PlayStation 4 -järjestelmäpäivityksen haavoittuvuus on tuonut mahdollisuuden pelata piraattipelejä konsolilla.

PS4:n 4.05-järjestelmäversiota hyödyntävä haavoittuvuus tuli julki tammikuun aikana. Haavoittuvuus on paikattu jo marraskuussa 2016 julkaistussa päivityksessä, mikä rajoittaa luonnollisesti haavoittuvuutta hyödyntävien konsolien potentiaalista määrää.

Haavoittuvuuden paljastuminen on kuitenkin tuonut merkittävää kehitystä konsolin kotikutoisiin ohjelmistoihin. Linux-tuen ja juuritason järjestelmäpääsyn ohella PS4:lle on äskettäin julkaistu PS4HEN-ohjelmisto, joka mahdollistaa omatekoisten ohjelmien ajamisen konsolilla. PS4HENin avulla pakattuja tiedostoja voidaan asentaa konsolille, mikä mahdollistaa myös piraattipelien ajamisen PS4:llä.

Hakkerit ovat onnistuneet avaamaan myös järjestelmään sisäänrakennetun PS2-yhteensopivuuden, mikä mahdollistaa omien PS2-pelien pelaamisen konsolilla. Kaikki pelit eivät toimi sellaisenaan PS4:llä, mutta ominaisuus laajentaa PS4:llä pelattavien PS2-pelien kirjoa. Nykyisellään PS4:llä voi pelata vain kourallista PlayStation Storessa myytävistä PS2-klassikoista.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa