PS4- ja pc-seikkailu Firewatch on osoittautunut menestykseksi / Uutiset / pelaaja.fi

PS4- ja pc-seikkailu Firewatch on osoittautunut menestykseksi

20.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
PS4- ja pc-seikkailu Firewatch on osoittautunut menestykseksi

Helmikuun alussa julkaistu ensimmäisen persoonan seikkailupeli Firewatch on luokiteltavissa virallisesti nyt menestykseksi. Pelin julkaisina toiminut sovellusyhtiö Panic on ilmoittanut, että ensimmäisen kuukauden aikana Firewatchia myytiin jo reilut 500 000 kappaletta, kun yhteen lasketaan sekä pelin PlayStation 4- että myös pc-version myynnit.

Jo aiemmin helmikuussa Campo Santo ehti ilmoittaa Firewatchin ohittaneen parissa viikossa kehittäjien villeimmätkin myyntiodotukset. Tämän myötä studiossa onkin jo uskallettu hehkuttaa, että firma voi jatkaa pelien tekemistä tulevaisuudessakin. Mitä tulee julkaisija Paniciin, on sovellusyhtiö kertonut tienanneensa jo noin päivässä takaisin kaikki ne varat, jotka se sijoitti Campo Santoon aikoinaan pelin kehitystä varten.

Firewatch on ollut kehittäjänsä Campo Santon debyyttiteos. Pelin kehitystä ovat vetäneet ohjaaja Jake Rodkin ja käsikirjoittaja Sean Vanaman, jotka vetivät aikoinaan myös esimerkiksi Telltale Gamesin suositun The Walking Dead -seikkailupelin ensimmäisen tuotantokauden kehitystä. Studiossa on vaikuttanut myös esimerkiksi Double Finen ja Klein entisiä kehittäjiä.

Lähde: Panic, Campo Santo (Twitter)

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Galactus kuva
Galactus

Peli näyttää todella hyvältä ja olen miettinyt ostamista. Tulee varmasti hankittua jossain vaiheessa.

Käyttäjän Kornholic kuva
Kornholic

Oli kyllä hieno peli, joka piti tiukasti otteessaan. Peli jäi myös teemoineen pyörimään mieleen viikoiksi pelin läpäisyn jälkeen. Suosittelen kaikille, jotka arvostavat pelejä, eivätkä itke indiepelin "korkeasta" hinnasta.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123

No, sehän on kyllä varsin mainio, vaikka pieniä pettymyksiä olikin.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tämä tulee kyllä hommattua jossain vaiheessa.