PUBG-kehittäjät luopuvat oikeustaistelusta Fortnite-tekijöiden kanssa / Uutiset / pelaaja.fi

PUBG-kehittäjät luopuvat oikeustaistelusta Fortnite-tekijöiden kanssa

27.06.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
1

PlayerUnknown's Battlegroundsista vastaava PUBG Corporation ei olekaan enää viemässä Fortnite-kehittäjä Epic Gamesia oikeuteen. PUBG Corp heitti oikeushaasteensa Epicin suuntaan aiemmin toukokuussa Koreassa pelien samankaltaisuudesta, mutta nyt se on vahvistanut lupuneensa haasteesta.

Tiedossa ei tarkalleen ole syytä, miksi PUBG Corp on päättänyt perääntyä. On hyvinkin mahdollista, että yhtiöt ovat päässeet jonkinlaiseen sopimukseen asian suhteen, vaikka julkisesti mitään sellaista ei ole vahvistettu.

PUBG Corpin ja Epic Gamesin suhde on varsin mielenkiintoinen. Fortniten kehittämisen lisäksi Epic kun tunnetaan Battlegroundsinkin hyödyntämän Unreal Engine -pelimoottorin tekijänä. Jo ennen Fortniten nousua yhtiöt ovat käyneet liiketoimintaa siis keskenään. Eräänlainen yhdistävä tekijä firmojen välillä on myös kiinalainen teknologiajätti Tencent, joka omistaa reilut 40 prosenttia Epic Gamesista ja noin prosentin PUBG Corpin emoyhtiö Blueholesta.

Aiemmin tänä vuonna PUBG Corporation haastoi oikeuteen myös kiinalaisyhtiö NetEasen Battlegroundsia muistuttavien Knives Out- ja Rules of Survival -pelien takia.

Lähde: Bloomberg

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Mitään yksityiskohtiahan en tapauksesta tietenkään tiedä mutta Pelaajan uutisten perusteella oli aivan turha haaste joka tapauksessa. Ei ihme että luopuivat.

Nostoja