PlayStation 4 -konsoleita myyty jo yli neljä miljoonaa, PlayStation Now -pelipalvelu julki

PlayStation 4:n myyntiluvut ovat rikkoneet neljän miljoonan rajan. Samalla julkistuksensa sai Gaikain pilviteknologiaa hyödyntävä suoratoistopalvelu PlayStation Now.

7.1.2014 23:45

Kaikkiaan yli 4,2 miljoonaa PlayStation 4:ää on myyty kuluttajille joulukuun 28. päivään mennessä. Asiasta on kertonut Sony Computer Entertainmentin johtaja Andrew House Las Vegasin CES-teknologiatapahtumassa.

Sen ohella, että myyntiluku kuvastaa Sonyn konsolilla olleen hurjasti kysyntää viime vuonna, paljastaa se, että teknologiajätti on myös hyvään tahtiin saanut toimitettua konsoleita tehtailta jälleenmyyjille. Maanantaina Microsoft tiedotti myyneensä vuoden 2013 aikana yhteensä yli kolme miljoonaa Xbox One -konsolia, minkä myötä monen jälleenmyyjän varastot ovat ilmeisesti samalla olleet tyhjillään.

Sonyn toiveena on ollut, että se saisi myytyä viisi miljoonaa PlayStation 4:ää ensi maaliskuuhun mennessä.

Samaisessa tapahtumassa Sony toi julkisuuteen myös PlayStation Now -palvelun. Pilvipalvelutarjoaja Gaikain teknologiaan pohjautuvan kokonaisuuden on määrä tarjota mahdollisuus pelata netin välityksellä niin PlayStation-, PlayStation 2- kuin PlayStation 3 -pelejä sekä PlayStation 4:llä, 3:lla, Vitalla että myös muilla Sonyn laitteilla, kuten televisioilla ja tableteilla. Now tukee näillä näkymin sekä yksittäisiä vuokrauksia että myös suurempia tilausvaihtoehtoja.

Palvelusta on luvassa suljettu beetatesti lähiaikoina ainakin Yhdysvalloissa. Ensimmäisillä alueilla varsinainen julkaisu tapahtunee kesän aikoihin.

Lähde: Polygon (1), (2) IGN, Sony

Lisää luettavaa