Sonyn äskettäin julkaistun uuden PlayStation 5 -mallin muutoksista on saatu uutta tietoa.

Viime viikolla julki tulleen PS5-version tiedettiin jo olevan noin 300 grammaa alkuperäistä mallia kevyempi, mutta kevennyksen syistä ei tuolloin ollut tietoa. Konsolin salat ovat kuitenkin alkaneet avautua teknologiaan erikoistuneen tubettaja Austin Evansin tuoreella videolla, jossa hän purkaa uuden PS5-konsoliversion osiin erojen selvittämiseksi.

Evansin purkuvideon perusteella uuden PS5-version painoero johtuu jäähdytysjärjestelmään tehdyistä uudistuksista. Konsolin jäähdytysratkaisusta on poistettu merkittävä määrä kuparia ja alumiinia, joka selittää eron painossa. Muutosten arvellaan myös laskevan laitteiden valmistuskustannuksia, mutta testin perusteella laitteisto myös käy aiempaa kuumempana. Evansin videolla uuden konsolimallin jäähdytysaukoista puhallettava poistoilma on muutaman asteen verran alkuperäistä versiota kuumempaa. Vaikka muutos vaikuttaa pieneltä, arvelee Evansa heikomman jäähdytyksen johtavan pitkällä aikavälillä mahdollisiin suorituskykyongelmiin.

Testin perusteella uusi PS5-versio ei siis saa Evansilta kiitoksia, vaan hän toteaa ottavansa muutosten vuoksi mieluummin käyttöönsä konsolin alkuperäisen mallin.

Sony ei ole kommentoinut Evansin videossa esiteltyjä päätelmiä.

Lähde: Austin Evans

Lisää luettavaa