Pyssyt piiloon, Apple sensuroi aseiden kuvia App Storessa

Mobiilikehittäjien mukaan Apple on ryhtynyt sensuroimaan muun muassa aseita App Store -verkkokauppaan hyväksyttävien pelien mainosmateriaaleista.

13.2.2015 08:14

Apple vaikuttaa tiukentavan App Store -sovelluskauppaansa koskevia sensuurisäännöksiä.

Useiden mobiilipelistudioiden tuotokset ovat Pocket Gamer -sivuston raportin mukaan saaneet kylmää kättä Applelta niiden App Store -sivujen kuvankaappauksissa tai kuvakkeissa esiintyvien aseiden takia.

Räiskintäpelien kehittäjät ovat joutuneet tekemään hankalia valintoja hylkäyskirjeiden seurauksena. Muun muassa yllä olevassa kuvassa esiintyvän Tempon kehittänyt Splash Damage päätyi pikselöimään kaiken mainosmateriaalinsa ronskisti. Rooster Teeth -videopoppoon kuvitteellisista seikkailuista kertovan Rooster Teeth vs. Zombiens -pelin kuvakkeessa esiintynyt lelupyssy puolestaan vaihtui pesäpallomailaan.

Niin ikään väkivaltansa vuoksi alun perin hylätyn Gunslugs 2 -pikseliräiskinnän kehittäjä Pascal Bestebroerin käsityksen mukaan Apple pyrkii siistimään App Storen kaikille avoinna olevia alueita. Bestebroer onnistui kuitenkin lopulta kumoamaan pelinsä hylkäyspäätöksen.

– Varsinaisten pelien ikärajoilla ei ole väliä. Kaiken kaupassa näkyvän täytyy sopia nelivuotiaille, mikä on vaikeaa toteuttaa toimintapelien kohdalla, Bestebroer selitti Kotaku-sivustolle.

Johdonmukaista Applen sensuuri ei kuitenkaan ole. Esimerkiksi Call of Duty: Strike Team -mobiilipelin kuvankaappauksissa tuliluikut laulavat vielä entiseen malliin, eikä App Storesta ole kovinkaan vaikeaa löytää useampia esimerkkejä aseista ja väkivallasta. 

Apple itse ei ole vielä suoraan kommentoinut kriteerien kiristämistä, joten on mahdotonta ennustaa, tuleeko tiukempi linja tulevaisuudessa käyttöön laajemmalla mittakaavalla.

Lähde: Pocket Gamer, Kotaku

Lisää luettavaa