Räiskintäklassikko Quake täytti 20 vuotta, juhlista rajapyykkiä Wolfenstein-elvyttäjien uudella episodilla

Räiskintäklassikko Quake on yltänyt jo 20 vuoden ikään. Asiaa on juhlistanut esimerkiksi Wolfenstei: The New Orderin tehnyt MachineGames, joka julkaisi hiljattain oman epävirallisen episodinsa alkuperäiseen klassikkoon.

25.6.2016 13:39

Wolfenstein: The New Orderin luonut ruotsalaiskehittäjä MachineGames on julkaissut uuden epävirallisen episodin räiskintäklassikko Quakeen. Studio kertoo luoneensa episodin erityisesti lahjana faneille, joskin onpa kyseessä ollut myös kehittäjien tapa juhlistaa klassikkopelin 20-vuotista taivalta.

Episodia pääsee pelaamaan lataamalla MachineGamesin jakaman rar-paketin ja purkamalla sen omaan alikansioonsa Quake-pelin hakemistossa. Pelaamisen voi aloittaa ajamalla paketista löytyvän ”Dopa”-tiedoston.

Alkujaan Quake tuotiin virallisesti MS-DOS-koneille 22. kesäkuuta vuonna 1996 Doomin ja Doom II:n luoneen id Softwaren toimesta. Myös Quake oli yksi 3D- ja verkkoräiskimisen pioneereja viemällä monia Doomeissa tavattuja ideoita eteenpäin niin teknisesti kuin suunnitteluratkaisujensakin kannalta.

Myöskään Quake-suunnittelija John Romero ei ole unohtanut Quaken synttäreitä. Omassa blogissaan mies julkaisi tällä viikolla joukon hyvin varhaisia ruutukaappauksia klassikosta sekä vuodelta 1995 peräisin olevan asiakirjan, joka kävi läpi idin suunnitelmia peliä koskien.

Reilu viikko sitten id Software ja sen nykyinen omistaja Bethesda vahvistivat, että uusi Quake-sarjan osa Quake Champions on parhaillaan tekemässä tuloaan pc:lle. Moninpelivetoista areenaräiskintää työstää idin kanssa Saber Interactive, joka on auttanut aiemmin esimerkiksi myös Halo: The Master Chief Collectonin luonnissa.

Lähde: Eurogamer, Polygon

Lisää luettavaa