PS4 saa sittenkin vielä Skyrim- ja Fallout 4 -modeja – PS4 Pro -tuki myös luvassa / Uutiset / pelaaja.fi

PS4 saa sittenkin vielä Skyrim- ja Fallout 4 -modeja – PS4 Pro -tuki myös luvassa

5.10.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
10

The Elder Scrolls V: Skyrim ja Fallout 4 ovat saamassa sittenkin modituen vielä myös PlayStation 4:llä.

Vasta hieman vajaa kuukausi sitten julkaisija Bethesda antoi ymmärtää, ettei modien tarjoaminen tulisi PlayStation 4:llä välttämättä onnistumaan Sonyn tekemien linjausten johdosta. Nyt se on kuitenkin kertonut tehneensä Sonyn kanssa kovasti töitä, jotta tilanteeseen voitaisiin saada muutos.

Ensimmäisenä pelikaksikosta modituen saa PlayStation 4:llä Skyrim, joka julkaistaan alustalle 28. lokakuuta ehostetun The Elder Scrolls V: Skyrim - Special Edition -paketin muodossa. Tarkkaan tiedossa ei tosin ole, löytyykö modituki pelin PS4-versiosta heti jo julkaisussa.

Bethesda huomauttaa, että PlayStation 4:llä Skyrim ja Fallout 4 tukevat vain niiden Creation Kit -työkalujen voimin tehtyjä modauksia. PlayStation 4:llä modit eivät myöskään voi hyödyntää pelin ulkopuolelta siirrettyjä elementtejä, kuten ääniä tai objekteja, vaan vain pelkkiä osasia, jotka löytyvät valmiiksi jo pelistä itsestään.

Moditiedotteen yhteydessä Bethesda on lisäksi varmistanut, että sekä Skyrim että Fallout 4 tulevat ottamaan vielä ilon irti marraskuussa julkaistavan PS4 Pro -mallin suuremmista tehoista. Pro-mallilla peli on varustettu esimerkiksi hieman paremmilla grafiikoilla ja valaistuksella.

Lähde: Bethesda

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Skyrim on kyllä ihan viihdyttävä ja monipuolinen teos mutta jos sen perusmekaniikka olisi yhtä viihdyttävää ja hauskaa kuin esim. Far Cry Primalissa (hiippailu ja taistelu nyt erityisesti), niin varmasti tulisi jauhettua peli läpi täysin. Skyrimistä tuli pääjuonen tynkä mentyä läpi ja olisiko ollut 3-4 niistä eri porukoista.

Destinyssä myös pelimekaniikka toimi täysin (demon perusteella) vaikka muuten peli tuntui olevan aika hengetön. Primalkin olisi aika yhdentekevä tai korkeintaan ihan ok mutta sitä tosiaan on vain niin hauska pelata.

Kyllä Skyrimin pariin vielä huvittaisi palailla mutta taitaa jäädä palaamatta kun on pelaamatontakin kamaa jonossa, tulossa, ostamatta ja työn alla.

Käyttäjän wisec kuva
wisec

Slyrim oli aika olematon kokemus juoneltaan eikä taistelukaan ollu ku ok tasoa. En usko että moditkaa saa mua ostmaan tätä enää toiseen kertaan..uusiakin pelekä tulossa sen verran...

Käyttäjän lindario kuva
lindario

Häh häh hää, alkuperäisen version Legendary Editionin pc:llä omistavana saan systeemin aivan ilmaiseksi. Puucee muaster reis trumps igen111

Käyttäjän frozen kuva
frozen

PlayStation 4:llä Skyrim ja Fallout 4 tukevat vain niiden Creation Kit -työkalujen voimin tehtyjä modauksia. PlayStation 4:llä modit eivät myöskään voi hyödyntää pelin ulkopuolelta siirrettyjä elementtejä, kuten ääniä tai objekteja, vaan vain pelkkiä osasia, jotka löytyvät valmiiksi jo pelistä itsestään.

Kiitos sonyn siinä meni se koko idea modeista sitten

Käyttäjän Jamatsu kuva
Jamatsu
Lainaus käyttäjältä wisec

Skyrim oli aika olematon kokemus juoneltaan eikä taistelukaan ollu ku ok tasoa.

Tämä.

