PS3 ja Xbox 360 vetoavat edelleen Ubisoftiin – vuosien tuki kenties vielä edessä / Uutiset / pelaaja.fi

PS3 ja Xbox 360 vetoavat edelleen Ubisoftiin – vuosien tuki kenties vielä edessä

30.03.2014 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Uusien konsolien laitekanta sen kuin kasvaa, mutta Ubisoft uskoo edelleen myös vanhuuden voimaan. Ranskalaisyhtiön johtoportaassa vaikuttava Lionel Raynaud kertoi hiljattain brittilehti Edgen haastattelussa, että edellisen sukupolven konsoleilla voitaisiin pelata Ubisoftin pelejä vielä pitkänkin aikaa.

– Meiltä on tulossa pelejä PS3:lle ja Xbox 360:lle tänä vuonna ja todennäköisesti vielä vuosienkin ajan. Me haluamme kyetä tarjoamaan pelejä heille, jotka vielä pelaavat kyseisillä konsoleilla. Black Flag oli ensimmäinen Assassin's Creed -peli uudella sukupolvella, mutta se suunniteltiin juuri tätä asiaa mielessä pitäen, Raynaud kertoi Edgelle.

Antamastaan Black Flag -esimerkistä huolimatta Raynaud kuitenkin kokee, että vanhoja konsoleita tukiessaan Ubisoft pystyy tarjoamaan vielä myös pelikokemuksia, jotka on varta vasten mukautettu uusille konsoleille. Mikäli Ubisoft määrittelee, että kehityksessä olevan pelin pääalustoina toimivat siis juurikin uuden sukupolven konsolit, voidaan peli Raynaudin mukaan sovittaa vanhemmille laitteille tarvittaessa hieman riisutumpanakin versiona. Tällöin vaatimuksena vain on, että vanhemmille alustoille pystytään kääntämään kokemus, joka on parempi kuin mitä kyseisellä laitesukupolvella on totuttu kokemaan.

Aina Ubisoft ei toki ole luottamassa vain käännöksiin. Kuluvan vuoden suurpelien osalta Ubisoft toi hiljattain julkisuuteen 1700-luvun Ranskaan sijoittuvan Assassin's Creed Unityn. Peli on kehitteillä vain PlayStation 4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle, miksi huhuissa on kiivaasti liikkunut myös kuiskailuja siitä, että PlayStation 3:lla ja Xbox 360:llä nähtäisiin kokonaan oma Assassin's Creed -pelinsä. Teoksen on vihjattu sijoittuvan Pohjois-Amerikan itärannikolle ja että tällä kertaa ohjaksiin saataisiin seilaava temppelinherra.

Lähde: Edge

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän One-N07 kuva
One-N07

Unityä odotan innolla, mutta Pohjois-Amerikan itärannikko ja seilaava templari ei pahemmin kyllä kiinnosta...

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Onhan noilla vanhemmilla konsoleilla tietenkin aivan järkyttävän paljon isompi käyttäjäkunta vielä tällä hetkellä ja ubisoftilla kuitenkin on takanaan nimikkeitä kuten elokuva/TV-lisenssipelit, Petz, Imagine ja Just Dance, joiden käyttäjäkuntaa ei todellakaan kiinnosta uusien kalliimpien koneiden hyödyt, saati sitten onko ylipäätään mitään hyötyä.

Isommatkin pelit varmasti saavat käännettyä vanhemmille laitteille ja grafiikassa se suurin ero, tosin vie vain resursseja ja pidentää siirtymäaikaa. Kunhan siis vain antavat käännöstyön eri ryhmälle ja viivyttävät julkaisua vanhemmilla laitteilla ei pitäisi olla ongelmaa, tosin mitä viime uutisesta muistan ettei kauhean moni ollut kauhean innostunut muutenkaan uudesta Assassin's Creed pelistä :P

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

Oho Mites WiiU:n tuenta?

Käyttäjän JNyknn kuva
JNyknn

Olisihan se typerää unohtaa konsolit, joita on maailmalla yhteensä yli 100 miljoonaa, ja keskittyä uuteen sukupolveen, jonka laitteita on maailmalla vain muutama hassu miljoona (tarkoitan PS4:ää ja XBox Onea, Wii U:han ei Ubisoftia valitettavasti näytä kiinnostavan). Toivottavasti tekevät aikomansa käännökset huolella ja ajalla, eikä kuten yleensä on ollut tapana (kaikki ovat varmaan pelanneet PS2-versioita seitsemännen sukupolven peleistä).