Kunnian tekeminen vanhan koulukunnan 2D-tasoloikille on osoittanut jälleen voimansa maailmalla. Kickstarterissa parhaillaan rahoitusta hakeva Shovel Knight -loikinta on nimittäin herättänyt pelaajissa tarpeeksi kiinnostusta, että pelin materialisoitumisen pitäisi olla kenties jo tänä syksynä mahdollista.

Alkujaan 75 000 dollaria hakenut projekti on kirjoitushetkellä saanut kasaan lähemmäs 83 000. Ylimääräisen rahan avulla pelin pitäisikin nyt laajentua entisestään, ja jo esimerkiksi nyt siihen on luvattu mukaan musiikkisoitin sekä pieniä ekstroja. Mikäli rahavirta jatkuu, on luvassa myös esimerkiksi saavutuksia sekä haaste- ja New Game+ -tila.

Shovel Knight muistuttaa tyylillisesti muun muassa vanhan kunnon Mega Maneja, joihin on heitetty mukaan myös ripaus esimerkiksi DuckTalesia. Peliä kehittää pienstudio Yacht Club Games, joka koostuu entisistä WayForward Technologiesin (Contra 4, Aliens: Infestation) työntekijöistä.

Rahoitusaikaa Shovel Knightilla on vielä noin 12 päivää. Sitä työstetään parhaillaan niin Windowsille, 3DS:lle kuin Wii U:llekin.

Ohessa pelin esittelyvideo.

Lähde: Kickstarter, Siliconera

Lisää luettavaa