Pokémonin myyntiluvut saavuttivat päätähuimaavan virstanpylvään / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémonin myyntiluvut saavuttivat päätähuimaavan virstanpylvään

18.03.2016 // Kirjoittanut: Johanna Puustinen
3
Pokémonin myyntiluvut saavuttivat päätähuimaavan virstanpylvään

Pitkäikäinen Pokémon-sarjan on saavuttanut jälleen huiman virstanpylvään.

Yahoo! Japan -uutisportaalin tuoreen raportin mukaan Pokémonin pääpelit yksin ovat myyneet nyt yli 200 miljoonaa kappaletta. Vaikka ydinsarjan osia on toki julkaistu jo 25, on tasaisen korkeana pysytellyt kysyntä silti kunnioitettava saavutus pelialalla. Edellisen sadan miljoonan välietappinsa sarja saavutti vuonna 2005.

Kaiken kaikkiaan Pokémonin lopulliset myyntiluvut lähestyvät pikkuhiljaa jo seuraavaa rajapyykkiä. Tällä hetkellä kaikki sarjan pelit, mukaanlukien Pokémon Snapin ja Mystery Dungeonien kaltaiset sivuseikkailut, ovat myyneet yhteensä 279 miljoonaa kappaletta.

Pókemon juhlii tänä vuonna 20-vuotispäiviään uusien Sun- ja Moon-pääpelien voimin. Parivaljakon on määrä ilmestyä kauppojen hyllyille jouluksi.

Lähde: VG247, Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

20 vuotta... Johan tässä alkaa tuntemaan itsensä vanhaksi. Kyllähän noista aika pahasti sekosi nuppi silloin ala-asteella, kun oli keräilykortteja ja gameboy-pelejä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Edellinen Pokemon peli mitä pelasin oli Pokemon Blue Game Boylla tai siis emulaattorilla, mutta kuitenkin. Olihan se hyvä peli. Muistan sen kuin eilisen ja siitä on se ~20 vuotta. Olo on vähän vanha kieltämättä.

Olisi vissiin jonkin verran pelailtavaa jos viitsisi näihin sukeltaa sisälle. Ongelma on kuitenkin itselle se, että nämä on juurikin aina ollut handheld pelejä ja käteni huutaa armoa jo sen tunnin pelaamisen jälkeen niillä vehkeillä.

Käyttäjän mecha_no_maniac kuva
mecha_no_maniac

Ite en oo sen hirveemmin pelaillut noita pääsarjan ulkopuolisia pelejä koska PS1-PS2.Nykyään omistan kumminkin N64:n ja takaperoisesti toimivan punikki Wiin. Sillä arsenaalilla voisin joskus pelata mm. Pokemon Snapin, Pokemon Colosseumin sekä X D: Gale of Darknessin.

Mitä DS:n omiin spin offeifin tulee, niin en ole koskaan vaan saanut aikaiseksi, että hankkisin niitä. Pelasin aikoinaan serkun GBA:lla konsolin ekaa (ja samalla vikaa) Mystery Dungeonia, Red Rescue Teamia. Eikä se ollut nyt NIIN eeppinen kokemus, että olisin katsonut tarpeelliseksi hankkia jotain Mystery Dungeonia siinä vaiheessa kun ostin DS slimmin. Toinen serkkuni puolestaan varoitti, että ainakin ihan eka Pokemon Ranger osaa olla tuskastuttavan vaikea, vaatien pelaajilta aivan älyttömän nopeita refleksejä.

Näistä sekoista huolimatta, tarkoitukseni olisi joskus vertailla noiden pelien arvosanoja ja poimaista kummastakin sarjasta se "parhain" tapaus testattavaksi.