PS4:n seuraavasta suuresta päivityksestä saatiin yksityiskohtia – mukana pc-etäpeluu

PlayStation 4:ään viime vuonna luvattu pc-etäpeluu rantautuu käyttöön konsolin seuraavalla suurpäivityksellä. Samalla odotetut kaveri-ilmoitukset saapuvat myös konsolille.

1.3.2016 15:15

Sony on antanut yksityiskohtia seuraavasta suuremmasta PlayStation 4:n järjestelmäpäivityksestä. Versionumerolla 3.50 varustettu päivitys saapuu osittain beetatestiin 2. maaliskuuta ja siihen on ollut mahdollista rekisteröityä mukaan helmikuussa. 

Uuden 3.50-päivityksen myötä Sony tekee mahdolliseksi konsolin Remote Play -ominaisuuden käytön pc:llä. Tämä tarkoittaa, että mikäli esimerkiksi kaikki huushollit televisiot on varattu, voi käyttäjä asettaa konsolinsa suoratoistamaan pelitapahtumia tietokoneelleen ja käyttää siten omistamaansa PlayStation 4:ää siis pc:ltä käsin. Aiemmin ominaisuutta on tuettu niin Vitalla kuin tietyillä Android-puhelimillakin.

Ominaisuutta Sony on tukemassa sekä Windows- että Mac-koneilla. Ikävä kyllä sen käyttöä ei voi vielä kokeilla 3.50-päivityksen beetaversiossa.

Mukanaan 3.50-päivitys tuo viimein myös ruudulla näkyvät ilmoitukset siitä, milloin kaverisi ovat online-tilassa konsolillaan. Jatkossa pelaajat voivat myös valita näkyvänsä kavereilleen konsolia käyttäessäänkin aina offline-tilassa.

Pienimpinä lisinä 3.50 tuo konsoliin myös tuen Dailymotion-videopalvelulle sekä mahdollisuudelle luoda omia käyttäjätapahtumia. Käyttäjätapahtumien voimin pelaajat voivat merkitä kaveriryhmälle sovittuja pelaamistapahtumia, joiden alkaessa kyseisen kaveriryhmän kaikki jäsenet lisätään automaattisesti yhteiseen peliseurueeseen moninpeluun aloittamisen sujuvoittamiseksi.

Toistaiseksi ei ole vielä tietoa siitä, milloin päivitys julkaistaan kokonaisuudessaan kaikkien saataville.

Lähde: PlayStation Blog

Lisää luettavaa