Räiskintäpeli XIII:n uusioversio ei mennyt ihan putkeen – kehittäjä ja julkaisija pahoittelevat lopputulosta / Uutiset / pelaaja.fi

Räiskintäpeli XIII:n uusioversio ei mennyt ihan putkeen – kehittäjä ja julkaisija pahoittelevat lopputulosta

15.11.2020 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4
Microids, XIII, uusioversio, remake, PlayMagic

17-vuotias räiskintäpeli XIII teki paluun tiistaina uusioversion merkeissä, mutta täysin putkeen julkaisu ei näytä menneen. Niin pc:lle, PlayStation 4:lle, Xbox Onelle kuin Switchille tuotu uusioversio on saanut nimittäin sen tasoisen vastaanoton, että jopa julkaisija Microids ja kehittäjä PlayMagic ovat päätynyt pahoittelemaan julkaisun laatua.

– Kovasti odotettu XIII:n uusioversio saapui aiemmin tällä viikolla. Valitettavasti pelaajien odotuksia ei saavutettu julkaisuversiolle ja sille annettu oikeutettu kritiikki sekä pettymys on tullut kuulluksi, Microids kertoo lausunnossaan.

Ranskalaisjulkaisija myöntää, ettei uusi XIII vastaa sen laatuvaatimuksia, miksi se myös ymmärtää pelaajien turhautumisen peliä kohtaan. Yhtiö selittää tapahtunutta sillä, kuinka koronapandemia on hankaloittanut kehitysprosessia ja johtanut näin niin yllättäviin kehitysviivästyksiin kuin vaikeuksiin laatutestauksen kanssa. Tarkoituksena peliä varten oli muun muassa tuoda heti julkaisussa ensimmäinen teknisiä ongelmia tasoittava päivitys, mutta sen työstössä on mennyt suunniteltua enemmän aikaa.

Ensipäivityksen on määrä viilata niin muun muassa pelin kontrolleja, ruudunpäivitystä, osumantunnistusta, äänimaailmaa kuin yleisiä renderöintiongelmia. Suunnitelmissa ei ole myöskään vain yhtä viilausta, vaan useampiakin päivityksiä. Korjausten ohella odotettavissa pitäisi olla toki myös esimerkiksi uusia kenttiä, aseita,-asuja ja tiloja sen paikalliseen moninpeliin.

Lähde: Microids, Eurogamer

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän Brutal1ty kuva
Brutal1ty

Ei todellakaan mennyt putkeen, vilkaisin Gmanlives-käyttäjän Youtube-videon ja ei voi muuta sanoa kun: "Damn!"

Silti, mielenkiinto peliä kohtaa heräsi uudestaan. Pitäisiköhän kaivaa Gamecube-versio tai ostaa GOG:sta XIII Classic, että selviäisi olinkohan hieman turhan tyly silloin ennen?

Käyttäjän OsKu kuva
OsKu

Harmi, tätä kyllä tuli odotettua melko paljon.

Käyttäjän Kuros kuva
Kuros

Itseä ei muutettu ulkonäkö haitannut yhtään mutta bugien määrä.... voihan reikäleipä. Mikään ei toimi kunnolla edes kokonaista kenttää...

Käyttäjän Teräskäsine kuva
Teräskäsine
Lainaus Brutal1ty

Ei todellakaan mennyt putkeen, vilkaisin Gmanlives-käyttäjän Youtube-videon ja ei voi muuta sanoa kun: "Damn!"

Bugeja kyllä kerrakseen. Ei voi kukaan oikein katsoa tuota menoa läpi sormien. :) No, eihän se alkuperäinenkään peli kummoinen ollut.