Pokémon Sword ja Shield laajenevat! Kaksi kappaletta lisäosia paljastui tälle vuodelle / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémon Sword ja Shield laajenevat! Kaksi kappaletta lisäosia paljastui tälle vuodelle

9.01.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
20

Nintendo, The Pokémon Company ja Game Freak ovat vahvistaneet uutta seikkailtavaa Pokémon-pääsarjaan täksi vuodeksi. Tämä ei tarkoita tällä kertaa kuitenkaan uusia kauppoihin suuntaavia pelijulkaisuja, vaan poikkeuksellisesti viimeisimmät Pokémon-koitokset Sword ja Shield ovat saamassa kaksi kappaletta lisäosia.

Lisäosista ensimmäinen on kesäkuussa ilmestyvä The Isle of Armor ja toinen syksylle suunniteltu The Crown Tundra. Molempiin luvataan mukaan uusia alueita, omia legendaarisia taskuhirviöitä, lisää muotivaihtoehtoja sekä tuoreita pokémon-muotoja että paluun tekeviä hirviöitä.

Kaiken kaikkiaan lisärit tuovat Swordin ja Shieldiin reilut 200 vanhaa pokémonia. Pääseikkailujen tavoin lisäseikkailuista napattavissa olevat hirviöt vaihtelevat hieman sen mukaan, omistaako pelaaja Sword- ja Shield-version pelistä. Laajennuksista saatavia hirviöitä on mahdollista vaihtaa sellaisten pelaajien kanssa, jotka eivät omista lisäosia.

The Isle of Armor rakentuu teemaltaan kasvamisen ympärille ja lähettää pelaajat tutustumaan mittavaan uuteen saariympäristöön. Siellä nämä ryhtyvät oppilaiksi paikallisessa dojossa ja saavat itselleen uuden kilpakumppanin. Swordissa tämä on Klara-niminen myrkkyhirviöihin erikoistunut treenaaja, kun taas Shieldissa pelaajia odottaa psyykkisillä otuksilla varustautunut Avery.

Matkaa tehdään uuden taistelutyyppiä edustavan Kubfu-pokémonin kanssa, joka ajan myötä kehittyy kahden eri taistelutyylin välillä valittavaksi Urshifuksi. Toinen tyyli käyttää hyödykseen voimaa ja pimeyttä, kun toinen luottaa nopeuteen ja veteen.

The Crown Tundra vuorostaan keskitty tutkiskeluun, jossa luvassa on tietysti hyisempiä ympäristöjä ihmeteltäväksi. Laajennuksen erikoisuus on laajennettu yhteistyömahdollisuus, joka vie pelaajat syvemmälle Pokémon-luoliin. Näin metsästämään päästään niin vanhoja kuin muutamia uusiakin legendaarisia taskuhirviöitä. Jonkinlainen mysteerinen Calyrex-pokémon odottaa sekin tundran uumenissa kohtaajaansa.

Sekä Isle of Armorin että Crown Tundran pelialueesta luvataan saumatonta kokemusta pääpelistä tutun Wild Arean tavoin.

Lisäosia myydään osana Swordin ja Shieldin Expansion Pass -kausikorttia. Hintaa sille kertyy 30 euroa.

Tänään torstaina Sword ja Shield ovat päivittyneet myös kevyesti. Sen myötä pelaajat voivat jo ennakkoon tavata Isle of Armorissa nähtävän uuden kilpakumppaninsa Wedgehurstin juna-asemalla. Samalla pyydystettäväksi saadaan Galarin versio Slowpokesta.

Laajennukset esiteltiin osana Nintendon torstaista Pokémon-sarjaan keskittyvää Direct-lähetystä. Sen voi katsoa kokonaisuudessaan ohessa yhdessä lisäosien virallisen trailerin kanssa. Samassa lähetyksessä julki tuotiin myös Switchille matkaava Pokémon Mystery Dungeon: Recue Team DX.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Lahis kuva
Lahis

Meno ehtaa EAta.

Ensin leikataan valtava osa peruspelin sisällöstä ja julkaistaan se sitten ulos raakileena.

Pakataan leikattu sisältä osaksi DLCtä ja myydään pelaajille jälkikäteen jolloin pelin hinta on oikeasti satasen.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Yooossshhh! Hienoa hienoa! Toivottavasti nenännyrpistelijätkin tulevat näistä taas vähän tyytyväisemmiksi. Vielä kun näissä olisi jokin Battle Frontier -tyyppinen paikka! Mukavaa pelattavaa muuten niin huonolle pelivuodelle 2020.

