PS4:n ja Xbox Onen myynnit kääntyivät syöksyyn – pelaajat odottavat jo uutta konsolisukupolvea / Uutiset / pelaaja.fi

PS4:n ja Xbox Onen myynnit kääntyivät syöksyyn – pelaajat odottavat jo uutta konsolisukupolvea

17.02.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
1
PS4:n ja Xbox Onen myynnit kääntyivät syöksyyn – pelaajat odottavat jo uutta konsolisukupolvea

Xbox Onen ja PS4:n myynnit ovat kääntyneet jyrkkään laskuun, markkinatutkimusyhtiö NPD Group kertoo.

Yhdysvaltain pelimarkkinoita seuraavan NPD:n mukaan tammikuun laitemyynnit laskivat 35 % edellisvuoteen verrattuna. Myös kokonaismyynnit pelit ja lisävarusteet lukien laskivat 26 % vuoden 2019 myyntiluvuista.

Niko Partnersin analyytikko Daniel Ahmad arvioi konsolimyyntien laskun olevan seurausta sekä konsolien hinnoista, uuden konsolisukupolven varhaisesta julkistuksesta ja alkuvuoden lukuisista peliviivästyksistä. Nykyisen konsolisukupolven laitteiden hinnat ovat pysyneet samalla tasolla jo usean vuoden ajan. Verrattuna PS3:n ja Xbox 360:n myynteihin nykyisen konsolisukupolven kynnyksellä, ovat PS4 ja Xbox One selvästi jäljessä edeltäjiään.

Lähde: VG247

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Paladin777 kuva
Paladin777

Täysin oletettavaa. Varmaan kaikki halukkaat ovat jo hankkineet haluamansa konsolin. Todennäköisesti myös 'keräilykonsoli' hankkittu, ellei sitten odoteta vielä reilumpia hinnanlaskuja. Luulen, että ainut jota saadaan nyt myytyä on Switch ja PC. Kynnys ostaa vanhempi konsoli on myös varmasti alempi kun uusille konsoleille on luvattu taaksepäin yhteensopivuus.