PS4-hitti Horizon: Zero Dawn vahvistui pc:lle – "on tärkeää, että pysymme avoimina uusille ideoille" / Uutiset / pelaaja.fi

PS4-hitti Horizon: Zero Dawn vahvistui pc:lle – "on tärkeää, että pysymme avoimina uusille ideoille"

10.03.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
26

Guerrilla Gamesin menestyspeli Horizon: Zero Dawn ei ole pitkään enää vain PlayStation 4:n yksinoikeus. Sony Worldwide Studiosin uusi johtaja ja Guerrillan entinen vetäjä Hermen Hulst on vahvistanut tuoreessa PlayStation Blog -sivuston haastattelussa, että peli suuntaa kesällä pc:lle.

Haastattelun yhteydessä Hulst on myös avannut hieman Sonyn ajatuksia koskien sen omien pelien tuomista pc:lle. Hulstin mukaan Sonylle on tärkeää, että se pysyy avoimena erilaisille uusille ideoille, joilla se voisi esitellä PlayStationia aina vain suuremmalle yleisölle ja näyttää, mitä ihmiset ovat saattaneet missata, jos he eivät ole olleet vielä osa sen yleisöä. Silti yhtiön tulevaisuuden ei kannata välttämättä odottaa olevan täysin sidoksissa pc-alustaan

– Yhden AAA-nimikkeen tuominen pc:lle ei tarkoita välttämättä, että jokainen saapuu nyt pc:lle. Minusta Horizon: Zero Dawn sopi tähän tiettyyn tarkoitukseen. Meillä ei ole suunnitelmia yhtäaikaisille pc-julkaisulle ja pysymme sataprosenttisen omistautuneina erityislaitteistolle, Hulst summaa.

Samaisessa haastattelussa Hulst lisäksi muun maussa vannoo, että yksinoikeuspelien ohella se on aikeissa jatkaa tarinavetoisten yksinpelikokemusten luomista. Jatkuvasti samaa ja vanhaa ei silti pitäisi olla vain tulossa, vaan yhtälailla Sony haluaa olla avoin kokeilulle ja uusille ideoille.

Pc:lle Horizon: Zero Dawnia voi odottaa ainakin Steamin kautta. Mukaan pakettiin ujutetaan sen Frozen Wilds -laajennus.

Horizon: Zero Dawn julkaistiin alun perin PS4:lle helmikuussa 2017. Pelin on kerrottu myyneen sittemmin noin 7,6 miljoonaa kappaletta. Peli hyödyntää samaa Guerillan työstämää Decima-moottoria kuin Death Stranding, joka sekin ilmestyy pc:lle kesäkuussa.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän DuskTillDawn kuva
DuskTillDawn

Harkinnut ostoa useamman kerran. Tää on hyvä juttu!!

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Upeeta, mahtavaa. Jos saisin vihdoin pelattua tämän kunnolla. Yksi niitä harvoja pelejä, jotka aiheutti oikeaa pahoinvointia konsolilla. Kärsin stoorin väkisin läpi, koska se oli hyvä. Tervetuloa 60 fps, näppis ja hiiri ohjaus ja toivottavasti FoV-slaideri. Ja ehkä jopa modit. Niin ja tuo laajennuskin, jota en vaivautunut konsolille ostamaan.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Huolestuttava kehityssuunta.

Käyttäjän JoniL90 kuva
JoniL90
Lainaus Kornholic

Huolestuttava kehityssuunta.

Miksi? Eikö ole vain hyvä että mahdollisimman monelle alustalle ilmestyy pelit?

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic
Lainaus JoniL90

Miksi? Eikö ole vain hyvä että mahdollisimman monelle alustalle ilmestyy pelit?

Ei ainakaan optimoinnin kannalta, jos tämä trendi ottaa tuulta alleen Sonyn tulevien pelien osalta. Myös bisneksen kannalta kyseenalainen veto. Xbox One on kärsinyt paljon todellisten yksinoikeuksien puutteesta, ja se onkin aivan turha konsoli nykypäivänä.

Käyttäjän frozen kuva
frozen
Lainaus Kornholic

[quote="JoniL90"]
Miksi? Eikö ole vain hyvä että mahdollisimman monelle alustalle ilmestyy pelit?[/quote]

Ei ainakaan optimoinnin kannalta, jos tämä trendi ottaa tuulta alleen Sonyn tulevien pelien osalta. Myös bisneksen kannalta kyseenalainen veto. Xbox One on kärsinyt paljon todellisten yksinoikeuksien puutteesta, ja se onkin aivan turha konsoli nykypäivänä.

Kuinkakohan esim Minecraftin olisi käyny jos olisi alkanu myymään vain yhdellä alustalla kun ostivat sen

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Siellä taas muutama plekefani menetti yöunensa. Kyllä näitä kannattaa tuoda monillekkin alustoille koska kukaan siinä ei häviä mitään. Ja kyseessä on kuitenkin jo vanha peli.

Käyttäjän Angel of Death kuva
Angel of Death

Ehkä tämä on yleistynyt sen takia että Sonykin on mahdollisesti keskittymässä Playstationiin tulevaisuudessa palveluna eikä konsolina, tämän takia on parasta että pelit ovat saatavilla niin usealla alustalla kuin mahdollista?

Käyttäjän Bloob kuva
Bloob

Tämähän on hienoa niille jotka eivät PS omista, vaikka eiköhän tämän julkaisu ole lähinnä kikka saada sarjalle näkyvyyttä myöhempää PS5 jatko-version julkaisua varten.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Moni fani taitaa unohtaa että pelien tekeminen ei ole hyväntekeväisyyttä ja kun peli myydään 2 alustalle saadaan rahaa myös enemmän

Nostoja