Rainbow Six Siegelle ei suunnitelmissa jatkoa – saapunee sellaisenaan todennäköisesti myös seuraavalle konsolisukupolvelle / Uutiset / pelaaja.fi

Rainbow Six Siegelle ei suunnitelmissa jatkoa – saapunee sellaisenaan todennäköisesti myös seuraavalle konsolisukupolvelle

3.06.2019 // Kirjoittanut: Joonas Pikkarainen
5

Ubisoft on paljastanut, ettei yhtiöllä ole vieläkään suunnitelmissa tuoda suositulle Rainbow Six Siegelle jatkoa ja että peli nähdään todennäköisesti sellaisenaan myös seuraavan sukupolven konsoleilla.

Rainbow Six -brändivastaava Alexandre Remy kertoi studion aikeista taannoisessa haastattelussa. Hänen mukaansa kehittäjät pyrkivät ajattelemaan seuraavan sukupolven konsoleita vain tehokkaimpina tietokoneina kokonaan uusien alustojen sijaan.

– Syy tähän on siinä, ettemme halua jakaa yhteisöämme eri alustojen välillä. Ideaalisessa tulevaisuudessa haluaisimme kaikkien alustojen pelaajat pelaavan keskenään. Lähestymme seuraavaa sukupolvea tällä ajatuksella, Remy kertoo.

Ubisoftille jo vuonna 2015 julkaistu Rainbow Six Siege on ollut menestys, jota kehittäjät ovat päivittäneet säännöllisesti. Pelin neljäs sisällön täytteinen vuosi käynnistettiin hiljattain, joten luvassa on taas uusia karttoja, hahmoluokkia ja tasapainopäivityksiä peliin.

Lähde: Daily Star

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Games as service.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus snaketus

Games as service.

Pitäisikö tämän termin itsessään herättää jotain tunteita vai mitä ajattelit tämän kommenttisi lisäävän aiheeseen?

Games as a service on Siegen tapauksessa toiminut todella hyvin, koska palvelu on todella jatkunut ja tämän uutisen mukaan jatkuu vielä tulevaisuudessakin.

EA on esimerkiksi jo vuosia yrittänyt samaa peliensä kanssa, mutta homma on perseestä siksi, että silti melkein joka vuosi julkaistaan uusi "palvelu", joka käytännössä korvaa edellisen. EA:n mallissa ei siis varsinaisesti ole edes kyse mistään varsinaisesta games as a service -mallista, vaan rahastuksesta kaikin tarjolla olevin keinoin.

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

Kyllä minä niin haluaisin uuden yksin tai kaksin pelattavan rainbow sixin. Tuntuu, että vuosi vuodelta kiinnostaa nettipelit vähemmän ja vähemmän.

Käyttäjän janneus kuva
janneus

Toivottavasti saa seuraavalle konsolille ilmaiseksi, jos sen omistaa nykyiselle.

Käyttäjän zappah kuva
zappah

Fyysisten pelien kannattajanakin pidän tätä hyvänä asiana. Vaihtoehto tosiaan on se, että pelistä tulee joka vuosi uusi versio, josta ei pahimmillaan löydy pelaajia enää juurikaan kun seuraaja ja sen seuraaja on julkaistu.

Fyysiselle versiolle jää muutenkin nettipeleissä vähemmän tarvetta kun peli on kuitenkin pelkkä paperipaino kun serverit suljetaan. Tässä se pelaaminen sentään jatkuu selvästi pitempään eikä vain niiden innokkaimpien osalta vaan myös uudet pelaajat tulevat saman teoksen eikä uuden version pariin.

Tosin nykyään 50-gigaisten päivitysten aikana alkaa jo tuntua että tämä fyysisten ostelu on täysin turhaa. Ei se perhanan peli ole siellä levyllä kuitenkaan ja pahimmissa tapauksissa (Spyro, Hitman 2) sitä ei ole koskaan edes sinne haluttukaan laittaa.

Jatkan silti fyysisten kannattamista, sillä välillä tulee niitäkin pelejä, jotka oikeasti on ihan pelattavinakin levyllä asti. Eikä se pelin levyllä oleminen kuitenkaan ainoa fyysisten hyvä puoli ole.