PlayerUnknown’s Battlegrounds halutaan kääntää mahdollisimman monelle pelialustalle, myöntää peliä kehittävän PUBG Corpin toimitusjohtaja Chang Han Kim.

Sadan pelaajan peli-ilmiö sai joulukuussa virallisen 1.0-versionsa pc:llä ja Game Preview -julkaisunsa Xbox Onella, mutta tahti ei mitä ilmeisimmin hyydy siihen. Chang Han Kim toteaa Xbox One -version olevan ajallinen yksinoikeus, juurikin konsolin Game Preview -julkaisumallin ansiosta.

– Steamin early access -julkaisu ja Xbox Onen Game Preview ovat ikään kuin ennakkojulkaisuja, joten niillä ei ole laaturajoitteita. Sen sijaan Sony on PlayStationin suhteen erittäin tiukka tällä saralla. On olemassa tapauksia, joissa pelin julkaisu vei puoli vuotta vaikka peli oli jo valmis, hän kertoo.

Miehen mukaan PUBG Corp yhä opettelee kehittämään pelejä konsoleille ja ymmärtämään konsolipelaajien mieltymyksiä. Tällä hetkellä studio haluaa kuitenkin viimeistellä Xbox One -version ennen muiden mahdollisten konsolikäännösten pariin siirtymistä. Kiinassa peli ollaan kuitenkin ahtamassa jopa mobiilialustoille.

PUBG:n Xbox One -versio on kärsinyt lukuisista teknisistä ongelmista, joita ei ole vielä saatu korjattua päivityksistä huolimatta. Se ei ole silti estänyt konsolikäännöksen menestystä, sillä peliä myytiin miljoona kappaletta jo kahden ensimmäisen päivänsä aikana.

Lähde: Inven Global

Lisää luettavaa