Skyrimissä näkyi se Bethesdan pelien yleinen hengettömyys. Vahva alku ja jo ensimmäisen tunnin jälkeen huomaa kuinka laimea kokemus kyseessä onkaan. Paperiohuet hahmot, onneton tarina, copy-paste -kartat ja ikivanha pelimoottori. Siis oikeastaan kaikki ne asiat, mitkä puolestaan toinen avoimen maailman peli The Witcher 3 onnistui tekemään oikein.

Käyttäjän Partamza kuva
Partamza

Jos xcom 2 saa modi tuen, on kyllä aika vaihtaa boxiin.

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Samaa mieltä täällä muiden kanssa (modaamattoman) Skyrimin tasosta, minkä takia peli jäikin aikanaan kesken parin tunnin pelailun jälkeen. Morrowind ja Oblivion vielä maistuivat hyvin ilman modejakin, mutta Skyrim ei. Modien kautta pelikokemus kuitenkin paranee kummasti....grafiikkahuora kun olen, niin pelkästään grafiikka modeilla saa pelimaailmasta huomattavasti värikkäämmän ja yksityiskohtaisemman, ja pelkästään tämä jo parantaa pelikokemusta huomattavasti kun maisemiakin kelpaa jäädä ihastelemaan:

http://imgur.com/a/6Bv9C

(5. kuva ylhäältä sama Riverwoodin kylä kuin uutiskuvassakin)
Modeina siis RealVision ENB, ja lukuisia muita pelin ja maailman ulkonäköä parantavia modeja. Tähän vielä päälle kaikki muut pelimaailmaa ja pelaamista elävöittävät modit, niin Skyrmista saa huomattavasti paremman pelin ja kokemuksen (toki Jamatsun esille tuoma Witcher 3 on mainio esimerkki siitä, miten pelimaailmasta tehdään huomattavasti parempi ja kiinnostavampi ilman modejakin)....harmi vain että konsoleilla ja etenkin PS4:lla monet näistä modeista jäävät haaveeksi.

Käyttäjän Shunichiro kuva
Shunichiro

Vähän huvittaa tämä kommentointi täällä. Pelataan Skyrimiä tunti tai pari, jonka jälkeen ollaankin jo eksperttejä ja tykätään tai lytätään, useammin näemmä lytätään. Oikeasti Skyrimiin sisään pääseminen vie lukuisia tunteja, ennen kuin siitä ottaa selkoa suuntaan tai toiseen.

Itse ainakin tunnen kokeneeni pelin X360-versiossa monia hauskoja seikkailuja/selkkauksia, mutta nimen omaan sivutehtävissä, sillä pääjuoni questeineen on kieltämättä aika heppoinen. Oma nord-tyttö roguni on hänkin aika hottis vaatteitaan myöten sellaisenaan, joten modeille ei ole edes tarvetta. En siis aio heittää ko. versioon upottamiani kymmeniä tunteja hukkaan, siksipä remasteria tuskin tulen hankkimaan. Sen sijaan palaan hahmoni pariin 360:lla ja toivon tietenkin, että jonkin ajan kuluttua peli pääsisi Xbox Onen taaksepäin yhteensopivien pelien kirjastoon, jotta pääsen kuvittamaan seikkailua kuvakaappauksilla.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi
Lainaus käyttäjältä Shunichiro

Vähän huvittaa tämä kommentointi täällä. Pelataan Skyrimiä tunti tai pari, jonka jälkeen ollaankin jo eksperttejä ja tykätään tai lytätään, useammin näemmä lytätään. Oikeasti Skyrimiin sisään pääseminen vie lukuisia tunteja, ennen kuin siitä ottaa selkoa suuntaan tai toiseen.

Huvittavaa että tämä huvitus tulee "lumihiutaleelta" joka tuntuu lyttäävän täällä pelin kuin pelin pelaamatta edes niitä, siinäpä varsinainen ekspertti.

Käyttäjän speed2 kuva
speed2

Samalla paljastettiin, että edellä mainitut pelit saavat PS4 Pron myötä 4K-tuen. Skyrim renderoidaan jopa natiiviresoluutiolla, kun taas Fallout 4:ssä joudutaan tyytymään skaalattuun 4K-kuvaan
tuossa linkki
http://www.gamereactor.fi/uutiset/364273/Fallout+4+ja+Skyrim+saavat+modaus-+ja+4K+-tuen+PS4lla/

Nostoja