Project Scarlettin taaksepäin yhteensopivuus koskee myös nykyisiä Xbox Onen oheislaitteita / Uutiset / pelaaja.fi

Project Scarlettin taaksepäin yhteensopivuus koskee myös nykyisiä Xbox Onen oheislaitteita

11.06.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
3

Microsoft on keskittynyt markkinoinnissaan vahvasti seuraavan sukupolven Project Scarlett -konsolin tehojen lisäksi laitteen taaksepäin yhteensopivuuteen, joka koskee pelien lisäksi myös oheislaitteita ja käyttäjätiliä.

Yhtiö julkaisi kokoavan blogimerkinnän sivuillaan viikonloppuna pidetyn E3-pressitilaisuutensa tarjonnasta ja kertoi, että nykyiset Xbox Onen oheislaitteet sekä ”Xbox-ura” siirtyvät käyttäjien mukana seuraavalle sukupolvelle. Toisin sanoen nykyiset ohjaimet, kuulokkeet ja muut tarvikkeet pitäisi olla yhteensopivia tulevan konsolin kanssa. Xbox-uralla yhtiö tarkoittaa todennäköisesti käyttäjätiliä, siihen kerättyjä saavutuksia ja ystävälistoja.

Pelien osalta Xbox-pomo Phil Spencer on vahvistanut, että Project Scarlett tukee alkuperäisen Xboxin, Xbox 360:n ja Xbox Onen pelejä. Todennäköisesti kaikki pelit eivät ole pelattavissa vielä julkaisussa, vaan niitä lisätään tuen piiriin portaittain.

Yhtiö ilmoitti juuri tällä viikolla tuoneensa viimeiset taaksepäin yhteensopivuutta tukevat pelit Xbox Onelle. Tuen loppumisen syynä nykyiselle konsolille on kehittäjien aie siirtyä tukemaan tästä eteenpäin Project Scarlettin taaksepäin yhteensopivuutta, jonka on määrä tukea yli tuhatta peliä aiemmilta konsolisukupolvilta.

Project Scarlett julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: Xbox Wire

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Eli näillä näkymin jääkin sitten Xbox One X ostamatta, sitä kun on tässä tullut jo pidempään pähkäiltyä odottaisiko seuraavan Xboxin julkaisua vai ostaisiko Xbox One X:n halvemalla. Eri asia jos olisivat vielä tuota taaksepäin yhteensopivuutta Xbox One (X:n) puolella vielä jatkaneet, mutta nyt tulee ainakin odotettua lisätietoja siitä miten tuo seuraavalla Xboxilla tulee toimimaan. Luulisi että kaikki ne pelit jotka on jo "Xbox One X enhanced" päivityksen saaneet tulevat uudella Xboxilla toimimaan myös 4K resoluutiolla ja toivottavasti tämä kyseinen ominaisuus saataisiin toimimaan lähes kaikissa taaksepäin yhteensopivissa Xbox 360/Xbox One peleissä.

Toivottavasti sitten v.2020 lopulla voisi viimeistään siirtää yli 10 vuotta palvelleen Xbox 360:n eläkkeelle.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Toivottavasti on aito taaksepäinyhteensopivuus eikä sellainen mitä se on ollut nyt, joka vaatii erillistä päivitystä ja MS:n työstöön pääsemistä ollakseen pelattavissa. Aitohan olisi siis sellainen, että kun lyö Onen-levyn Scarletin sisään, niin ei tarvitse tehdä mitään ekstraa mitä ei Onella pelatessaan. 360:n ja alkuperäisen boksin peleille en kaipaa kummemmin tukea ja on itselleni ihan sama miten se on toteutettu kunhan edes tuo Onen pelien tuki olisi kunnollinen.

Käyttäjän Portable kuva
Portable

Täähän olisi kätevää näin rock band pelaajana.