Kahdesta veljeksestä koostuvan Flippfly-indiestudion arcade-lentely Race the Sun on pian osa myös Steamia. Kehittäjien mukaan peli tupsahtaa suosittuun latauspalveluun joulukuun 9. päivä vahvistettuna muun muassa niin keräilykorteilla, saavutuksilla kuin myös Workshop-tuella.

Loputtomaan väistelytoimintaan luottava Race the Sun on ollut saatavilla varsinaisesti tietokoneille jo elokuusta alkaen kehittäjien kotisivujen kautta. Tämän jälkeen se on ehtinyt löytämään tiensä myös GOG.comiin.

Steam on ollut kehittäjille kuitenkin varsin tärkeä päämäärä jo tovin aikaa. Viime syyskuussa Flippfly julkaisi sivuillaan blogikirjoituksenkin osin juuri siitä, miten ongelmallista on julkaista pc-peliä, jota ei ole tarjolla Steamissa.

– Tuntuu, että on olemassa kahdenlaisia asenteita, joista on tullut vallitsevia pc-pelaajien keskuudessa: ”ostan sen kun se on Steamissa” ja ”ostan sen kun se on osa pelipakettia”, Flippflyn Aaron San Filippo kertoi kirjoituksessaan.

Kickstarterin kautta tänä vuonna 20 000 dollarin rahoituksen saanut Race the Sun sai mahdollisuuden ponkaista suosittuun latauspalveluun lopulta Steam Greenlightin välityksellä oltuaan siellä ehdolla noin vuoden. Tarvittavan nosteen se sai yleisöltä lokakuussa useamman indiekehittäjän yhteistyön tuloksena syntyneen Not on Steam -alennuspaketin myötä. Paketin tarkoituksena oli nostaa esiin edulliseen hintaan joukko pienempiä mutta silti potentiaalisesti laadukkaita pelejä, joita ei Steamista löydy.

Steamiin saapuessaan Race the Sun maksanee lähemmäs kymmenen euroa siinä missä muuallakin. Mikäli pelin jo omistaa, antavat kehittäjät Steam-version ilmaiseksi.

Lähde: Flippfly

Lisää luettavaa