Räjähdysmäiseen menestykseen noussut SCUM siivosi natsisymboliikka sisuksistaan / Uutiset / pelaaja.fi

Räjähdysmäiseen menestykseen noussut SCUM siivosi natsisymboliikka sisuksistaan

3.09.2018 // Kirjoittanut: Panu Saarenoja
4

Välittömäksi varhaisjulkaisumenestykseksi noussut selviytymispeli SCUM on antanut huutia sen sisältä löytyneille natsisymboleita sisältäneelle tatuoinnille. Pääkallolla varustetun rautaristin ja luvut 14 sekä 88 näyttänyt tatuointi herätti keskustelua pelin pelaajayhteisössä viikonloppuna, minkä myötä julkaisija Devolver Digital ja kehittäjä Gamepires päätyivät poistamaan ne pelistä.

Tatuointi oli osa peliin erikseen myytyä kympin hintaista Supporter Pack -lisäsisältöpakettia, jota jopa mainostettiin osin kyseista tatuointia isosti näytellen. Pelin sisuksissa se oli myös esillä paraatipaikalla, sillä SCUM pelataan lähtökohtaisesti kolmannen persoonan kuvakulmasta.

Natsisymbolit eivät ole nähtävissä välttämättä täysin irrallisena osana SCUMin maailmaa, sillä pelissä pelataan vankeina, joiden ei ole tarkoituskana olla mitään mukavia ihmispersoonia. Devolver on sittemmin kuitenkin todennut Polygon-sivustolle antamassaan lausunnossaan, että se tuomitsee vihamielisen symboliikan käyttämisen peleissään ja ettei sellaista olisi pitänyt löytyä sieltä alun alkaenkaan realismista tai luovasta tarkoituksesta riippumatta.

Myös Gamespirella on sittemmin todettu, että kuvat olivat tarpeettomia ja ettei niiden olisi kuulunut olla osa peliä. Se on samalla luvannut olevansa jatkossa varovaisempi pelin suhteen tehtävien valintojen suhteen.

SCUM sai varhaisjulkaisunsa aiemmin viime viikolla ja sai heti paljon kiinnostusta taakseen niin Steamissa kuin Twitchinkin puolella. Devolver on jopa sanonut pelin olleen sen tähän asti suurin julkaisu koskaan.

SCUMin on kerrottu olevan early access -peli vielä ainakin vuoden verran.

Lähde: Polygon

Kirjaudu tai rekisteröidy kommentoidaksesi.

Kommentit

Käyttäjän rautahuilu kuva
rautahuilu

Mistä lähtien rautaristit ja pääkallot ovat olleet natsien yksinoikeus?Tietääkseni ovat olleet perinteistä raskaanmusiiki kuvastoa jo muutaman vuosikymmenen.

1488 poisto on sitten helppo hyväksyä etenkin jos pelissä voi itse luoda hahmon.

Käyttäjän snaketus kuva
snaketus

Vai että löytyneille? Itsestäänkö ne sinne meni? Haluavat vaan nyt kiillottaa mainettaan ja pitää huolen, että moinen ei estä megamenestystä tulevaisuudessa. Sellout niin sanotusti. Palliton devi muiden pallittomien joukossa.

Käyttäjän Haerski kuva
Haerski
Lainaus rautahuilu

Mistä lähtien rautaristit ja pääkallot ovat olleet natsien yksinoikeus?Tietääkseni ovat olleet perinteistä raskaanmusiiki kuvastoa jo muutaman vuosikymmenen.

1488 poisto on sitten helppo hyväksyä etenkin jos pelissä voi itse luoda hahmon.

Varmasti juuri siitä syystä, että ne esiintyivät tuon 1488:n kontekstissa. Kyllähän se symbolismi tässä tapauksessa on silloin harvinaisen selvä.

Jos numeron sijaan päällä lukisi vaikka Black Label Society, niin totta kai tilanne olisi eri.

Käyttäjän taistelujake kuva
taistelujake

Aika jännää että heti on polygonille menty kertomaan tästä he tuppaavat pahoittaa mielensä nykyään kaikesta.

Nostoja