Pulaan ajautunut Crytek supistuu melkoisesti – sulkee viisi seitsemästä studiostaan / Uutiset / pelaaja.fi

Pulaan ajautunut Crytek supistuu melkoisesti – sulkee viisi seitsemästä studiostaan

20.12.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
2

Talousongelmiin jälleen kerran ajautunut peliyhtiö Crytek sulkee viisi seitsemästä kehitysstudiostaan, yhtiö on kertonut virallisessa lehdistötiedotteessaan.

Sulkemisen kohteeksi joutuvat niin yhtiön Bulgariassa, Unkarissa, Turkissa, Etelä-Koreassa kuin Kiinassakin toimivat studiot. Jäljelle jäävät siis vain sen Frankfurtin ja Kiovan toimistot, jotka jatkavat sekä CryEngine-pelimoottorin kehitystä että myös premium-tuotteiksi luokiteltujen pelinimikkeiden kehitystä.

– Nämä muutokset ovat osa pakollisia askeleita, jotka olemme ottaneet varmistaaksemme, että Crytek pysyy kestävänä yrityksenä, joka pystyy jatkossakin houkuttelemaan ja huolehtimaan alan huippulahjakkuuksista, Crytekin toimitusjohtaja Avni Yerli kertoo.

Merkkejä Crytekin ongelmista saatiin aiemmin joulukuussa, kun yhtiöllä raportointiin olleen vaikeuksia maksaa palkkoja alaisilleen. Sittemmin raportit ovat kertoneet, että palkkahanat ovat hiljalleen jälleen auenneet. Crytek itsekin on nyt kertonut, että se pyrkii tarjoamaan tukeaan niille työntekijöille, joiden studiot joutuvat nyt suljetuksi.

Crytek oli hyvin vastaavassa pulassa viimeksi vuonna 2014. Tuolloin se kalasti itsensä raporttien mukaan pulasta ryhtymällä kepeään pelimoottoriyhteistyöhön verkkokauppajätti Amazonin kanssa. Tuolloin se luopui myös Homefront-sarjasta ja sen viimeisintä osaa kehittäneestä Crytek UK -studiosta, kuten myös teksasilaisesta Crytek USA -studiostaan.

Lähde: Crytek, Kotaku

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Jospa samalla viimeinkin studio ymmärtäisi palata ns. juurilleen ja tehdä sitä mitä parhaiten osaa, eli pirun näyttävää FPS-viihdettä ja lopettaa pelleilly kaiken maailman free2play, mobiili, ja VR-pelien kanssa....

Selvästikkin Crytekilla oli kunnianhimoisia suunnitelmia levittäytyä vähän joka puolelle ja tunkea lusikka joka soppaan, mutta tässä se nähdään jälleen kerran, että harvemmin tuollaisesta hakuammunnsta mitään hyvää seuraa. Pitäisi vain osata tunnistaa ne omat vahvuudet ja Crytek kyllä osasi tehdä viihdyttäviä FPS-pelejä. Far Crylla saivat nopasti tehtyä nimensä tunnetuksi ja vaikka Crysis-trilogia ei nyt mikään super-suosittu ollutkaan, niin varmasti saisivat uuden Crysis-pelin myötä parempaa tulosta aikaiseksi kuin tällä hetkellä.

Käyttäjän Drangna kuva
Drangna

Täytynee sanoa että hieman ihmetyttää toi Crytekin studioiden määrä...etenki kun merkittävät pelit on tehnyt yksi studio Frankfurtissa. Aivan ylisuuret odotukset kun on hetkessä avattu useita yrityksiä eri puolella maailmaan. Onko noilta muilta sivu-konttoreilta tullut mitään mainittavaa peliä koko olemassaolonsa aikana...

Oman kuoppansa ovat itse kaivaneet, ehkä pelisarjat jäävät elämään savuavilta raunioilta...

Nostoja