Pulassa oleva Starbreeze luopuu System Shock 3:n julkaisuoikeuksista – Psychonauts 2 pysyy toistaiseksi kirjoilla / Uutiset / pelaaja.fi

Pulassa oleva Starbreeze luopuu System Shock 3:n julkaisuoikeuksista – Psychonauts 2 pysyy toistaiseksi kirjoilla

12.02.2019 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
3

Talousjamaan ajautunut ruotsalaispelitalo Starbreeze on myynyt takaisin kehitteillä olevan System Shock 3 -pelin julkaisuoikeudet. Kauppojen myötä oikeudet palaavat siis peliä työstävän OtherSide Entertainmentin käsiin, kun taas Starbreezelle itselleen hyvitetään kustannukset, joita pelin kehitys on sille tuonut.

– Uskon tämän olevan paras ratkaisu meille, vaikka onkin surullista, ettemme voi saattaa projektia loppuun OtherSiden kanssa. System Shock 3 on fantastinen nimike, jota on työstetty yhteistyössä alan legenda Warren Spectorin kanssa., ja odotan suuresti pelin julkaisua, Starbreezen toimitusjohtajan virkaa toistaiseksi hoitava Mikael Nermark toteaa.

Starbreeze ryhtyi System Shock 3:n julkaisijaksi vuonna 2017 ja on sittemmin myös osin toiminut sen rahoittajana. Uusi klassikkosarjan osa vahvistettiin virallisesti jo vuonna 2015, mutta mitään julkisesti se ei ole ollut vielä juurikaan esillä.

Tiedossa ei ole, miten Starbreezen perääntyminen vaikuttaa System Shock 3:n nykytilanteeseen. Aiemmin viime vuonna OtherSide sai valmiiksi osin Kickstarter-rahoitetun roolipelinsä Underworld Ascendantin, joka ei ole saanut laatunsa suhteen ihan sitä positiivisinta vastaanottoa.

Vielä System Shock 3:sta luopumisen jälkeen Starbreeze pysyy yhä Psychonauts 2:n ja Ten Crowns -strategiapelin julkaisijana. Näistä ainakin Psychonautsia on ehditty lupailemaan vielä tälle vuodelle.

System Shock 3:n lisäksi työn alla on parhaillaan Nightdive Studiosin tekemä uusioversio alkuperäisestä System Shockista.

Lähde: Starbreeze

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Tämä kyseinen peli (SH3) on itsekin aikamoinen soppa. Mikä se oli se juttu, että tehtiin liian nykyaikainen ja otettiin takapakkia? Minusta ne gameplayt vaikutti hyvältä mitä pelistä on näytetty. Toisaalta tajuan että jos peli menee liian kauas alkuperäisestä, mutta silti täytyy hieman ihmetellä että siihen pisteeseen edes päädyttiin ja että päätettiin jättää se versio sitten kesken.

En uskalla SH3:sta olla erityisen innoissaan. Gameplayt näyttivät lupaavilta mutta eivät ne vielä mitään pakkohankinta-materiaalia olleet. Nyt jos nähdyt videot eivät enää vastaa tulevaa teosta senkään vertaa, niin en tiedä yhtään pääsekö teos ostoslistoilleni.

Käyttäjän Riepu kuva
Riepu
Lainaus zappah

Tämä kyseinen peli (SH3) on itsekin aikamoinen soppa.

Sekoitat nyt System Shock 3:n ja Nightdive Studiosin tekemän System Shock -uusioversion keskenään. SH3:sta ei toistaiseksi ole juuri julkisesti mitään näytetty tai kerrottu.

Käyttäjän zappah kuva
zappah
Lainaus Riepu

Sekoitat nyt System Shock 3:n ja Nightdive Studiosin tekemän System Shock -uusioversion keskenään. SH3:sta ei toistaiseksi ole juuri julkisesti mitään näytetty tai kerrottu.

Näköjään. Tiesin kyllä tarkoittavani remakea mutta en silti hoksannut puhuvani eri pelistä vaikka kirjoitin SH3 useammankin kerran. Ehkä oletin ihmisten pitävän tuota kolmosena tai jotain. Itse asiassa en edes tiennyt koko kolmosesta mitään. Tosin tuossahan juuri kirjoitatkin ettei siitä juuri mitään ole kerrottu/näytetty, joten onko ihmekään.

Nostoja