PS3:n myynti nousi myös Japanissa / Uutiset / pelaaja.fi

PS3:n myynti nousi myös Japanissa

16.11.2007 // Kirjoittanut: Eemeli Rekunen
43

Vaikka PS3:n hinnanalennus ja Dynasty Warriors PS3 -peli eivät nostaneet konsolia ohi DS:n ja PSP:n, tämänviikkoinen tulos on silti lupaava Sonylle. DS nappasi voiton, mutta PSP ja PS3 veivät sijat kaksi ja kolme jättäen Wiin neljänneksi. Viime viikolla suureen nousuun lähteneet Xbox 360:n luvut ovat taas laskeneet normaalille tasolleen PlayStation 2:n alapuolelle. PS2:n myyntejä verottaa pian ilmestyvä uusi malli, jota odotetaan Japanissa marraskuussa.

Sonyn näkökulmasta listat saattavatkin näyttää loppuvuodesta erittäin valoisilta, etenkin jos PS3:n myynnit jatkuvat, PSP pitää paikkansa ja uusi PS2-malli menestyy hyvin.

Japanin laitemyynti:
Nintendo DS - 78 854
PSP - 58 964
PlayStation 3 - 55 924
Wii - 34 546
PlayStation 2 - 9 043
Xbox 360 - 5 817

Lähde: Media Create

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän sakkeboy kuva
sakkeboy

DS on sitte suosittu Japanissa.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

PS3 OHITTI WIIN JAPANISSA? Maailmanloppu on tulossa! Nopeasti bunkkeriin!

Käyttäjän a_Sniper kuva
a_Sniper

Aika yllättävää, eikös marion julkasuki ole jo japanissa tapahtunu? siis galaxyn.. :p Luulis tällä olleen wiin myyntiin nostavia vaikutuksia. hmm

ps. takas Galaxyä pelaan, prkl on se vaa mahtava! :D

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hyvä Sony!

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

Kyseessä on vain PS3n hinnan laskusta ja Dynasty Warriorista johtuva piikki. Kohta on taas Wii kotikonsoleiden kärjessä.

Kiva kuitenkin kun Sonyltakin vaihteeksi parempaa tulosta, vaikkei niin suuri piikki olekaan.

Käyttäjän StoOgE kuva
StoOgE

Mario Galaxylla ei itse asiassa ollut mitään suurta vaikutusta Wiin myynnissä tuolla nousevan auringon maassa ja tämä on vähän itseäkin ihmetyttänyt. Mutta samalla Mario Party DS myi päivässä lähes yhtä paljon mitä Galaxy viikossa. Ehkä Japanilaiset ovat omaksuneet liiaksikin Nintendon uuden suunnan ja pitkäikäiset platformerit eivät olekkaan enään niin siistejä. WiiSports on heilunut ties kuinka kauvan listalla ja tuntuu, että ainoat menestys pelit ovat Wii:llä minipeleistä koostuvia höskiä.

Yksi hyvä esimerkki on JRPG Oopona jolla oli kaikki rahkeet tulla yhdeksi hitiksi Japanissa onnistui myymään avaus viikolla vain 2500 kappaletta. Peli oli kaiken lisäksi rankattu aika korkealle Famitsun most wanted peleissä. Jack & Wiki koki Ooponan kaltaisen kohtalon. Ymmärtäisin jos nämä pelit olisivat edes länsimaalaisilta kehittäjiltä, mutta molempien pelien takaa löytyy suuret japanilaiset pelitalot.

Itse en usko isompiin muutoksiin Japanissa ennen Wii-fitin saapumista. Se on se next big thing siellä ja sitä seuraava on Brawl, joka tulee rikkomaan Japanissa ennätyksiä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

lol.. Viime viikolla boxipojat olivat jo julistamassa ps3:n varmaa tappiota. Nyt ps3 myy jopa enemmän kuin wii. Eikä tämä uusi suuntaus koske ainoastaan Japania vaan myös Euroopassa hinnanalennuksen myötä ps3 jakaa kärkitiloja wiin kanssa XO:n hävitessä jopa psp:lle ja ps2:lle. Tilannetta kylläkin tasottaa boxin eduksi taas jenkkien myynnit joissa se voittaa ps3:n suvereenisti.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Mutta kuinkas sitten käy kun Smash Bros Brawl tulee
Wiille? Tuskinpa koneen näyttö riittää niille luvuille...

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

tuskin wii enää nousee. 2peliä vuodessa ei riitä. wii sports 2 tms. voisi vielä auttaa mutta seikkailut ja räiskinnät eivät vain toimi wiin ohjaimilla, bilepelit ja urhheilupelit sensijaan ovat sillä nannaa. 360 taasen on roskaa joten se ei uhkaa ketään, ellei ihmiset tyhmene ja rupea maksamaan ilmaisista asioista kuten netti pelaamisesta.

Käyttäjän Temathael kuva
Temathael

^ Tossa ylempänä on malliesimerkki peelosta joka ei paljoa tiedä.

Nostoja