PS2-pelit aloittavat rynnäkkönsä PS4:lle – nämä klassikot saapuvat ensimmäisenä / Uutiset / pelaaja.fi

PS2-pelit aloittavat rynnäkkönsä PS4:lle – nämä klassikot saapuvat ensimmäisenä

5.12.2015 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
24

Sonyn aikeet tuoda PlayStation 2 -pelejä pelattavaksi PlayStation 4:lle ovat kantamassa kunnolla hedelmää tänään lauantaina. Noin kello 22.00 Suomen aikaan PlayStation Storeen on saapumassa ostettavaksi kaikkiaan kahdeksan PlayStation 2:lta tuttua nimikettä, joiden on tarkoitus saada tietysti lähitulevaisuudessa myös seuraa vielä monilta muiltakin vastaavilta tuotoksilta.

Ensimmäiset PlayStation 4:n omaan PlayStation Storeen saapuvat PS2-pelit ovat:

  • Dark Cloud
  • Grand Theft Auto 3
  • Grand Theft Auto: San Andreas
  • Grand Theft Auto: Vice City
  • Rogue Galaxy
  • The Mark of Kri
  • War of the Monsters
  • Twisted Metal Black

Kukin PlayStation 4:lle saataville tuotava PS2-peli on varustettu omilla trophy-saavutuksillaan, minkä lisäksi pelit ovat pelattavissa 1080p-resoluutiota hyödyntäen. Pelit tukevat myös esimerkiksi Remote Play -etäpelaamista ja Share Play -ominaisuutta.

PS2-pelien kokeminen PlayStation 4:llä vaatii kuitenkin sen, että pelit ostaa uudelleen PlayStation Storesta. Siitä huolimatta siis, että vaikka hallusta löytyisikin vanhoja PS2-pelien levyjä, ei niitä voi käyttää PlayStation 4:llä. Vaikka PlayStation 3:lle olisi myös aikoinaan ostanut jonkin PS2 Classics -latauspelin, ei niitä voi siirtää pelattavaksi PlayStation 4:lle.

Hintaa digitaalisille PlayStation 2 -peleille näyttäisi kertyvän PlayStation 4:llä sellaiset 10-15 euroa hieman nimikkeestä riippuen. Yhdysvalloissa Twisted Metal: Black ja War of the Monsters ovat noin kympin pelejä, kun taas muita ollaan kaupittelemassa noin vitosen verran kalliimmalla. Euroopassa hinnat tuskin juuri eroavat Jenkkilän mallista.

Lisää PlayStation-aiheisia uutisia on odotettavissa myöhemmin tänä iltana, kun Sony käynnistää San Franciscossa PlayStation Experience -yhteisötapahtumansa. Tapahtuman avajaistilaisuus on nähtävissä suorana tästä noin kello 20.00 Suomen aikaa.

Lähde: PlayStation Blog (EU), (US)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Rabbitman kuva
Rabbitman

Kallis, ei voi käyttää PS3:lle hankittuja pelejä ja ylipäätään ei voi käyttää PS2:n levyjä. Myöskin ohjaimetkin on turhan erilaiset konsoleilla. Taidan tyytyä PC:n emulaattoriin.

Käyttäjän antti_1986 kuva
antti_1986

Todella hyvä uutinen. Siitähän oli jo juttuja että ei onnistunut ps4 tukemaan suoraan levyltä tai tukemaan suoraan PS2 clssikkeja. Mutta hyvä näin että tulee trophy tuki ja paremmalla kuvalla. :)

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Ehdottomasti hyvä juttu. Arc the Lad näytti videossa olevan tulevana. Jee!

Käyttäjän KuRr3 kuva
KuRr3

Missä hitossa batlefront 2 on

Käyttäjän äxäbox kuva
äxäbox

Eikös kohta pitäisi tulla se ominaisuus, että kaikki PS2 levyt toimisivat PS4:llä? Ainakin jossain uutisessa niin väitettiin.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Ai hitto Dark Cloud on kova. Dark Chronicle olis tietty vielä kovempi. Tulis nyt vaan jatkoo sarjalle.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Edelleen kovin turha ominaisuus jos lähtökohtana on taaksepäinyhteensopivuus. Tämä on lähinnä rahastamista hyvin vähän ehostetuilla, vanhoilla peleillä. Rahastamista erityisesti sen vuoksi, että vaikka se levy löytyisi niin ei ole mahdollista pelata sen kautta tai saada edes pientä alennusta.

Xbox Onen vastaava mielestäni myös aika turha juttu mutta sentään tarjoavat pelit ilmaiseksi kunhan originaali löytyy. Tosin ei ensimmäisen Xboxin pelejä ilmeisesti ollenkaan, jonka tuki tosin oli jo X360:llä vajaa. Mahdollistahan tuo Xbox-tuki olisi kun tuntuu että One pyörittää X360-emulaattoria, jolle on siis olemassa jo isohko määrä Xbox-peleille tukea. Eli olisi One, joka emuloisi X360:ntä, joka emuloi Xboxia :D

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Sony taas näyttää kuluttaja ystävällisyytensä, naurettavaa rahastusta.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Turhan kallista. En tule ostamaan, varsinkin kun minulla on kauhea rivi hyllyssä oikeita PS2-pelejä. Olisivat nyt vaan antaneet sen ihan oikean taaksepäin yhteensopivuuden ja siinä samalla myyneet näitä halukkaille. Nyt homma haiskahtaa pahasti vain rahastukselta.

Käyttäjän Eerie kuva
Eerie
Lainaus käyttäjältä Rabbitman

Taidan tyytyä PC:n emulaattoriin.

Ja levykuvat ladataan tottakai vertaisverkosta. Rikkaat varasta ei kiittele :D

Nostoja