Pulmasarjan luojille haaste oikeuteen kissameemien käytöstä

Warner Brosia ja 5th Cellia ollaan viemässä oikeuteen, sillä yhtiöt eivät pyytäneet lupaa käyttää Nyan Catia ja Keyboard Catia Scribblenauts-peleissä.

4.5.2013 03:42

Mediajätti Warner Bros. ja pelinkehittäjä 5th Cell on haastettu oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta nettimeemien takia. Haasteen takana ovat Keyboard Catin luonut Charlie Schmidt sekä Nyan Cat -videon kissahahmosta vastannut Christopher Torres, joiden mukaan yhtiöt ovat ujuttaneet kissaluomukset Scribblenauts-peleihinsä ilman lupaa.

Scribblenauts-sarja tunnetaan mekaniikasta, jonka avulla pelaajat voivat luoda tavaroita ja asioita tyhjästä kirjoittamalla niiden nimet päähenkilön taikamuistikirjaan. Tätä hyödynnetään pääasiallisesti erilaisten pulmien ratkaisussa, mutta eräänlaisena hauskuutteluna joka sarjan peliin mukaan on ujutettu myös mahdollisuus luoda esimerkiksi monia tuttuja nettimeemejä pelimaailmaan.

Eurogamerille antamassaan tiedotteessa Torres toteaa, ettei hänellä ole mitään sitä vastaan, että hänen luomaansa hahmoa käytetään voittoa tavoittelemattomien projektien yhteydessä, mutta Scribblenautsin tapainen kaupallinen tuote on eri asia. Hän kertookin yrittäneensä pyytää yhtiöiltä hyvitystä Nyan Catin käytöstä, mutta ei ole moisessa onnistunut. Näin ollen oikeushaaste on hänestä jäänyt nyt ainoaksi vaihtoehdoksi.

Hahmoista Nyan Cat on ollut nähtävillä tuoreehkossa Scribblenauts Unlimited -pelissä. Keyboard Cat on sen sijaan ollut mukana jo vuonna 2009 julkaistussa ensimmäisessä Scribblenautsissa.

Lähde: Eurogamer, IP Trademark Attourney

Lisää luettavaa