PS. Ei tuo enkkulukija osaa luoda mitään tunnelmaa. Onneksi katsoin japaninkielisen version. Myös lisäosien ja uusien Pokéjen nimet ovat japaniksi paljon paremman kuuloiset.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri

Ihan ok juttu, vaikea vielä sanoa miten paljon tuossa on sisältöä ja hintakin kiinnostaa. On tämä parempi kuin ns uusipeli jossa vähän tarinaa uusittu. Mutta yhdyn tähän että ensin mainitaan ettei vaan voida tuoda kaikkia pokemoneja, mutta sitten ne tuodaan dlc muodossa joka vähän hassua. Noh kai tämä tumee hommattua jos ei sikahintainen ole :)

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus NPPetteri

INoh kai tämä tumee hommattua jos ei sikahintainen ole :)

Hintahan on se uutisessakin mainittu 30 euroa :)

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

@NPPetteri
Hinnaksihan tuossa mainitaan 29,99 e. Vaikuttaisi ihan riittävältä sisällöltä tuolle hinnalle.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Muistin koko directin olemassaolon n. 5 minuuttia lähetyksen alettua. Katoin loput viime uutisen upotuksesta. Jos ei muuten, niin ainakin nähdäkseni millainen hävytön cash grab sieltä tällä kertaa vyöryy. Enkä pettynyt, koska se edellyttäisi jopa positiivisia odotuksia.

Expansion pass kahdelle lisärille, joka maksaa yhteensä puolet koko pääpelin hinnasta? Vautsi vau, paljonkohan silläkin saa sitten tarinallista lisäpelattavaa, tyyliin 4 tuntia yhteensä, max?

Ja minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö näitä viimeisimpiä rahastuksia työstetty - vähintään suunniteltu- jo siinä vaiheessa, kun pääpeli olisi kipeästi tarvinnut enemmän panostusta. Sen kun vaan suunnitellaan lisää shaibaa, vaikka pääpelikin joudutaan puskemaan ulos juosten kustuna. Ja tosiaan, 200 vanhaa Pokemonia, tukittuna tuon maksumuurin taakse. Vaikka niitä voikin vaihtaa myös "ilmaiseksi" niille, joilla ei lisäreitä ole, tämä ratkaisu ei varmana tyynnytä dexitin pahinta närää. Päinvastoin, se voi nostaa sen taas pintaan.

Mitä noiden lisäreiden tarinallisiin elementteihin tuli, ne vaikuttivat sinällään ihan kiinnostavilta. Samaten nuo -oletetut- Galarian muodot 1. genin legendaarisista linnuista olivat kivoja. Tuo taistelutyypin karhu vaikutti myös ok:lta, mutta muuten nuo uudet legut olivat aika meh-osastoa. Samaten useimmat noista Gigantamax-muodoista. Ja mitä noihin uusien alueiden maisemiin tulee, niin ne näyttivät suunnilleen yhtä elottomilta kuin itse pääpelissäkin. Mikä on sääli, koska niiden konseptitaide puolestaan oli ihan hienoa katseltavaa.

Tällä DLC-aikakaudella, nämä lisäosat eivät itsessään olisi niin hävytön veto JOS pääpeli ei olisi niin kämänen + lyhyt räpellys ja JOS tuo expansion passin hinta ei ois noin poskettoman korkea. Ja tosiaan, tuo sählääminen noiden 200 dexittiläisen kanssa...

Joten ei muuta, kun vaan odottelemaan niitä uusia "huippuluokan animaatioita" 😁. Youtubessa DistantKingdomilla on useampi kompilaatio Swordin/Shieldin parhaimmista paloista. Suosittelen katsomaan, mikäli niitä ei ole vielä nähnyt.

Käyttäjän NPPetteri kuva
NPPetteri
Lainaus Hayarigami

@NPPetteri
Hinnaksihan tuossa mainitaan 29,99 e. Vaikuttaisi ihan riittävältä sisällöltä tuolle hinnalle.

Katsos :D joo voi olla mut sen näkee sitten kun tulee :)

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Hayarigami

Yooossshhh! Hienoa hienoa! Toivottavasti nenännyrpistelijätkin tulevat näistä taas vähän tyytyväisemmiksi. Vielä kun näissä olisi jokin Battle Frontier -tyyppinen paikka! Mukavaa pelattavaa muuten niin huonolle pelivuodelle 2020.

