PS4 Pro -konsoli paljastui virallisesti – uusi aiempaa tehokkaampi Pleikkari kauppoihin vuoden lopulla

Jo pitkään huhuiltu aiempaa tehokkaampi PlayStation 4 on nyt paljastettu virallisesti. Uusi laite on PS4 Pro ja se on suunniteltu erityisesti 4K-pelaamista ajatellen.

7.9.2016 21:21

Sony on paljastanut virallisesti uuden aiempaa tehokkaamman PlayStation 4 -mallin. Uusi malli kantaa nimeä PS4 Pro ja se julkaistaan Euroopassa 10. marraskuuta 399 euron suositushinnan kera.

Sony hehkuttaa, että PS4 Pro saapuu varustettuna yhden teratavun kokoisella kiintolevyllä ja että se tarjoaa tuplasti tehokkaamman grafiikkaprosessorin kuin nykyiset PlayStation 4 -mallit. Laitteen suorittimin kellotaajuutta on myös tehostettu ja tukeepa se HDR-teknologiaakin, jolle tosin kaikki muutkin PlayStation 4 -mallit saavat virallisen tuen ensi viikolla saapuvalla järjestelmäpäivityksellä.

Sonylle selvästi tärkein piirre PS4 Prossa tuntuu olevan sen tukeman mahdollisuus 4K-pelaamiselle. PlayStation 4:n pääarkkitehti Mark Cerny on kuitenkin vakuutellut, että myös perinteisemmän HD-television omistajat tulevat näkemään eroja PS4 Prolla ja vanhemmilla PS4-malleilla pelattujen pelien välillä.

Myös 4K-videoita päästään PS4 Prolla katselemaan. 4K-tason Blu-rayt eivät lukeudu kuitenkaan konsolin tukilistalle.

Kuten Sony vakuutteli jo ennen PS4 Pron virallista paljastumista, ei uuden mallin ole tarkoitus saada omia yksinoikeuspelejään, vaan kaikkien sille saapuvien pelien on määrä toimia myös vanhemmilla PlayStation 4 -malleilla. Osa vanhemmista PlayStation 4 -peleistä on saamassa myös päivityksen, joilla ne laitetaan tukemaan PS4 Pron ominaisuuksia.

Lähde: PlayStation Europe, Engadget

Lisää luettavaa