PS5-ennakkotilaukset ajautuivat kaaokseen maailmalla / Uutiset / pelaaja.fi

PS5-ennakkotilaukset ajautuivat kaaokseen maailmalla

18.09.2020 // Kirjoittanut: Jukka Moilanen
21
PS5, ennakkotilaus, konsoli, sony

Sonyn PlayStation 5 -konsolin ennakkotilaukset ajautuivat kaaokseen pian alkamisensa jälkeen.

Konsolin ennakkotilausten tuli käynnistyä virallisesti eilen torstaina. Esimerkiksi Yhdysvalloissa isot kauppaketjut ryhtyivät myymään konsolitilauksia kuitenkin ennen aikojaan vastoin Sonyn lupauksia. Sonyn PS5-ennakkotilaussivustolla kiinnostuksena ilmoittaneiden kuluttajien oli määrä saada ilmoitus hyvissä ajoin ennen ennakkotilausten käynnistymistä, mutta tiettävästi erät ehdittiin myydä loppuun jo ennen ennakkomyynnin virallista alkua.

PS5-ryntäyksen kerrotaan myös aiheuttaneen ongelmia verkkokaupoissa. Esimerkiksi Gamestop- ja Best Buy -kauppaketjujen verkkosivustoille pääseminen oli ongelmallista ennakkotilausruuhkan aikana. Vaikka sivuston lataaminen olisi onnistunutkin, kertovat ostajat vaikeuksista myös kaupan loppuun saattamisessa.

Konsolin ennakkotilaussaatavuudesta Suomessa ei ole varmaa tietoa. Esimerkiksi Verkkokauppa.com myy vielä konsolin ennakkotilauksia, mutta ostajalle ei luvata konsolin saamista. Gigantti-kauppaketju taas aloittaa ennakkotilausten vastaanottamisen tänään klo 10.

Rajalliset ennakkotilaukset ovat tietysti saaneet myös voitontavoittelijat liikkeelle. Esimerkiksi eBay-sivustolla konsolin vahvistettuja ennakkotilauksia myydään tällä hetkellä useiden satojen tai enimmillään tuhansien eurojen ylihinnalla.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Hayarigami kuva
Hayarigami

Saa nähdä, ajautuuko koko konsoli kaaokseen.

Käyttäjän Rokkijani kuva
Rokkijani

Sen verran suosittu ja varmaan kaikkialla stressiä launchin suhteen niin asiakkailla kuin myyjillä, että päin persettähän se menee, mutta kyllä se siitä.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

En ole ikinä ymmärtänyt tätä päätöntä himoa päästä ostamaan laite, josta ei ole vielä kunnolla edes tietoa miten laadukas tapaus on kyseessä.

Itse en ole ostamassa kumpaakaan laitetta ennen kuin saadaan testi- ja vertailuvideoita itse konsolin toiminnasta. Xboxistahan niitä kyllä jo ainakin yksi on, jossa paljastuu jäähdytys ja koko laitteen rakenne, mutta haluan silti nähdä myös millainen Sonyn vehje on muutenkin kuin pintapuolisesti.

Tietenkin jos on pakko päästä heti sokeana siihen tietyn valmistajan kelkkaan, niin mikäs siinä. Testatkaa meidän muidenkin puolesta vaan.

Ei sillä, ettenkö itsekin olisi uudesta tekniikasta kiinnostunut ja ettenkö haluaisi päästä hypistelemään niitä mahdollisimman pian, mutta en omalla kustannuksella.

Käyttäjän frozen kuva
frozen

Vähän sama kuin Nvidia 3080 korttien kanssa että ensimmäisten minuuttien aikana kaikki oli joka paikasta loppu

Käyttäjän Sundance Kid kuva
Sundance Kid

Toisaalta olisi mukava hypätä hypejunan kyytiin ja fiilistellä konsolin odotusta pari kuukautta. Tosin Wiin jälkeen vain Switch on saanut minut ennakkotilaamaan konsolin, joten pystyn odottamaan tämän kanssa vielä hetken...

Käyttäjän peliukk0 kuva
peliukk0

Juu antaa hätäisimpien ostaa ihan keskenään. Itselläni lähtee ostoon vasta ensi vuonna kun suurin osa itseäni kiinnostavista yksinoikeuksistakin tulee vasta 2021. Multiplattarit menee jatkossakin pc:llä

Käyttäjän Raissi kuva
Raissi

Ei yllätä, onhan tuo koko ennakkotilaus homma ollu vähän retuperällä. Tarkoitan sitä, että sen on pystynyt varaamaan/ostamaan/tilaamaan ennakkoon, vaikkei laitteella ole ollut hintaa tai julkasupäivää. Tosin tieten nyt on.
Itsellä ollut 2 laitetta varattua jo monta kuukautta, häätyy tänään käydä varmistamassa tilaus, nyt kun hinta ja päivä on tiedossa.

EDIT: Myyjä vain tokaisi, että kannatti olla aikaisten liikkeellä, kaikki erät jo loppuunmyyty. 19.11 odottaakin sitten kaksi konsolia liikkeessä. Ainut mikä jäi vielä mysteeriksi on hinta, lupaili sille tiedon maanantaiksi. Saapa nähdä maksaako sitten sitä kuuluisaa hunajata hunajata :D

Käyttäjän vesinokkaelain kuva
vesinokkaelain

Eipä tässä kiirettä ole, kun PS4:kin tuli ostettua vasta vuonna 2017 ja sillä on ihan riittämiin pelattavaa. Red Ring of Deathin sun muiden kaltaiset alkuvaikeudetkin tulee sitten ehkä vältettyä.

Käyttäjän jani kuva
jani

Gigantis lähti ennakkomyynti käyntiin kympiltä, olin jo maksamassa tilausta kun ruutuun tuli tieto "Et voi ostaa tuotetta joka on loppuunmyyty". Jahas, tässä kaikessa meni 1-2 minuuttia ja olin tasan ajoissa paikalla.

ps. yritän aina saada kaiken julkaisupäiväksi, sitä voi ymmärtää tai ei.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski

PS4 Pro kyllä opetti allekirjoittaneelle viimeistään, että ensimmäisten joukkoon ei ole mitään järkeä kiirehtiä. Suuresti olen nauttinut siitä omasta suihkuturbiinistani.