Rainbow Six Siege siivoaa väkivaltaisia, seksuaalisia ja uhkapeleihin liittyviä viittauksia maailmanlaajuisesti

Rainbow Six Siegea siistitään visuaalisesti, mikä on Ubisoftin keino panostaa pelin aasialaiseen julkaisuun.

4.11.2018 05:08

Räiskintähitti Rainbow Six Siege on kokemassa joukon visuaalisia muutoksia pelin lähtiessä valloittamaan seuraavaksi isommin Aasian markkinoita. Ubisoft on ilmoittanut, että jotta pelin sisältö olisi paremmin linjassa uuden alueen kanssa, on se muokkaamassa niin pelin ikonien kuin karttojen yksityiskohtia poistaakseen sieltä täältä viittauksia varsinkin väkivaltaan, uhkapelaamiseen ja seksuaalisuuteen.

Esimerkkeinä muutoksista Ubisoft on antanut pääkallojen, veriroiskeiden ja rahapelikoneiden kaltaisten asioiden katoamisen, minkä lisäksi tankotanssijaa esittänyt neonkyltti on muuttunut osoittavaksi sormeksi. Hieman yllättäen muutokset eivät koske kuitenkaan vain pelin aasialaisia versioita, vaan ne ujutetaan osaksi peliä kaikilla alueilla.

Ubisoftin mukaan syynä tähän on se, että maailmanlaajuisesti yhteinen versio auttaa sitä pitämään pelin kehityksen tehokkaana.

– Ylläpitämällä yhtä yksittäistä versiota pelistä pystymme välttämään työn päällekkäisyyttä kehityspuolella. Tämä antaa meille mahdollisuuden toimia ketterämpänä kehitystiiminä ja käsitellä ongelmia nopeammin, Ubisoft summaa. 

Ranskalaisjulkaisija vannoo, ettei aasialaisjulkaisu ole tuomassa minkäänlaisia pelillisiä muutoksia Siegeen. Pelkät visuaaliset muutokset ovat silti hämmentäneet jo laajalti länsimaalaisia pelaajia, sillä on kieltämättä harmittavaa, että peliä siistitään yhtäkkiä kaikkialla maailmassa yhden uuden alueen takia. Ubisoftin puheet pelin yhden maailmanlaajuisen version ylläpitämisestä ovat olleet myös hieman ristiriitaisia. Pelin yhteisövastaava on sittemmin selittänyt Reddit-keskustelupalstalla, kuinka pelissä on jatkossakin ainakin jonkinlaisia eroavaisuuksia alueiden välillä, eli Ubisoftin tavoite yhtenäisestä pelistä ympäri maailman ei siis visuaalisista yhtäläisyyksistä huolimatta ole ainakaan täysin ilmeisesti täyttymässä.

Ohessa Ubisoftin tarjoamia kuvia muutoksista.

Lähde: Ubisoft, Eurogamer, Reddit

Lisää luettavaa