PS4:n seuraava ohjelmistopäivitys tuo joukon odotettuja ominaisuuksia / Uutiset / pelaaja.fi

PS4:n seuraava ohjelmistopäivitys tuo joukon odotettuja ominaisuuksia

12.03.2015 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
14
PS4:n seuraava ohjelmistopäivitys tuo odotettuja ominaisuuksia

PS4:n seuraava ohjelmistopäivitys tuo mukanaan joukon toivottuja ominaisuuksia, Sony on paljastanut.

PlayStation Blogissa julkaistun tiedotteen mukaan Yukimura-nimellä tunnetun 2.50 -ohjelmistopäivityksen keskeisin uudistus on Suspend/Resume-toiminto. Jo pari vuotta sitten puheissa ollut toiminto tarjoaa mahdollisuuden laittaa konsoli lepotilaan kesken pelaamisen ja jatkaa seuraavan käynnistyksen yhteydessä pelaamista suoraan samasta kohdasta. Blogipäivityksen mukaan pelien ja tallennusten latailua vähentävän toiminnon pitäisi toimia lähes kaikkien PS4-pelien kanssa.

Yukimuran muihin uudistuksiin lukeutuvat mm. mahdollisuus etsiä muita PlayStation Network -käyttäjiä Facebook-kavereistaan, kunhan Facebook- ja PSN-tilit on linkitetty keskenään. Myös konsolin käytettävyyttä parannetaan uusilla helppokäyttötoiminnoilla. Päivityksen jälkeen PS4-käyttäjät voivat hyödyntää teksti puheeksi -toimintoa, korkeampaa kontrastia sekä sekä näkyvämpiä fontteja.

Myös PS4-pelien etäpelaaminen ja jakaminen päivittyy Yukimuran myötä. Sekä Remote Play että Share Play -toiminnot toimivat verkon salliessa 60 kuvaruutua/sekunti päivitysnopeudella. Tarjolla on kuitenkin edelleen kaistan säästämiseksi mahdollisuus valita 30 kuvaruudun päivitystahti.

Lisätietoja lähiaikoina ilmestyvästä päivityksestä voi lukea PlayStation Blogista.

Lähde: PS Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Kaze88 kuva
Kaze88

Vihdoinkin! Voisivat myös päivitellä tuota shareplay editoria, undo nappi ois poikaa ja trimmin sekä muutenkin editorin vakautta voisi parantaa. Sain eilen tuon editorin kolmesti solmuun ja trimmeri sekoittaa muut klipit joka kerta. Tulipahan jonkunlainen tehtyä, mutta eipä innosta enempää noita tekemään linkki (saattaa sisältää spoilereita).

Käyttäjän Wili kuva
Wili
Lainaus

[b]Users will also be able to reassign buttons for DualShock 4, making it easier for users with limited manual dexterity or limited reach and strength to play.[/b]

^Tämä on minusta kaikkein hienoin ominaisuus koko päivityksessä. Moni vammautunut ihminen on takuulla onnessaan.

Samanlainen nappuloiden uudelleenjärjestely mahdollisuus pitäisi mielestäni saada kaikille konsoleille.

Käyttäjän Hanska kuva
Hanska

Ei liity uutiseen, mutta tulin vain kertomaan että Titanfall lisäsisältö on nyt myös PC:llä ilmainen. Ei muuta kuin originiin ja season pass lataukseen 0€.

Käyttäjän XONE720p10FPS kuva
XONE720p10FPS

Ite vammasena eli vasenkätisenä ole pystynyt pelaamaan yhtikäs mitään psn+ pelejä, koska niissä ei löydy tukea southpawille.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Tuo 60fps remote play alko kiihottaan, kuhan vaan toimisi myös kunnolla. Tarvii varmaan alkaa panostaa vihdoinkin langattoman verkon laatuun kotona. Alkanut muutenki johtoviidakot jo kyllästyttään. Toisaalta olen aina ollut toimivuus ja nopeus ennen ympäristön kauneus miehiä.

Myös tuo pelin pysäytystoiminto on jossain tilanteissa erittäin hyödyllinen. Mietin vaan, että millainen virran kulutus on tuota käyttäessä, sillä prosessinhan on pakko jäädä käyntiin johonkin.

