PlayStation 3:n ilmaisräiskintä avautui kaikille / Uutiset / pelaaja.fi

PlayStation 3:n ilmaisräiskintä avautui kaikille

22.01.2013 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Ilmaispelien kuninkuutta konsolipuolella tavoitteleva Dust 514 on saavuttanut avoimen beetavaiheensa. Islantilaisen CCP Gamesin avaruusräiskintä on näin ollen nyt kaikkien PlayStation 3 -omistajien ladattavissa ja tietysti myös pelattavissa ilman veloitusta.

Peli tarjoaa tällä hetkellä maksimissaan 48 pelaajan nettiotteluita ja laajaksi kuvaillun hahmonkehityksen. Sen erikoisempiin jippoihin lukeutuu kytkös CCP:n MMO-peli EVE Onlineen, jonka pelaajien kanssa Dust-räiskijät voivat vuorovaikuttaa teoillaan.

Aiempaa kokemusta Eve Onlinesta pelaajilta ei kikasta huolimatta vaadita. Räiskimisestä nauttiakseen koko MMO-puolta ei myöskään tarvitse alkaa pitää silmällä.

Perinteiseen ilmaispelimalliin Dust 514 tarjoaa mahdollisuuden muokata hahmoaan joko oikealla rahalla tai sitten ajan kanssa haalitulla fiktiivisellä valuutalla. Kehittäjät ovat toistuvasti kuitenkin vakuutelleet, ettei pelissä voiteta otteluita kukkaroita avaamalla.

CCP:n tarkoituksena on luonnollisesti tukea peliä toistuvasti sekä tulevina viikkoina että ihan tulevina vuosinakin.

Linkki pelin trailerii

Lähde: CCP

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Jonppe kuva
Jonppe

Vaikka minulla olikin pääsy suljettuun betaan, niin en sitä siitä huolimatta ladannut. Ei vain jaksanut kiinnostaa. Nyt kuitenkin BF3 on alkanut oikeasti puuduttaa ja tämä Dust sattuu olemaan yksi niista kahdesta minuun uppoavasta räiskintäpelimallista, joten kokeiluun menee.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

No, on tuo varmaan mielenkiintoisempi kuin x360:n ilmaispelattava Happy Wars. Tulisi varmaan jopa pelattua enemmänkin kuin vain testimielessä pari kertaa.

Käyttäjän Alluxus kuva
Alluxus

Jotenkin kummasti heräsi hieman kiinnostus tähän peliin. Kaipa tätä voisi kokeilla kun kerran ilmaista on.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Mikäli pistätte kokeiluun niin kannattaa lähestyä peliä melko eri tavalla mitä näitä perus Battlefieldejä ja Call of duteja. Vaikka pelistä hieman samoja elementtejä löytyy niin EVE:n tuoma ripaus roolipelielementtejä, sekä hahmon kustomointiin painotetaan ihan eri määrissä mitä edellä mainituissa.

Muutamana vinkkinä voisi sanoa, että kannattaa oikeasti hieman katsoa minne niitä taitopisteitä oikein laittaa, noita ei nyt ihan hetkessä keräänny joten alussa väärät valinnat saattaa tehdä aloittamisesta jonkin verran tukalempaa.

Oma suositus:
[spoiler]
- Assault rifle operation L3, Caldari Assault dropsuit L1, Weaponry *, Field Mechanics L1, Armor Upgrades L1
- CA dropsuit Skilli maksanee jonkin verran joten siihen kannattaa säästää pari ekaa peliä (ja säästää ne 50k sp:tä aloituksesta.) (avaa jokseenkin paremman Assault type I:n 2x2 module slotilla)
- Field Mechanics ja Armor upgrades -> basic armor plates -> 60 hp per moduuli -> 1/3 enemmän hilpparia.
- AR operation -> GEK-38 Assault rifle -> parempi rynkky.
- Weaponry -> lisää lämää, ja damage moduulit mikäli näitä haluaa käyttää.

Tuo siis melko hyvä perus rynkkysankari aloitus josta voi sitten kehittyä vähän suuntaan jos toiseenkin. Antaa sekä kestävyyttä, että vähän tulivoimaakin. Monet muut kyvyt menee melko lailla erikoistumisen puolelle, jolloin kannattaa jo olla vähän paremmin pelistä perillä että mitä haluaa tehdä ja mihin erikoistua.
[/spoiler]

Alkupuolella ei juuri kannata yksin säntäillä vaan pysyä ryhmässä. Ilman mitään stealth tavaroita näkyy sen verran helposti tutkassa, että yksinäiset sudet suorastaan houkuttelevat vastapuolen pelaajia tappojen perässä.
Tutkaa kannattaa katsastella jatkuvasti ja välttää 2-3 vs 1 tilanteita kuin ruttoa.
Suojakilven hävitessä on usein parempi suojautua sillä haavat ei tässä pelissä parannu ilman moduuleja yms.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Toimiiko trophyt jo nyt? Vaikka en mikään varsinainen trophy hunteri oo, niin aloitan pelin mieluummin sit ko kaikki herkut on kohdallaan. Tämän tyyppisissä peleissä Platinumin saaminen edellyttää usein todella paljon aikaa ja tod. näk. sitä ei varmaan jaksa hommata. Mutta varalta jos sattuu innostuun...niin vastatkaa jos joku tietää.