PS4:n seuraavasta suuresta päivityksestä saatiin yksityiskohtia – mukana pc-etäpeluu / Uutiset / pelaaja.fi

PS4:n seuraavasta suuresta päivityksestä saatiin yksityiskohtia – mukana pc-etäpeluu

1.03.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
8

Sony on antanut yksityiskohtia seuraavasta suuremmasta PlayStation 4:n järjestelmäpäivityksestä. Versionumerolla 3.50 varustettu päivitys saapuu osittain beetatestiin 2. maaliskuuta ja siihen on ollut mahdollista rekisteröityä mukaan helmikuussa. 

Uuden 3.50-päivityksen myötä Sony tekee mahdolliseksi konsolin Remote Play -ominaisuuden käytön pc:llä. Tämä tarkoittaa, että mikäli esimerkiksi kaikki huushollit televisiot on varattu, voi käyttäjä asettaa konsolinsa suoratoistamaan pelitapahtumia tietokoneelleen ja käyttää siten omistamaansa PlayStation 4:ää siis pc:ltä käsin. Aiemmin ominaisuutta on tuettu niin Vitalla kuin tietyillä Android-puhelimillakin.

Ominaisuutta Sony on tukemassa sekä Windows- että Mac-koneilla. Ikävä kyllä sen käyttöä ei voi vielä kokeilla 3.50-päivityksen beetaversiossa.

Mukanaan 3.50-päivitys tuo viimein myös ruudulla näkyvät ilmoitukset siitä, milloin kaverisi ovat online-tilassa konsolillaan. Jatkossa pelaajat voivat myös valita näkyvänsä kavereilleen konsolia käyttäessäänkin aina offline-tilassa.

Pienimpinä lisinä 3.50 tuo konsoliin myös tuen Dailymotion-videopalvelulle sekä mahdollisuudelle luoda omia käyttäjätapahtumia. Käyttäjätapahtumien voimin pelaajat voivat merkitä kaveriryhmälle sovittuja pelaamistapahtumia, joiden alkaessa kyseisen kaveriryhmän kaikki jäsenet lisätään automaattisesti yhteiseen peliseurueeseen moninpeluun aloittamisen sujuvoittamiseksi.

Toistaiseksi ei ole vielä tietoa siitä, milloin päivitys julkaistaan kokonaisuudessaan kaikkien saataville.

Lähde: PlayStation Blog

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Poliisitapaus kuva
Poliisitapaus

Sonyn suoratoistopalvelut ovat kyllä melkoinen sekasotku: kyseessä ovat arvatenkin vain tietyt pelit, joista osa toimii pirstaloidusti Vitalla, osa Vita TV:llä ja osa PC:llä. Ja taas joku raukka pahoittaa mielensä luullessaan, että Sony tuo Microsoftin tapaan konsolipelien tuen PC:lle.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus
Lainaus käyttäjältä Poliisitapaus

Sonyn suoratoistopalvelut ovat kyllä melkoinen sekasotku: kyseessä ovat arvatenkin vain tietyt pelit, joista osa toimii pirstaloidusti Vitalla, osa Vita TV:llä ja osa PC:llä. Ja taas joku raukka pahoittaa mielensä luullessaan, että Sony tuo Microsoftin tapaan konsolipelien tuen PC:lle.

Ei tässä mitään epäselvää ole. Ihan selkeästi kyse on PS4:sen striimaamisesta pc:n näytölle.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Nuo kavereihin liittyvät jutut ihan jees mutta voisivat oikeasti katsoa läpi noita vanhoja juttujaan ensin ja järkeistää niitä ennen uuden pukkaamista.

Käyttäjän Turzka kuva
Turzka

Ei vieläkään nimenvaihtomahdollisuutta

Käyttäjän RedJimi kuva
RedJimi

Sony kopsii Mikkiksen käyttistä. Ei tää nyt oo ees kunnon uutinen. Toi nimenvaihto ois kyl odotettu juttu.

Käyttäjän Marioysikax kuva
Marioysikax

Tavallaan toivon että ohjelma vaatii Dualshock 4 ohjainta ja saisi hieman PC puolella ohjain parempaa huomiota.

Käyttäjän onnistunyt kuva
onnistunyt

Tuo kaveri-ilmoitus on hyvä jos pystyy valitseen yksittäisiä kavereita, eikä vain ruksilla kaikki tai ei mitään!

Käyttäjän Tahvo619 kuva
Tahvo619

Tuli tuo beta kokeilu pyyntö ja nyt odotan että saisi sitä pc tukea testata etänä

Nostoja