PS3:n sisällä PS2 / Uutiset / pelaaja.fi

PS3:n sisällä PS2

7.06.2006 // Kirjoittanut: harro_pelaaja
8

Japanilaisessa Ultra One -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan ensimmäiset PlayStation 3 -konsolit pyörittävät PS2- ja PS-pelejä, mutta se on saavutettu sisällyttämällä laitteeseen PS2-rautaa – ei ohjelmistoemuloinnin kautta.

Samaisen lehden mukaan emulointi tapahtuu tulevaisuudessa ohjelmiston avulla, mutta Sony ei aio luottaa tähän ennen kuin on varmaa, että rakenteilla oleva softa pystyy pyörittämään varmasti kaikkia vanhoja pelejä.

Tietoa ei pidetä yllättävänä, sillä samaa keinoa käytettiin PlayStation 2:nkin tapauksessa. Konsolin sisällä oli ensimmäisen PlayStationin piirit.

Sonylle ohjelmistopohjainen emulointi olisi oletettavasti taloudellisesti parempi ratkaisu, mutta PS2-piiri ei sekään ole merkittävä rahallinen rasite.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän 6puu kuva
6puu

PS3 onkin maatuska. Kuulostaa kyllä paremmalta ratkaisulta kuin pelien erikseen emulointi.

Käyttäjän Viper7 kuva
Viper7

Toivottavasti tämä nyt sitten varmistaa että kykenen pelaamaan kaikkia Ps2 ja Psone pelejä Ps3:llakin. Vanhojen pelien pelaaminen on välillä varsin mukava tapa viettää aikaa ja muistella menneitä.

Käyttäjän Aivovamma kuva
Aivovamma

Niin, varsinkin, kun PS3 parantaa aiempien pelien grafiikoita.

Käyttäjän Fraeon kuva
Fraeon

Ensimmäinen Ridge Racer HD-resoon skaalattuna ja FSAA päällä. Pakko nähdä.

Käyttäjän PetriP kuva
PetriP

Raudan sisällyttäminen on aina hyvä juttu, voittaa emuloinnin (lähes) aina. Tuskin pelejäkään, jotka eivät toimi, tule löytymään kourallista enempää (kuten PS2-PS1 tapauksessakin.)

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Koska emulointia ei käytetä se tarkoittaa periaatteessa sitä että graffat ei parane vanhoissa ps peleissä.

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

Hetkinen. EU:n RoHS-direktiivi (joka siis rajaa haitallisten aineiden käyttöä elektroniikkalaitteissa) astuu voimaan heinäkuun ensimmäinen. Se käytännössä estää käsittääkseni mm. PS ykkösen, PS2:n ja vanhan Xboxin maahantuonnin heinäkuun alun jälkeen. Tämähän tarkoittaa siis sitä, että jos jälleenmyyjä/maahantuoja haluaa myydä kakkospleikkaa jouluna, niin kannattaa hankkia ne laitteet jo kesäkuun aikana. Nähtäväksi tosin jää kuinka moni jälleenmyyjä on kiinnostunut hankkimaan varastoonsa markkinoilta poistuvaa kakkospleikkaa varastoon jos kerran marraskuussa tulee PS3.

Mutta mutta... Jos PS3:n sisällä on käytännössä PS2:n piirejä, niin ei kai se rajaa tuota PS3:a myös EU:n markkinoilta ulos, juuri RoHS-direktiivin vuoksi? Myydäänkö jouluna pelkästään Xbox 360:a ja Wiitä?

Tietoa jo vuonna 2003 hyväksytystä direktiivistä mm. täältä: http://www.3ktehdas.com/uutiset/030303.html

Käyttäjän Anonymous kuva
Anonymous (ei varmistettu)

mitä luultavammin rauta joka laitetaan ps3 sisään ei ole valmistettu kyseisistä materiaaleista. En ainakaan uskoisi että iso yhtiö menisi mokaamaan tuollaisen takia euroopan myynnit...

Nostoja