Portal 2:n päähahmolle suunniteltiin häitä tykkitornin kanssa

Valve paljasti likaisia yksityiskohtia pelinkehityksestä Penny Arcade Expossa.

6.9.2012 15:03

Valven paljasti yksityiskohtia pelinkehityksestä Penny Arcade Exposta. Yhtiö muun muassa suunnitteli Portal 2:n kehitysprosessin aikana, että pelin päähahmo olisi päässyt naimisiin tykkitornin kanssa.

Valvella kaavailtiin, että pelaaja olisi törmännyt kasaan hylättyjä tykkitorneja. Näitä auttamalla päähahmo Chell olisi saanut puolisokseen yhden lutuisan tykkitornin kuningastykiltä. Viitauksia tähän salaperäiseen kuningastorniin nähtiin pelin aikana.

Suunnitelmat etenivät niin pitkälle, että morsiustorni jopa rakennetttiin peliin. Sen tarkoituksena oli seurata pelaajaa epäilyttävästi ilmestymällä aina tämän selän taakse.

Valven Chet Faliszek ja Erik Wolpaw kertoivat myös hieman käytännöllisempiä yksityiskohtia pelinkehityksestä. Yhtiön sisällä esimerkiksi tarina rakennetaan varsinaisen pelin ympärille, eikä päinvastoin.

Portalissa soi lopputekstien aikana musiikkia, koska näin oli myös Wolpawin suosikkeihin kuuluvassa God Handissa. Alun perin Gladosta olisi ”ääninäytellyt” puhesyntetisaattori, mutta lopulta pestin sai Ellen McLain, joka osasi sopivasti myös laulaa lopun Still Alive -kappaleen.

Pelejä kirjoittamaan hamuaville kaksikko vinkkasi, että koodaamisen opettelu kannattaa. Ohjelmoijan ajatusmaailman sisäistämisen luvattiin osoittautuvan arvokkaaksi, kun peliä aletaan tehdä.

Lähde: Game Informer

Lisää luettavaa