PS3:n jonottaminen on vaarallista / Uutiset / pelaaja.fi

PS3:n jonottaminen on vaarallista

14.11.2006 // Kirjoittanut: Riot
24

DSCN0003.jpgDSCN0001.jpg

PlayStation 3 julkaistiin Japanissa lauantaina 11. marraskuuta. Siinä missä Yhdysvalloissa kaupat ottavat koneista varauksia vastaan puolikin vuotta ennen julkaisua, Japanissa yksinkertaisesti jonotetaan ja toivotaan, että koneita on vielä jäljellä, kun viimeinkin pääsee kassan luokse. Näin ollen innokkaimmat kuluttajat aloittavat jonottamisen yli 24 tuntia ennen konsolin julkaisua.

Tunnetuimpien elektroniikka- ja pelikauppojen luokse kertyi useiden satojen, joissakin tapauksissa lähemmäs tuhannen ihmisen jonoja. Paikalle saapui konsoleiden toivossa myös useita ulkomaisia, etenkin eurooppalaisia toimittajia, sillä Yhdysvaltain markkinoilta myyntikoneen saaminen on lähestulkoon mahdotonta.

Pelaajan italialaiskollega Simone ja Tokion Sykkeen toimittaja Anoop Gantayat jonottivat molemmat yli 19 tuntia saadakseen käsiinsä PlayStation 3 -konsolin.

Jonottaminen ei aina tapahdu sulassa sovussa. Esimerkiksi kiinalaiset diilerit värväsivät sankoin joukoin kodittomia ja opiskelijoita jonottamaan puolestaan. Kauppojen edustajat eivät järjestele jonoja ennen kuin muutama tunti ennen myyntihetkeä. Sitä ennen jonoissa lähinnä kinastellaan, etuillaan ja tunteet käyvät kuumina. Tilanne oli joissakin tapauksissa lähes absurdi.

DSCN0008.jpg

Pari tuntia ennen myyntihetkeä kauppojen työntekijät jakoivat varauslapun jonottajille, jolloin varmistuu, että saa koneen. Jos lappuja ei itselleen riittänyt, ei saanut konsoliakaan.

Alla kuvia Tokion PS3-jonoista.

DSCN0012.jpgDSCN0017.jpgDSCN0023.jpgDSCN0025.jpg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Sharkie kuva
Sharkie

Onneksi pelejä ei voi ottaa liian vakavasti.

;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hulluja nuo japanilaiset :P 'nuff said.

Käyttäjän Tuhomursu kuva
Tuhomursu

Tästä on kirjoiteltu melko paljon, että kuinka nämä pisnesmiehet hyväksykäyttävät kodittomia. Rahantienaustahan se on jos pari kymppiä saa norkoilemalla jossain toisaalla, mutta on silti jotenkin niin sydämetöntä tuo - jostain lueskelin kuinka tämä on aihe jota Japanilaismedia karttaa kuin ruttoa. Kreisi Ken oli kysellyt ensimmäiseltä PS3:n ostajalta mitä peliä tämä tahtoisi, mutta eihän tuo onneton edes osannut japania puhua - kiinalainen jonotustyöläinen kun oli. Ei ehkä Sonyn haluamalla tavalla mennyt tuokaan asia.

Käyttäjän JayeizH kuva
JayeizH

Saisi kyllä niin paljon "Priceless" kuvia kun menisi ostamaan PS3:n ja hakkaisi sen kaikkien jonottajien edessä säleiksi :)

Käyttäjän Crono kuva
Crono

"Saisi kyllä niin paljon ”Priceless” kuvia kun menisi ostamaan PS3:n ja hakkaisi sen kaikkien jonottajien edessä säleiksi"

Jenkeissä saisi ehkä niitä _Priceless_ kuvia, mutta tuolla Japanin puolella tulis varmasti moraa kylkiluiden väliin ;)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Kun vuonna 2030 Osakan keskustaan rakennetaan suuri kultainen playstation 8 jonka luokse ihmiset menevät antamaan uhrilahjoja ja rukoilemaan niin voisit kokeilla tuota temppua ^^

Käyttäjän jones kuva
jones

Jumanklavita että on hullua hommaa..se kyllä on samalla hienoa ja ei hienoa että kodittomia ja opiskelijoita värvätään koska toisaalta kodittomilla ei olisi koskaan varaa koneeseen mutta nyt saa taas rahaa siitä että jonottavat..mutta mikä on sitten palkka..njaa-a.. Täytyy toivoa että Suomen julkaisussa ei tarvitsisi turvautua tollaiseen jonottamiseen vaan ensiksi varaajat(itse en ole varannut) ja sitten kun koneita tulee lisää niin muille jotka koneen haluavat.se olisi reilu meininkinen myynti.
Vai laitetaanko kaikki halukkaat Hartwall Areenalle
ja arvotaan nimilapulla kuka koneen saa ostaa :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

suomessa on sunnuntai aamuyönä pidemmät jonot snägärillä ku ps3 julkaisupäivänä kauppojen edessä.

Käyttäjän Rocky_Balboa kuva
Rocky_Balboa

Japanilaisethan ovat kohteliasta kansaa. Ei tämmöistä pitäisi tapahtua. Kai se Sony sitten tuo ihmisen pahuuden esiin niin hyvin. ;)

(Pistetääs miinukset rullaamaan)

Käyttäjän ProBale kuva
ProBale

"Suomessa on sunnuntai aamuyönä pidemmät jonot snägärillä ku ps3 julkaisupäivänä kauppojen edessä."

Täysin totta. :"D