PS4-konsolin jumittava viesti kiertää pelaajien keskuudessa / Uutiset / pelaaja.fi

PS4-konsolin jumittava viesti kiertää pelaajien keskuudessa

15.10.2018 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
3

PlayStation 4 -käyttäjien keskuudessa näyttäisi liikkuvan ikävä ilmiö, joka jumiuttaa pelaajien konsolit.

Useat PS4-käyttäjät ovat kertoneet Reddit-keskustelusivustolla tapauksista, jossa konsoli jumiutuu käyttäjän saatua viestin, joka sisältää tiettyjä merkkejä. Spekulaatioiden mukaan viesti sisältää merkin, jota konsoli ei pysty näyttämään, mikä aiheuttaa virheen vastaanottajan konsolilla. Viestin seurauksena vastaanottajan PS4-konsoli kaatuu, eikä konsolia voi nähtävästi käynnistää uudelleen normaalisti.

Käyttäjien mukaan ongelman voi korjata poistamalla viestin ensin PS Messages -sovelluksella tai my.playstation.com -sivustolla. Tämän jälkeen konsoli tulee käynnistää vikasietotilassa painamalla virtapainiketta 7 sekunnin ajan. Vikasietotilan kautta tulee vielä valita konsolin tietokantojen uudelleenrakentaminen (Rebuild database), jonka jälkeen konsolin voi käynnistää uudelleen.

Ongelman ilmenemistä voi välttää rajoittamalla viestien vastaanottamisen pelkästään ystäviin konsolin yksityisyysasetuksissa. Asetuksen voi myös muuttaa verkkoselaimella Sonyn verkkopalvelussa.

Sony ei ole toistaiseksi kommentoinut ongelmaa. Verkkokeskustelujen perusteella vika on kuitenkin todellinen, joten yhtiöltä odotetaan päivitystoimenpiteitä pikapuoliin.

Lähde: Reddit

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Monco Carser kuva
Monco Carser

Itselle tuli mieleen Futurama, computational overload

Käyttäjän HostileRaccoon kuva
HostileRaccoon
Lainaus Monco Carser

Itselle tuli mieleen Futurama, [url="https://www.youtube.com/watch?v=lTX1AahaG4g"]computational overload[/url]

Todellakin :Dd

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jaahas. Hyvä tietää. Mennäkin heti muuttamaan noi viestiasetukset, jos lakkais vaikka niitä camgirl-mainoksiakin tulemasta. Tiedä sitten mistä ne mun PSN-tunnuksen edes kaivoi. Twitteristä, Youtubesta, who knows.