Räiskintäjätti suuntaa sinne minne harva uskaltaa – tässä on Battlefield 1 / Uutiset / pelaaja.fi

Räiskintäjätti suuntaa sinne minne harva uskaltaa – tässä on Battlefield 1

6.05.2016 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
24

Battlefield-sarjan seuraava osa on Battlefield 1. DICE ja Electronic Arts paljastivat uutuuspelin osana suorana nettiin lähetettyä verkkolähetystään, jonka yhteydessä pelistä paljastettiin sekä julkistustraileri että myös ensimmäiset yksityiskohdat.

Kuten vuodot jo aiemmin paljastivat, sijoittuu Battlefield 1 ajallisesti ensimmäiseen maailmansotaan, joka on vielä tähänkin päivään asti onnistunut olemaan varsin varoen käsitelty aikakausi erityisesti suuremman budjetin videopeleissä. Odotettavissa Battlefield 1:een on niin yksinpelikampanja kuin 64 pelaajaa tukeva verkkomoninpelikin, jotka vievät pelaajat useisiin maailmankolkkiin aina länsirintamasta Italiaan ja Arabiaan asti. Pelin yksinpelikampanja ei seuraakaan vain yhtä yksittäistä henkilöä, vaan sen välityksellä tutkiskeltavaksi saadaan useampiakin eri näkökulmia 1910-luvun tapahtumista.

Uusi aikakausi tuo tietysti pelaajien kätösiin aimo annoksen erilaista sotakalustoa, jota Battlefield-sarjassa ei ole aiemmin kohdattu. Tämä pätee niin aseistukseen kuin ajoneuvoihinkin, joista jälkimmäisen joukkoon lukeutuu nyt muun muassa hevosia, valtaisia sotalaivoja ja tietysti ajalle sopivia tankkeja ja lentokoneitakin.

Battlefield 1 on kehitteillä niin Xbox Onelle, PlayStation 4:lle kuin pc:llekin. Peli saa julkaisunsa 21. lokakuuta, joskin EA Access- ja Origin Access -jäsenet sekä pelin Early Enlister -version ostajat pääsevät siihen käsiksi kolme pävää etuajassa. Rekisteröitymällä Battlefield Insidersiksi pelin kotisivuilla voivat pelaajat päästä osaksi myös pelin beetatestiä.

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Suora kuva
Suora

Hyvän näköinen ja hyvä teema. Mutta BF3:sen tuoman pettymyksen jälkeen ei itsellä ole kyllä yhtään odotuksia hyvästä pelistä. BF:BC2 oli täyttä kultaa mutta sen jälkeen DICE on mennyt todella huonoon suuntaan.

Ja typerin nimi minkä olisivat voineet keksiä..

Käyttäjän jr11 kuva
jr11

jes

Käyttäjän kokkobill kuva
kokkobill

WwI on kyllä itelle ainakin aika tuntematon aihe ja varsinkin peleissä. Codi matkaa tulevaisuuten, joten bäfän suunta kelpaa hyvin. Joo ja tuo nimi kyllä vois olla joku muu meikänki mielestä. Toivottavasti saisivat siedettävän kampanjan väsättyä, vaikka bäfätyyliin pääpaino tuleekin olemaan nettipelissä.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Jos kampanja on mistään kotoisin, niin saatan kiinnostuakin tästä. Arvosteluita odotellessa.

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

En meinannut uskoa huhuja ensimmäisestä maailmansodasta, kieltämättä vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Käyttäjän Kansalainen kuva
Kansalainen

Voi pojat, hevosia! Tässä on kyllä potentiaalia, jos saataisiin BF4:n nykyisessä tilassa oleva räiskintä siirettyä juoksuhautoihin, ilman 20x scopeja, thermal visionia ja laser guided härpäkkeitä.

Toivottavasti peli saadaan valmiiksi julkaisupäivään mennessä, eikä rikkinäisenä ulos. Lisätään päälle vielä kelvollinen kampanja, niin kaupat tuli. Niin, ja hevoset olisi hauska nähdä moninpelissä.

Käyttäjän BCRich kuva
BCRich

No nyt kyllä kiinnostaa! Mielenkiinnolla odotellaan, että minkälaisen pelin ne sieltä ulos puskevat.

Ja tällaisena mitättömänä sivuhuomiona on pakko sanoa, että tuon trailerin musiikki on aivan järkyttävän huonosti valittu. Ensimmäinen maailmansota ja elektroninen musiikki? Kenenkähän idea tämä oli?

Käyttäjän Balnazzard kuva
Balnazzard

Hieno veto tosiaan Dicelta! Hyvä että vihdoin joku uskalsi viimein sijoitaa pelinsä ensimmäiseen maailmansotaan, huolimatta siitä, että pitkälti asemasotaa olikin. Nimi nyt vain on hiaman typerä, ja samoin trailerin musiikki, kuten BCRich jo mainitsikin (tuntuu olevan kuitenkin yleinen moka tämän genren peleissä, kai sitä yritetään trailerin musavalinnoilla joten vedota "kohdeyleisöön", eli massoihin/casual pelaajiin)

Suoran tavoin en kuitenkaan ole oikein pitänyt yhdestäkään DICEn pelistä Bad Company 2:n jälkeen ja Battlefront oli uusi rimanalitus, joten en tällekkään pelille aseta mitään suuria odotuksia.

Käyttäjän gurgi kuva
gurgi

En ymmärrä mikä vika tuossa 1:ssä on. Pelisarjojen ekaa osaa ei ikinä merkata ykkösellä tekijöiden toimesta ja peli sijoittuu ensimmäiseen maailmansotaan(1). Paljon munakkaampaa pistää nimeen 1 kuin geneerinen ww1 tai vastaava vuosiluku yms. Sen sijaan jos BF6 tulisi sijoittumaan sotaan 2 ja se nimettäisiin Battlefield 2:ksi, niin silloin voisin itsekkin sen kyseenalaistaa.

Käyttäjän Muksu kuva
Muksu

Todella mielenkiintoinen peliliike. Saa nähdä miten hyvin toimii käytännössä.

Nostoja