Puolitoista vuotta jatkuneen Dreamfall Chaptersin on tullut aika sanoa hyvästinsä

Dreamfall Chaptersin viides ja näin ollen viimeinen episodi on rantautumassa viimein pc:lle. Eipä pelin startista olekaan kulunut nyt kuin vasta puolisentoista vuotta.

11.6.2016 04:15

Reilut puolisentoista vuotta kestäneen taipaleensa jälkeen episodipohjainen seikkailupeli Dreamfall Chapters on saavuttamansa viimein päätöksensä. Kesäkuun 17. päivä pelin on tarkoitus saada pc:llä järjestyksessään viidennen episodinsa, joka on viimeinen siihen suunnitteilla ollut osuus.

Dreamfall Chaptersin ensimmäinen episodi debytoi alkujaan jo lokakuussa 2014 reilun vuoden sen jälkeen, kun peli oli kerännyt 1,5 miljoonaa dollaria Kickstarterin kautta. Tuotoksen ei alunperin ollut tarkoitus olla episodipohjainen kokemus, mutta kehittäjä Red Thread Games päätti tehdä lopulta muutoksen suunnitelmiinsa, kun se koki Dreamfall Chaptersin mittakaavan ja näin ollen myös budjetin ylittäneen alkuperäiset odotukset.

Pelin kehitys on sittemminkin ottanut hajanaisia sivuaskelia elämänsä aikana. Esimerkiksi aiemmin viime vuonna se kävi läpi kepeän pelimoottoriuudistuksen.

Toistaiseksi Dreamfall Chaptersia on päästy pelaamaan vain Windows-, Mac- ja Linux-koneilla, mutta viidennen episodin myötä tähän voi viimein tulla hiljalleen muutos. Pelin on jo aiemmin luvattu saapuvan ainakin myös PlayStation 4:lle, jolle se on todennäköisesti nyt aina vain helpompi tuoda, kun seikkailu on käytännössä kokonaisuudessaan jo yhdellä alustalla valmis.

Ohessa tuore traileri Dreamfall Chaptersin vitosepisodista.

Koko komeudessaan Dreamfall Chaptersin on ollut tarkoitus olla kolmas osa The Longest Journey -nimistä seikkailupelisarjaa. Sarjan ihan vain The Longest Journeyksi kutsuttu ensimmäinen osa debytoi alunperin jo vuosituhannen vaihteessa, kun taas sen jatko-osa Dreamfall: The Longest Journey julkaistiin kuutisen vuotta myöhemmin. Dreamfall päättyi aikoinaan eräänlaiseen cliffhangeriin, mikä teki Chaptersin pitkästä odotuksesta monelle lopulta kovin tuskallisen kokemuksen.

Lisää luettavaa