Rainbow Six Siege -kehittäjät ovat harkinneet uudeksi operaattoriksi poliisikoiraa – yksi kivulias kysymys haittaa kuitenkin lisäystä / Uutiset / pelaaja.fi

Rainbow Six Siege -kehittäjät ovat harkinneet uudeksi operaattoriksi poliisikoiraa – yksi kivulias kysymys haittaa kuitenkin lisäystä

8.10.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
8
Rainbow Six Siege, Ubisoft, Rainbow Six

Ubisoftin taktinen räiskintäpeli Rainbow Six Siege on saanut vuosien varrella lukuisia uusia operaattoreita pelattavaksi, mutta ihmisen paras nelijalkainen ystävä on jäänyt toistaiseksi ilman rakkautta.

Studion Alexander Karpazisilta kysyttiin Wiredin kyselytuokiossa muiden kysymysten lomassa, nähdäänkö seuraavalla kaudella mahdollisesti poliisikoiraa yhtenä operaattorina. Kehittäjä paljasti, että keskusteluja poliisikoiran mahdollisesta lisäämisestä on käyty studiolla itse asiassa pitkään, mutta yksi asia on hankaloittanut prosessia.

– Meidän luova ohjaaja puhuu aina K9-yksiköstä. Mutta vastatakseni kysymykseesi, minun täytyy esittää sinulle kysymys: olisitko valmis ampumaan koiraa? Karpazis kysyy.

Sen syvemmälle kysymykseen ei mennä, mutta näiden tietojen valossa potentiaalista koirayksikköä on ainakin harkittu ja mahdollisesti testattu sisäisesti.

Muualla videolla Karpazis paljastaa, ettei peliin ole tulossa Area 51 -karttaa saati näillä näkymin interaktiivisuutta karttoihin, mutta että useampi hahmo saattaa saada tulevaisuudessa vaihtoehtoisen elite-puvun tai kaksi päälleen.

Rainbow Six Siege on saatavilla pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Siinäpä viikon kysymys!

Käyttäjän Refloni kuva
Refloni

Todellakin olisin. Olen yksi niistä kummajaisista, jotka pitävät ihmisiä arvokkaampina kuin koiria.

Koiria taidetaan kyllä ampua aika monessakin pelissä.

Käyttäjän Erik H. kuva
Erik H.

Vedetään sitten politiikka mukaan ja todetaan, että löysän demokratiahallinnon vuoksi Suomessa on vuoden mittaan hankittu taas enemmän koiria kuin lapsia. ***tanan kansalaisvapaudet.

Kahdessa Tomb Raiderissa joutui harmillisesti surmaamaan lumileopardeja (Panthera uncia), vaikkei se kaikkein uhanalaisin laji olekaan.

Käyttäjän Bonzei kuva
Bonzei

Kyllä ihmiset on sekaisin, kun ihmisiä voi hyvillä mielin ampua, mutta koiran ampuminen ahdistaa.

Käyttäjän Speedy kuva
Speedy

Vaikka eläimet ihmis torakan edelle meneekin niin se on virtuaalinen murre. Tää nykypäivän mielensäpahotuskulttuuri alkaa pilaan ihan kaiken jo.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Jos on pelannut yhtään Dark Soulsia, Resident Eviliä tai vastaavaa, niin tietää että koirat on juuri niitä v*ttumaisimpia vastuksia, joiden tappaminen on prioriteetti numero yksi. Plus että ylipäänsä pelissä se on vain virtuaalinen elukka, jota Siegessä ohjaisi ihminen, joten "tappaisi" kuitenkin lopulta vain jonkun ihmisen.

Eri asia joku peli, jossa eläimeen luo jonkinlaisen suhteen. Tässä se olisi vain yksi vastustaja muiden joukossa niin kuin muutkin vihut. Ihan kuin noissa aiemmissakin esimerkeissä.

Tosielämässä olisi myös ihan ok tappaa joku mielihäiriöinen tappajahurtta jos ne käyttäytyisivät samoin kuin noissa esimerkkipeleissä. Itse asiassahan taitaa olla ihan yleinen käytäntö lopettaa koirat, jotka ovat haitallisia.

Ihmisen tappaminen taas on niin viihteellistetty asia, että se ei tunnu suurella osalla missään. Koiria ja muita eläimiä taas vältellään yleensä tappamasta koska pääosa niistä menee "viaton luontokappale"-nimikkeen alle. Samoin kuin lasten, naisten tai yleensäkin siviilien ampuminen.

Päälle käyvä peto, oli se sitten ihminen tai muu eläin, on vapaata riistaa. Ainakin peleissä siis, eikä siitä mitään mielipahaa pitäisi syntyä - erityisesti kun kyseessä on virtuaalinen eläin.

On täysin eri asia ampua rauhallisia lemmikkieläimiä tai siviilejä kuin raivohulluja tai muutoin päällekäyviä tapauksia: "It's coming right for us!"

Käyttäjän kribmeister kuva
kribmeister

Ihmeellistä kermaperseilyä. Omistan ite koiran ja oon ylipäätänsä melko eläinrakas mutta en epäröis hetkeäkään oikeassa elämässä/pelissä puolustaa itteäni vihamielistä koiraa tms petoa vastaan.

Käyttäjän Vaapukkamehuw kuva
Vaapukkamehuw
Lainaus zappah

Jos on pelannut yhtään Dark Soulsia...

Meinasin tänne jo kirjoittaa, että koirat ovat edesvastuuttomia hyvin samalla tavalla kuin esimerkiksi pienet lapset, joka tekee niiden tappamisesta hieman kyseenalaista.

Vedän sanani takaisin.