PS4:llä ja pc:llä jo hurmannut What Remains of Edith Finch kääntyy myös Xboxille / Uutiset / pelaaja.fi

PS4:llä ja pc:llä jo hurmannut What Remains of Edith Finch kääntyy myös Xboxille

12.07.2017 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
5

Erikoislaatuisen tarinan erikoislaatuisesta Finch-suvusta kertova What Remains of Edith Finch on vahvistunut nyt myös Xbox Onelle. Uutta versiota tunnelmallisesta pelistä ei tarvitse odotella myöskään kauaa, sillä julkaisija Annapurna Interactive tuo sen saataville jo ensi viikolla 19. heinäkuuta.

Alunperin What Remains of Edith Finch julkaistiin PlayStation 4:lle sekä Windows-koneille huhtikuussa, ja se on kerännyt tähän asti pääsääntöisesti positiivista palautetta. Näillä näkymin pelin Xbox-versio on identtinen sen aiempien inkarnaatioiden kanssa, joten sekään tuskin on yhtään hullumpi.

Pelaaja-lehden arvostelun What Remains of Edith Finchista voi lukaista tästä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Ylihintainen, tönkkö ja yhdellä idealla mässäilevä epäpeli sekä kävelysimulaattoreiden kävelysimulaattori.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Erik H.
Ylihintainen: Halvempi kuin perus blu-ray -elokuva. Kestää vain keskivertoleffaa pitempään ja on samalla tavalla ellei paremminkin uudelleenkoettavissa.
Tönkkö: Pelissä kävellään, katsellaan ja klikkaillaan asioita. Kuka tästä odotti jotain Mirror's Edgeä?
Yhdellä idealla mässäilevä: Sitä kutsutaan pelimekaniikaksi. Toisto on myös monesti ihan pätevä tehokeino tarinankerronnassa. Tässä tapauksessa selvität kuolleiden sukulaistesi kohtaloita vähintäänkin erikoisessa sukutalossa. Tämän raamin sisällä sitten vaihtelun määrä onkin aika mykistävä, mikä tekee väitteestäsi vähintäänkin erikoisen: [spoiler]Yhdessä hetkessä nieleksit merihirviönä kännisiä seiloreita ja hetken päästä seikkailet classic-horror -teemaisen sarjakuvan sivuilla tai uppoudut syvälle satumaailmaan vastapainona yksitoikkoiselle työllesi kalankäsittelylaitoksessa.[/spoiler]
Epäpeli: Valitettavasti sukutaloa ei pääse tutkimaan AK-47:n tähtäimen läpi. Tuo kun olisi todennäköisesti sellainen pelimekaniikka, jonka myös Erik H. ymmärtää.
Kävelysimulaattoreiden kävelysimulaattori: Tästä voimme olla yhtä mieltä. Genrensä ehdotonta parhaimmistoa.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Lisähintaa tuo varmastikin grafiikka, johon on nähty jopa tarpeettomasti vaivaa. On graafisesti yhtä hienoja indiepelejä, mutta en enää lähtisi maksamaan triplahintaa siitä että peli on lisäksi vähän pidempi. Indiepeleissä hyvä idea korvaa yksityiskohtaisen grafiikan ja on jopa parempi vaihtoehto sille.
On toki sanottava että kuten pelin arvostellut Pyykkönen, otin pelin vakavasti ja viimeistään kylpyammekohtaus jätti pahan maun.

Olihan pelissä uusia ideoita, mutta ne oli kaluttu nopeasti läpi. Aina en edes ehtinyt tajuta miten hahmo sai surmansa, mutta ei myöskään huvittanut jäädä selvittämään tai pohtimaan tarkemmin.

Tuntuu myös että peli spoilasi itsensä joka tarinan kohdalla, vaikka se ennen pelin hankintaa olikin jo tiedossa. Vaikka peleillä onkin käsikirjoituksensa, oli yksinkertaisesti toivotonta tietää että pelaamisen tarkoitus on vain viedä kukin hahmo kuolemaansa. Eipä peleissä tosin aina onnistutakaan antamaan vaikutelmaa että pelaajan tekemisillä olisi merkitystä. Kuolemasta saa helposti kiinnostavan aiheen, siitä käyttämäni sana 'mässäily'.
Tekotaiteellinen peli se oli.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

@Erik H.
Vähän ehkä epäreilua paskoa pelin päälle jonkun jo "takakansitekstissä" mainittavan asian takia. Vähän nyt jää sellainen kuva, että mitäs lähdit, jos koko juonen premissi oli kerran tuollaista tervanjuontia.

Toisekseen kyllä joka ikisessä tarinassa kiinnostavampia olivat ne itse hahmot, eikä heidän kuolemansa. Aika vähän sillä kuolemalla siis ilmeisesti mässäiltiin, kun itsekin ristiriitaisesti toteat etempänä, ettet välillä edes ehtinyt tajuamaan miten hahmo sai surmansa.

Edith Finch on taidetta jo käsinkosketeltavan surumielisen tunnelmansa ansiosta. Itse tiesin pelin olevan minua varten sillä sekunnilla, kun astuin sisään taloon ja ympäristön sisältämät muistot oikein tulvahtivat aisteille. Grafiikat oli siis ok, jos asian haluaa oikein lakonisesti ilmaista.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

@Haerski
Jeh, olisi pitänyt palauttaa ajoissa. En silti mielellään jätä pelejä kesken kun sellaisia on jo turhan paljon jonossa. Ja halusin antaa tälle mahdollisuuden kääntää juonen kulku jonkin oivalluksen kautta, mutta lopulta peli yllätti negatiivisesti.