Pokémoniinkin verrattu roolipeli-ilmiö Yo-Kai Watch Eurooppaan vihdoin huhtikuussa

Vuosien odotus päättyy Euroopassakin vihdoin huhtikuussa. Tuolloin Yo-Kai Watch -sarja saadaan pyörimään nimittäin meikäläistenkin 3DS-konsoleilla.

24.2.2016 22:40

Japanissa ilmiöksi jo lähemmäs kolme vuotta sitten noussut roolipelisarja Yo-Kai Watch saapuu Eurooppaan vihdoin 29. huhtikuuta. Nintendon avustaman kyseisenä päivänä julkaisunsa saa pelisarjan ihan vain Yo-Kai Watchiksi kutsuttu ensimmäinen osa, jota päästään pelaamaan 3DS:llä.

Japanissa tänä vuonna jo kolmannen pääsarjan osansa saava Yo-Kai Watch on Inazuma Elevenin, Professor Laytonin ja Ni no Kunin kaltaisia hittejä jo aiemmin luoneen Level 5 -pelitalon luomus. Pelisarja muistuttaa tyylillisesti paljon esimerkiksi Pokémon– ja Shin Megami Tensei -sarjoja, sillä sen ydinpelattavuus pyörii ympäristöissä kohdattavien hirviöiden keräilyn ja taisteluttamisen ympärillä. Mistään halvasta ja mielikuvituksettomasta kopiosta ei missään nimeässä pitäisi olla kuitenkaan kyse. 

Myös Yhdysvalloissa Yo-Kai Watch debytoi ensimmäistä kertaa vasta viime vuonna. Pelin ohella sarjaa on puskettu länteen sekä televisiosarjan että lelujen muodossa.

Lähde: Nintendo

Lisää luettavaa