Välittömäksi varhaisjulkaisumenestykseksi noussut selviytymispeli SCUM on antanut huutia sen sisältä löytyneille natsisymboleita sisältäneelle tatuoinnille. Pääkallolla varustetun rautaristin ja luvut 14 sekä 88 näyttänyt tatuointi herätti keskustelua pelin pelaajayhteisössä viikonloppuna, minkä myötä julkaisija Devolver Digital ja kehittäjä Gamepires päätyivät poistamaan ne pelistä.

Tatuointi oli osa peliin erikseen myytyä kympin hintaista Supporter Pack -lisäsisältöpakettia, jota jopa mainostettiin osin kyseista tatuointia isosti näytellen. Pelin sisuksissa se oli myös esillä paraatipaikalla, sillä SCUM pelataan lähtökohtaisesti kolmannen persoonan kuvakulmasta.

Natsisymbolit eivät ole nähtävissä välttämättä täysin irrallisena osana SCUMin maailmaa, sillä pelissä pelataan vankeina, joiden ei ole tarkoituskana olla mitään mukavia ihmispersoonia. Devolver on sittemmin kuitenkin todennut Polygon-sivustolle antamassaan lausunnossaan, että se tuomitsee vihamielisen symboliikan käyttämisen peleissään ja ettei sellaista olisi pitänyt löytyä sieltä alun alkaenkaan realismista tai luovasta tarkoituksesta riippumatta.

Myös Gamespirella on sittemmin todettu, että kuvat olivat tarpeettomia ja ettei niiden olisi kuulunut olla osa peliä. Se on samalla luvannut olevansa jatkossa varovaisempi pelin suhteen tehtävien valintojen suhteen.

SCUM sai varhaisjulkaisunsa aiemmin viime viikolla ja sai heti paljon kiinnostusta taakseen niin Steamissa kuin Twitchinkin puolella. Devolver on jopa sanonut pelin olleen sen tähän asti suurin julkaisu koskaan.

SCUMin on kerrottu olevan early access -peli vielä ainakin vuoden verran.

Lähde: Polygon

Lisää luettavaa