Räiskintäjätti palaa Steamiin ja Warzone 2.0 seuraa perässä – tältä näyttää syksyllä saapuva Call of Duty: Modern Warfare II

Uusi Warzone on oma pelinsä, joka elää edeltäjänsä rinnalla.

8.6.2022 20:28

Activision ja Infinity Ward ovat esitelleet astetta tarkemmin syksyllä ilmestyvää Call of Duty: Modern Warfare II:ta.

Julki on ensinnäkin saatu pelin ensimmäinen isompi traileri, joka pohjustaa aiemmista Modern Warfare -peleistä tutun Task Force 141 -sotilaiden, kuten kapteeni Pricen, Gazin, Ghostin ja Soapin, ympärillä pyörivää kampanjaa. Kehittäjien mukaan tarina vie pelaajat paukuttelemaan niin Eurooppaan, Aasiaan kuin amerikkoihinkin tarjoten muun muassa niin vedenalaista sodankäyntiä, ilmahyökkäyksiä kuin pimeyden turvin tehtävää hiippailuakin.

Yhteistyöhaasteita tarjoava Special Ops -tila palaa sekin. Yhdessä tarinakampanjan kanssa sen kerrotaan hyötyvän erinäisten teknisten viilausten ohella uusitusta tekoälyjärjestelmästä, jonka myötä vihollissotilaiden ja omien taistelutovereiden luvataan toimivan taisteluissa aiempaa taktisemmin käyttäytyen aina vain enemmän ammattisotilaiden elkein.

 

Kilpailullista verkkosotaa on sitäkin tietysti luvassa. Tällä saralla Infinity Ward ja Activision eivät ole kertoneet pelistä myöskään vielä hurjan paljoa, joskin odottaa sopii muun muassa operaattorihahmojen paluuta ja uusittua Gunsmith-ominaisuutta, jonka on määrä tarjota yksityiskohtaisempia säätömahdollisuuksia käytössä olevien aseiden toiminnan suhteen. Ricochet-huijauksenesto-ohjelmisto on sekin välittömästi osa peliä heti julkaisussa.

Kokonaan uusi Warzone 2.0 on sekin tulossa, joskin vasta jonkin verran Modern Warfare II:n ilmestymisen jälkeen. Uuden battle royale -räiskeen ei ole tarkoitus korvata kokonaan nykyistä Warzonea, sillä vanha versio jää elämään uuden rinnalle. Warzone 2.0:n kerrotaan toimivan niin sisällöltään kuin teknisesti jatkeena Modern Warfare II:n universumille ja hyötyvän niin uudesta teknologiasta, ominaisuuksista kuin pelillisistä lisäyksistä, kuten jonkinlaisesta tuoreesta Sandbox-tilasta. Myös siinä tapahtuva edistyminen erotetaan vanhasta Warzonesta.

Ensimmäisen Warzonen tavoin myös Warzone 2.0 on pelattavissa ilmaiseksi. Pelin kehityksestä on avuatanut jälleen Raven Software.

Vuosien tauon jälkeen Call of Duty -sarja palaa Modern Warfare II:n myös tarjolle Steamiin, joskin Battle.netin kautta peli on myös saatavilla pc:lle. Noin muuten peliä sopii odottaa saataville PlayStation 5:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Seriesille, Xbox Onelle sekä pc:lle. Ennen julkaisua pelistä on luvassa ennakkotilaajille tarjottava betatesti.

Call of Duty: Modern Warfare II julkaistaan 28. lokakuuta.

Lähde: Call of Duty Blog

Lisää luettavaa