PS4 päivittyi taas isosti: nyt boostaillaan ja käytetään ulkoisia kovalevyjä / Uutiset / pelaaja.fi

PS4 päivittyi taas isosti: nyt boostaillaan ja käytetään ulkoisia kovalevyjä

9.03.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
7

PlayStation 4:n uusi 4.50-päivitys on julkaistu virallisesti kaikkien ulottuville.

Jo aiemmin muutamien käyttäjien beta-testattavana ollut päivitys lisää PS4:lle kauan kaivatun tuen ulkoisille kovalevyille, joille käyttäjät voivat nyt ladata niin pelejään, tallennuksiaan kuin muita sovelluksia. Käytössä olevan kovalevyn täytyy vain tukea USB 3.0:aa ja tarjota tilaa vähintään 250 gigatavua ja enintään kahdeksan teratavua.

Muita päivitykseen kuuluvia lisiä ovat esimerkiksi mahdollisuus ujuttaa ruutukaappauksia PS4:n taustakuvaksi, aiempaa Facebook-henkisempi tilapäivitysjärjestelmä ja mahdollisuus katsoa 3D-Blu.-ray-levyjä PlayStation VR -visiirin voimin. PlayStation 4 Pro -omistajat voivat nyt myös käyttöö hyödykseen niin sanottua Boost-tilaa, jolla PS4 Pron tehoista pääsee ottamaan ilon irti myös peleissä, jotka eivät tarjoa virallista Pro-tukea. Pro-edut voivat vaihdella peleittäin, mutta erityisesti sen pitäisi vaikuttaa pelien ruudunpäivitykseen ja lataustaukoihin.

Syvemmin päivityksen antiin voi tutustua PlayStation Blogin kautta ja oheisella videolla.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

Täältä löytyy kiinnostuneille listaa Pron boost-moden vaikutuksista eri peleihin.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Ulkoisen kovalevyn tuki kuulostaa edelleen hyvin turhalta ominaisuudelta. Sen pitää kuitenkin olla USB 3.0 ja alustettu käytettäväksi vain pleikkarin kanssa, jossa vaiheessa itseltä kuulostaa järkevämmältä vain heittää isompi sisäinen kovalevy.

Ehkäpä sitten jos pelaa vain pleikkarilla ja ostaa aivan kaiken digitaalisena ettei suurempikaan tila yksinkertaisesti riitä tai jos on kädetön ottamaan yhden ruuvin irti sisäisen vaihtoon, niin onhan tuo aina yksi vaihtoehto enemmän.

Boost mode, vaikka suurimmassa osassa peleissä lähes huomaamaton ero, on kuitenkin aina erittäin tervetullut asia saada edes hieman parempi pelattavuus peleissä.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Marioysikax kirjoitti: ostaa aivan kaiken digitaalisena ettei suurempikaan tila yksinkertaisesti riitä Vastaus: Kaikki pelit mitkä ostat PS 4:selle "digitaalisena" (kaikki versiot, myös levyversiot ovat digitaalisia) latausversiona tai fyysisenä levyversiona asennetaan kokonaisuudessaan kovalevylle, kyllä myös levyversiot, eli et säästä yhtään tilaa jos ostelet levyversioita. Konsoli haluaa levyn sisään vain tarkistaakseen että pelaajalla on oikeus pelata kyseistä peliä. Mielestäni tuki ulkoisille kovalevyille on erittäin käytännöllinen ja hyödyllinen ominaisuus. Rajoitus USB 3 levyihin on luonnollisesti vain siksi että vain ne ulkoiset levyt ovat tarpeeksi nopeita toimiakseen asennettujen pelien kohdelevynä, sisäisen levyn tapaan.

Käyttäjän humungus kuva
humungus

Tarkennus edelliseen: Joku voisi sanoa että kun poistaa asennuksen niin levyversio on aina tallella. Samoin, kun ostaa latausversion, pelaa sitä ja poistaa sen niin aina voi ladata sen uudestaan.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Kun tuo 1 teraa alkaa ahtaaksi käymään niin kyllä minä ainakin sen ulkoisen kovalevyn mieluummin ostan, kun alan rassaamaan pleikan sisään isompaa levyä. Eipähän tarvitse ruuvimeisseliäkään alkaa etsimään. :D

Kyllä minä arvelen, että tuo tuki on kaivattu ominaisuus ja mahdollisuus monelle.

Käyttäjän Lenniluupää kuva
Lenniluupää

Kyllä mulla menee ainakin tilaukseen ulkoinen kovalevy. Proon levy ollu jo pitkään täynnä. Loistava päivitys muutenkin.

Käyttäjän ELTP kuva
ELTP

Ei siinä mennytkään kuin kolmisen vuotta, mutta hyvä että edes nyt.

Sillä välin PSN-nimimerkkejä ei voi vieläkään muuttaa.

Nostoja