Mitä hienoa siinä on että vasta julkaistuun peliin tuodaan nyt sitä sisältöä, joka leikattiin pois julkaisusta ja joka aiheutti puuttumisellaan mielipahaa? Kovat vahvuudet saa olla fanilaseissa ja silti myös itse toivot lisää sisältöä. Pelivuodesta voisi sanoa taas sen verran, että varmasti on huono vuosi jos Switch on ainoa pelilaite. Omalla kohdalla yksi parhaista vuosista kun tuntui ettei pysy pelien perässä vaan jatkuvasti tulee lisää teoksia, jotka pitäisi ostaa ja ehtiä vielä pelatakin. Eikä vuosi edes mikään erikoinen silti ole mutta kun ei ole yhden alustan vankina fanittamassa.

Lainaus Hayarigami

PS. Ei tuo enkkulukija osaa luoda mitään tunnelmaa. Onneksi katsoin japaninkielisen version. Myös lisäosien ja uusien Pokéjen nimet ovat japaniksi paljon paremman kuuloiset.

Mikähän tunnelma siellä oikein on kun yritin videolta etsiä sellaista? Tuossahan kuulee alta sen originaalin ja siellä joku pukumies selittää ja hänen lisäkseen pari rennommissa kuteissa mutta pukumiehen käytöksellä varustettua jatkaa sepostusta. Kai se pelkkä kieli sitten on sitä tunnelmaa. Toki kun itsekin ulkomailla käynyt niin onhan se eri asia kuin Turun toreilla kulkea. Paitsi että Turkukin on kyllä melkoinen ulkomaa kun kielestä (murteesta) ottaa välillä vähemmän selvää kuin japanista.

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami
Lainaus

Mitä hienoa siinä on että vasta julkaistuun peliin tuodaan nyt sitä sisältöä, joka leikattiin pois julkaisusta ja joka aiheutti puuttumisellaan mielipahaa? Kovat vahvuudet saa olla fanilaseissa ja silti myös itse toivot lisää sisältöä.

Minä (ja varmaan moni muukin) koin kuitenkin saaneeni hyvin sisältöä ja vastinetta rahalle jo alkuperäisessä pelissä. Ja miten voisi "leikata" jotain, mitä ei ole vielä olemassakaan? Itse nimittäin uskon, että peli haluttiin joulumarkkinoille (+ korttipeli tarvitsi uutta materiaalia ajoissa) ja siksi julkaistiin aikaisin, ja nyt näinä viime kuukausina on alettu kehittää lisäsisältöä DLC:hen. Ehdottomasti mieluummin tämä ratkaisu kuin että koko peliä olisi odotettu ensi kesäkuuhun asti. Muutamat kympit ovat kuitenkin pikkurahoja työssäkäyville, jollaisia kuitenkin suuri osa pelaajista on.

Lainaus

Omalla kohdalla yksi parhaista vuosista kun tuntui ettei pysy pelien perässä vaan jatkuvasti tulee lisää teoksia, jotka pitäisi ostaa ja ehtiä vielä pelatakin. Eikä vuosi edes mikään erikoinen silti ole mutta kun ei ole yhden alustan vankina fanittamassa.

Minäkin voin vielä yllättyä positiivisesti, mutta lähtökohtaisesti kiinnostavia nimikkeitä ei ole paljon. Olet myös ymmärtänyt väärin, että olisin yhden alustan vanki. Olen toki katsonut läpi ensi vuoden PS4-pelit, mutten löydä Yakuza 7:n ohella juurikaan kiinnostavaa, kun nuo Sonyn konsolin realismiin pyrkivät pelit eivät vain innosta samalla tavalla kuin nintendomainen satumaisuus. Tottakai suosin Switchiä, koska pelaan ensisijaisesti kannettavana - joka viikko suurin osa potentiaalisesta peliajasta tulee bussissa tai jossain muualla kuin omassa asunnossa PS4:n äärellä. Paikkaansidottuus vaan on niin negatiivinen ominaisuus monelle nykyaikana.

Lainaus zappah

Mikähän tunnelma siellä oikein on kun yritin videolta etsiä sellaista?

Turhaan etsit, sillä japanilaisissa trailereissa on tunnetusti oma lukijamies. Kuuntele vaikka kohdasta 9:55 lähtien. Kyllä minä ainakin huomaan selvän eron (tosin vaikea arvioida, miltä kuulostaa kieltä ymmärtämättömän ja kulttuuriin tottumattoman korvaan). Pukumiehet nyt ovatkin jäykkiä, mutta he ovat äänessä vain murto-osan ajasta.

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Jaa, Game Freak on mennyt muuttamaan formulaa oikein kunnolla. Sen sijaan että tulisi Gen4-remake (mitä ihmiset osasivat jo odottaa), tuleekin Expansion Pass ja sen mukana 2 uutta aluetta. Systeemi voi toimiakkin, mutta en näe tätä minkäänlaisena killer app:ina, ehkä alennuksesta.

Nostoja