Pokémonit oikeaan maailmaan tuovasta Pokémon GO -pelistä saatiin uusia kuvia, lisää yksityiskohtia / Uutiset / pelaaja.fi

Pokémonit oikeaan maailmaan tuovasta Pokémon GO -pelistä saatiin uusia kuvia, lisää yksityiskohtia

25.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

Android- ja iOS-laitteille kehitteillä olevasta Pokémon GO -pelistä on julkaistu vihdoin ensimmäinen satsi virallisia ruutukaappauksia. Samalla Pokémon-brändistä vastaava The Pokémon Company on tarjonnut nyt myös kattavamman selityksen sille, mitä Pokémon GO päästääkään pelaajansa tarkalleen tekemään.

Kuten jo aiemmin tiedettiin, perustuu Pokémon GO'n pelaaminen mobiililaitteista löytyvien GPS-ominaisuuksien käyttöön. Pelin keskeisin aktiviteetti on tietenkin taskuhirviöiden pyydystäminen, mikä tapahtuu kulkemalla oikeassa maailmassa samalla, kun pelisovellus on päällä reissaajan omassa kännykässä. Ajoittain sovellus värisyttää mobiililaitetta merkiksi siitä, että jonkinlainen taskuhirviö on lähistöllä. Tällöin laite on aika vetää esille itse pyydystämistä varten, mikä luonnistuu heittämällä poké-palloja kaappausta odottavia hirviöitä päin kosketusnäytön avulla.

Poké-palloja ja muita varusteita Pokémon GO'ssa hankitaan vierailemalla PokéStop-nimisillä pysähdyspaikoilla, joita peli on asettanut oikean maailman nähtävyyksien ja muunlaisten tunnistettavien maamerkkien kohdalle. Vastaavista paikoista pelaajat voivat löytää myös valloitettavissa olevia Pokémon-saleja. Salien valloittaminen tapahtuu selättämällä niitä vartioimaan asetetut taskuhirviöt, minkä jälkeen pelaajat voivat itse laittaa jonkin omista otuksistaan vartioimaan omaa reviiriään. Yksi pelaaja pystyy asettamaan yhteen saliin kuitenkin kerralla vain yhden hirviön, miksi Pokémon GO rohkaiseekin muodostamaan joukkueita muiden pelaajien kanssa, mikäli reviireitään haluaa tosissaan pitää turvassa muilta kouluttajilta.

Erilaisia hirviöitä Pokémon GO'ssa löytää riippuen siitä, millaisilla alueilla pelaaja milloinkin kävelee. Vesityypin poksuja löytää pääasiallisesti esimerkiksi veden ääreltä ja niin edelleen.

Erilaisia taskuhirviöitä keräämällä pelaajat nostavat kouluttajatasoaan, mikä avaa näiden käyttöön muun muassa parempia poké-palloja ja mahdollisuuden pyydystää vahvempia hirviöitä. Varsinainen taskuhirviöiden kehittäminen muodosta toiseen tapahtuu vastaavasti keräämällä kerralla haltuunsa tarpeeksi useita samanlaisia hirviöitä.

Aina ajoittain pelaajille tarjotaan myös erilaisia haasteita suoritettavaksi, mistä näitä palkitaan saavutusmitalein.

Ohessa muistutuksena Pokémon GO'n ideoita varsin dramatisoidusti esittelevä julkistustraileri viime vuodelta. Peliä työstää yhteistyössä The Pokémon Companyn kanssa Niantic Labs -niminen studio, joka on luonut aiemmin myös vastaavanlaisia ideoita hyödyntäneen Ingress-mobiilipelin.

Lähde: Pokémon.com

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Samu kuva
Samu

Suomeen ei tietenkään tule mitään kuin korkeintaan Helsinkiin.

Vesityypin Pokemoneja tulee löytyvän paljon koska Suomi on tuhansien järvien maa joten hyvin pitkälti jokainen alue on järvin tai joen vieressä.

Löytyyköhän hautausmailta Ghost-Pokemoneja? Suomessa ole tulivuoriakaan jossa kivi- ja tulipokemonit todennäköisesti ovat.

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine

Ideaa tässä on! Tosiaan olisi hauskaa että hautausmailta löytyisi Ghost-Pokemoneja ja oikeita ympäristöjä hyödynnettäisiin muutenkin ovelasti. Savosta löytyneen paljon Vesityypin Pokemoneja.

Käyttäjän cubehead kuva
cubehead
Lainaus käyttäjältä Samu

Suomeen ei tietenkään tule mitään kuin korkeintaan Helsinkiin.

Tuo on mahdollista että vain suurimpiin kaupunkeihin tulee pisteitä, mutta voihan olla että systeemi toimii kuten Ingrestissä - jossa pieninkin nähtävyys esim. puisto ja muistokiplti on kiintopiste. Samaten taisi olla että siinä itse pelaajat voivat ilmoittaa nähtävyyksiä ja lisätä valokuvia niistä peliin(tätä en usko tulevan Pokemon Go:hin).

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1
Lainaus käyttäjältä cubehead

[quote='käyttäjältä Samu']Suomeen ei tietenkään tule mitään kuin korkeintaan Helsinkiin.[/quote]
Tuo on mahdollista että vain suurimpiin kaupunkeihin tulee pisteitä, mutta voihan olla että systeemi toimii kuten Ingrestissä - jossa pieninkin nähtävyys esim. puisto ja muistokiplti on kiintopiste. Samaten taisi olla että siinä itse pelaajat voivat ilmoittaa nähtävyyksiä ja lisätä valokuvia niistä peliin(tätä en usko tulevan Pokemon Go:hin).

Meinasin juuri sanoa, että Ingressissä tuo homma toimii paljolti pelaajayhteisön voimin, ja pienelläkin paikkakunnalla niitä portaaleja on ollut yllättävän paljon. Pokemonin olettaisin olevan sen verran iso juttu jo ennestään, että veikkaisin että se kehittyy ajan myötä paremmaksikin verkoksi kuin Ingress. Oliskohan muuten mahdollista hyödyntää Ingressin portaaliverkkoa hyväksi tässä pelissä? Sittenhän tuo ei olisi mikään ongelma.

Peli vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja vaikuttaa, että tässä on enemmän peliä kuin Ingressissä, joka ei itseäni oikein jaksanut alkuinnostuksen jälkeen kiinnostaa. Tulee varmasti kokeiltua, vaikka varmasti kaikki ominaisuudet ei toimi täällä suomessa niin hyvin kuin japanissa tai amerikoissa (tiimien muodostus ja ynnä muu yhteisöllisyys).

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

aika siistiltä tuo kyllä vaikuttaa tulee vähintään ainakin testattua. suomesta löytyy varmaan aika pitkälti vain vesi, ruoho ja jäätyypin pokemoneja harmillisesti :/

Käyttäjän Majur1 kuva
Majur1
Lainaus käyttäjältä taistelujake

aika siistiltä tuo kyllä vaikuttaa tulee vähintään ainakin testattua. suomesta löytyy varmaan aika pitkälti vain vesi, ruoho ja jäätyypin pokemoneja harmillisesti :/

Jännä nähdä tosiaan miten toi käytännössä toimii. Nehän saattaa hienosäätää noita maakohtaisesti siten, että esim joku tunturi tai mäennyppyläkin voidaan laskea täällä suomessa sellaseksi paikaksi, josta löytyy esim tulipokemoneja. Harvassa paikassa kuitenkaan tulivuoria esimerkiksi on :D

Käyttäjän Jykedemys kuva
Jykedemys

Pitää mennä saunaan luurin kanssa niin löytää tuli Pokemoneja :D