Käyttäjän Gurosan kuva
Gurosan
Lainaus käyttäjältä XONE720p10FPS

Ite vammasena eli vasenkätisenä ole pystynyt pelaamaan yhtikäs mitään psn+ pelejä, koska niissä ei löydy tukea southpawille.

Objection! Olen itsekkin vasenkätinen mutten ole huomannut siitä olevan mitään haitaa pelaamisessa. Pc puolella käytän hiirtäkin vasurilla ja se on pakottanut säätelemään nappeja mutta muuten ei ole ollut ongelmia.

Käyttäjän kurrinen123 kuva
kurrinen123
Lainaus käyttäjältä Gurosan

[quote='käyttäjältä XONE720p10FPS']Ite vammasena eli vasenkätisenä ole pystynyt pelaamaan yhtikäs mitään psn+ pelejä, koska niissä ei löydy tukea southpawille.[/quote]

Objection! Olen itsekkin vasenkätinen mutten ole huomannut siitä olevan mitään haitaa pelaamisessa. Pc puolella käytän hiirtäkin vasurilla ja se on pakottanut säätelemään nappeja mutta muuten ei ole ollut ongelmia.

Olen oikea kätinen ja käytän hiirtä välillä vasemmalla. Ohjaimellakaan en en ymmärrä miten vasenkätisyys vaikeuttaisi pelaamista. Ihan hyvin nuo sormet molemmissa käsissä toimii.

Käyttäjän XONE720p10FPS kuva
XONE720p10FPS
Lainaus käyttäjältä Gurosan

Lainaus käyttäjältä XONE720p10FPSIte vammasena eli vasenkätisenä ole pystynyt pelaamaan yhtikäs mitään psn+ pelejä, koska niissä ei löydy tukea southpawille.

Objection! Olen itsekkin vasenkätinen mutten ole huomannut siitä olevan mitään haitaa pelaamisessa. Pc puolella käytän hiirtäkin vasurilla ja se on pakottanut säätelemään nappeja mutta muuten ei ole ollut ongelmia.

No vasenkätisethän käyttääkin hiirtä vasurilla :S

Käyttäjän MastaKillah kuva
MastaKillah

"Jo pari vuotta sitten puheissa ollut toiminto tarjoaa mahdollisuuden laittaa konsoli lepotilaan kesken pelaamisen ja jatkaa seuraavan käynnistyksen yhteydessä pelaamista suoraan samasta kohdasta. Blogipäivityksen mukaan pelien ja tallennusten latailua vähentävän toiminnon pitäisi toimia lähes kaikkien PS4-pelien kanssa"

Tarkoittaako tämä sitä, että peli kumminkin toimii (lue: lataa sisältöä) taustalla vaikka lepotila olisi päällä? Battlefield Hardlinen beta oli ensimmäinen, jossa tämmöistä olisi tarvittu. Storesta ladattiin alkuun joku mitätön parin gigan osa betasta ja pelin ensikäynnistyksen jälkeen se latasi loput 9 gigaa pelin omassa menussa. Sinänsä vähän järjetön ratkaisu kun peli oli oltava käynnissä koko 9 gigaisen latauksen ajan, mutta sillä ei pystynyt tekemään muuta kuin vaihtamaan asetuksia optionssista. Jos Visceral olisi antanut ladata koko 11 gigan möhkäleen storesta suoraan niin tuossa samalla olisi voinut pelata jotain muuta.

Käyttäjän Peep kuva
Peep
Lainaus käyttäjältä Wili

Lainaus Users will also be able to reassign buttons for DualShock 4, making it easier for users with limited manual dexterity or limited reach and strength to play. ^Tämä on minusta kaikkein hienoin ominaisuus koko päivityksessä. Moni vammautunut ihminen on takuulla onnessaan.

Toivottavasti tässä saa sekoittaa nappulat täysin oman mielensä mukaan. Välillä olen hajoillut joidenkin pelinkehittäjien kohdalla epäloogisiin ohjausratkaisuihin. Tämän ominaisuuden avulla sellaiset ovat historiaa ja voi periaatteessa käyttää samoja näppäinasetteluja useammassa pelissä, jos vain jaksaa säätää ne erikseen.