapahtumassa viime vuoden elokuussa ilman minkäänlaista taustaselitystä. Noihin aikoihin Pokémon Companyn huomattiin myös rekisteröineen nimet Pokkén Fighters ja Pokkén Tournament tavaramerkikseen Yhdysvalloissa.

Lähde: Kotaku, Siliconera, Serebii

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Oskulock kuva
Oskulock

Voi juma, tällasen Pokemon pelin oon halunnu jo vuodesta 2002 asti!

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Tässä olisi Nintendolle oikeasti uusi varteenotettava rahasampo, josta voisi kehittää ikuisuus-sarjan. Olen aina pohtinut miksei Pokemoneista voisi tehdä taistelupeliä, sillä se olisi oikeasti mielenkiintoinen ja erilainen kokemus pääsarjaan verrattuna. Hahmoja ainakin olisi aika kunnioitettava määrä jo pelkästään fight-tyypin Pokemoneissakin.

Ei oikeasti hullumpi idea.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Itseasiassa erittäin mielenkiintoinen tapaus.

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Pakko sanoa että tuli nurkan takaa, mutta olen oikeastaan nyt jälkikäteen yllättynyt, ettei konseptia olla hyödynnetty aiemmin. Super Smash Brosseissakin poksuvalikoima on ollut aina laaja ja Pokemon-teemaisilla areenoillahan on siinä tunnelmoitu iät ja ajat.

Aika jännä muuten, että nintendo on viime aikoina alkanut tehtailemaan enemmänkin crossover-pelejä toisten studioiden sarjoilla. Ensin Hyrule Warriors, sitten uusin Super Smash bros ja Pac-man, nyt tämä. Mitä seuraavaksi, Mario ja Killer7? Eikun hetki...

http://www.pelaajalehti.com/uutiset/suda51-super-mario-aseen-kanssa?page=1%2C0%2C0%2C0%2C0%2C4

Käyttäjän Lordo kuva
Lordo

En kyllä ainakaan vielä lämmennyt kyseiselle pelille.

Käyttäjän Rez115 kuva
Rez115

Siis mitä mitä mitä...??!! Kolikkopeliksi? En tiedä kuinka suosittuja kolikkopelit ovat Japanissa, mut ihan oikeasti tässähän on aivan perhanasti potenttiaalia, kun otetaan huomioon Pokemonin ja Tekkenin maailmanlaajuinen suosio. Tuntuu vain oudolta, että nämä kaksi yhdistetään tässä muodossa.

Käyttäjän Megaman kuva
Megaman

Hmmm...aika jännä. En ole Tekkenin pelimoottorin suuri fani (Street Fighter FTW), mutta mikäs siinä. Nyt vaan Wii U:lle portti.

Käyttäjän realOG kuva
realOG

Kyllä nyt kelpaa Infernapen

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Hieno idea, katsotaan miten toimii. Lännessä peli nähdään kristallipalloni mukaan aikaisintaan vuoden 2016 alussa Wii U:lla.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax
Lainaus käyttäjältä Rez115

Siis mitä mitä mitä...??!! Kolikkopeliksi? En tiedä kuinka suosittuja kolikkopelit ovat Japanissa, mut ihan oikeasti tässähän on aivan perhanasti potenttiaalia, kun otetaan huomioon Pokemonin ja Tekkenin maailmanlaajuinen suosio. Tuntuu vain oudolta, että nämä kaksi yhdistetään tässä muodossa.

Kolikkopelit ovat aivan järkyttävän suosittuja japanissa, muistaakseni Sega tekee niillä paljon enemmän tuottoa mitä kotikonsoleilla ja tietokoneella.

Kyseessä tosin on kahden erittäin suositun sarjan yhdistelmä, joten luulisi länsimaiden koneillekin tulevan. Henkilökohtaisesti tosin ei kyllä yhtään kiinnosta.