Pelimaailman pioneerinakin toimineen Atarin nykyinen yhdysvaltalaisosasto on osasineen hakenut chapter 11 -menettelyn mukaiseen yrityssaneeraukseen. Toimellaan se pyrkii pääsemään irti ranskalaisesta Atari SA -emoyhtiöstään.

Tarkoituksena Amerikan Atarilla olisi nyt löytää itselleen 90-120 päivässä ostaja ja turvata sen kautta itsenäistä pääomaa digi- ja mobiilialustoihin keskittyvää liiketoimintaa varten. Myyntiin asettumisen myötä kaupan ovat nyt muun muassa niin Atarin legendaarinen logo kuin myös monet klassiset pelinimikkeet Pongista, Asteroidsiin ja Centipedeen.

Aikoinaan Infogramesinakin tunnettu Atari SA on kärsinyt talousongelmista jo usean vuoden ajan. Viimeisen kahden vuoden aikana se on toki onnistunut kääntämään itsensä niukasti voitolliseksi juurikin amerikkalaisen siipensä ansiosta, mutta sen liikevaihto ja osakekurssi ovat kuitenkin olleet syöksyssä. SA:n riippuvuus rahoitusyhtiö BlueBaysta on myös jättänyt sen ilman pelien julkaisuun tarvittavaa rahoitusta yhtiöiden yhteistyön rauettua vuodenvaihteessa.

Lähde: Los Angeles Times, GamesIndustry, Joystiq

Lisää luettavaa