Pokémon Sword ja Shield laajenevat! Kaksi kappaletta lisäosia paljastui tälle vuodelle

Pokémon Sword ja Shield eivät saa tänä vuonna uutta versiota, vaan seikkailut jatkuvat kahdella laajennuksella.

9.1.2020 16:36

Nintendo, The Pokémon Company ja Game Freak ovat vahvistaneet uutta seikkailtavaa Pokémon-pääsarjaan täksi vuodeksi. Tämä ei tarkoita tällä kertaa kuitenkaan uusia kauppoihin suuntaavia pelijulkaisuja, vaan poikkeuksellisesti viimeisimmät Pokémon-koitokset Sword ja Shield ovat saamassa kaksi kappaletta lisäosia.

Lisäosista ensimmäinen on kesäkuussa ilmestyvä The Isle of Armor ja toinen syksylle suunniteltu The Crown Tundra. Molempiin luvataan mukaan uusia alueita, omia legendaarisia taskuhirviöitä, lisää muotivaihtoehtoja sekä tuoreita pokémon-muotoja että paluun tekeviä hirviöitä.

Kaiken kaikkiaan lisärit tuovat Swordin ja Shieldiin reilut 200 vanhaa pokémonia. Pääseikkailujen tavoin lisäseikkailuista napattavissa olevat hirviöt vaihtelevat hieman sen mukaan, omistaako pelaaja Sword– ja Shield-version pelistä. Laajennuksista saatavia hirviöitä on mahdollista vaihtaa sellaisten pelaajien kanssa, jotka eivät omista lisäosia.

The Isle of Armor rakentuu teemaltaan kasvamisen ympärille ja lähettää pelaajat tutustumaan mittavaan uuteen saariympäristöön. Siellä nämä ryhtyvät oppilaiksi paikallisessa dojossa ja saavat itselleen uuden kilpakumppanin. Swordissa tämä on Klara-niminen myrkkyhirviöihin erikoistunut treenaaja, kun taas Shieldissa pelaajia odottaa psyykkisillä otuksilla varustautunut Avery.

Matkaa tehdään uuden taistelutyyppiä edustavan Kubfu-pokémonin kanssa, joka ajan myötä kehittyy kahden eri taistelutyylin välillä valittavaksi Urshifuksi. Toinen tyyli käyttää hyödykseen voimaa ja pimeyttä, kun toinen luottaa nopeuteen ja veteen.

The Crown Tundra vuorostaan keskitty tutkiskeluun, jossa luvassa on tietysti hyisempiä ympäristöjä ihmeteltäväksi. Laajennuksen erikoisuus on laajennettu yhteistyömahdollisuus, joka vie pelaajat syvemmälle Pokémon-luoliin. Näin metsästämään päästään niin vanhoja kuin muutamia uusiakin legendaarisia taskuhirviöitä. Jonkinlainen mysteerinen Calyrex-pokémon odottaa sekin tundran uumenissa kohtaajaansa.

Sekä Isle of Armorin että Crown Tundran pelialueesta luvataan saumatonta kokemusta pääpelistä tutun Wild Arean tavoin.

Lisäosia myydään osana Swordin ja Shieldin Expansion Pass -kausikorttia. Hintaa sille kertyy 30 euroa.

Tänään torstaina Sword ja Shield ovat päivittyneet myös kevyesti. Sen myötä pelaajat voivat jo ennakkoon tavata Isle of Armorissa nähtävän uuden kilpakumppaninsa Wedgehurstin juna-asemalla. Samalla pyydystettäväksi saadaan Galarin versio Slowpokesta.

Laajennukset esiteltiin osana Nintendon torstaista Pokémon-sarjaan keskittyvää Direct-lähetystä. Sen voi katsoa kokonaisuudessaan ohessa yhdessä lisäosien virallisen trailerin kanssa. Samassa lähetyksessä julki tuotiin myös Switchille matkaava Pokémon Mystery Dungeon: Recue Team DX.

Lisää luettavaa